IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SpinoZi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2024, 10:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD’nin Ay’a inişi hayal oldu: Uzay aracında motor arızası yaşandı




Astrobotic'in tarih yazan Peregrine ay aracı görevinden saatler sonra, şirket aracın motor sorunları yaşadığını bildirdi. Ay'a uzay aracı indiren ilk ticari şirket olmayı hedefleyen Astrobotic için bu haber, görevi yakından takip eden herkes için oldukça üzücü. Şirketin X hesabında ve web sitesinde bildirildiği üzere, Astrobotic sorunu çözmek ve görevi tekrar rayına oturtmak için çok çalışıyor. Ancak görünüşe göre Ay’a iniş bir artık bir seçenek değil.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ABD, Ay yüzeyine en son 50 yıl önce Apollo 17 ile gitmişti. Astrobotic'in Peregrine görevi ise bu anlamda hem tarihi olarak hem de ticari anlamda büyük önem taşıyordu. Ancak şirketten yapılan açıklamada aracın tahrik sisteminde bir arıza yaşandığı ve bunun da kritik bir itici yakıt kaybına neden olduğu belirtildi. Astrobotic, görev ekibinin bu kaybı dengelemek için çalıştığını, durum göz önüne alındığında ise önceliğin görevden maksimum verimin alınması olduğunu söylüyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



8 Ocak 2024'te fırlatılan araç, ilk ticari Ay aracı olarak planlanan bir buçuk aylık yolculuğunun henüz çok başındaydı. Peregrine iniş aracının, beşi NASA'nın Commercial Lunar Payload Services (CLPS) programından olmak üzere 20 faydalı yük taşıması planlanıyordu.

Bununla birlikte tahrik sistemi anomalisinin nedeni henüz tespit edilmiş değil. Ek olarak şirketten yapılan açıklamada uzay aracının bataryasının tamamen şarj edilmiş durumda. Peregrine'in mevcut gücünü mümkün olduğunca çok sayıda faydalı yük ve uzay aracı operasyonunu gerçekleştirmek için kullanan firma, yayınladığı son görev güncellemesinde uzay aracının 40 saat daha Güneş'e dönük durumda kalabileceğini söyledi. Şirket, an itibariyle temel amacın uzay aracının Güneş'e dönük konumunu koruma yeteneğini ve dolayısıyla gücünü kaybetmeden önce Ay’a doğru olabildiğince yaklaşmak olduğunu söylüyor.


kaynak: donanımhaber

__________________
Taklitler aslını yüceltir!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Alt 10 Ocak 2024, 19:27   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD’nin Ay’a inişi hayal oldu: Uzay aracında motor arızası yaşandı




Uşağum demin bu naneyi haberlerdede seyrettim zaten.. Cübbeli Ahmed hoca (Üstadımızın) meşhur bir lafı var aklıma o geldi nedense.. Bu Abd. kendini yok süper bir halt zannediyor arşa kim çıkmış Ki sen çıkacaksın zaten.. Ay neresi... Daha göklerin 1. katı bile değil ee ... Zaten aya gittikleride şüpheliymiş ay diye başka yere inmişlerdir milletide yıllardır uyutmuşlardır... Diyor haha ...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Motor arızası yapan botla sürüklenen 56 kaçak göçmen kurtarıldı CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 0 20 Mayıs 2022 20:33
ABD'de motor arızası yaşayan gösteri uçağı denize zorunlu iniş yaptı NurSima Dünyadan Haberler 0 19 Nisan 2021 13:50
Motor Arızası AEKyazılım Fıkra 0 03 Ocak 2020 20:24
Naomi Campbelll uzay aracında yaşayacak! Kalemzede Haber Arşivi 0 01 Kasım 2012 16:52