IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2018, 10:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye 5g de söz sahibi olacak




ONF ile işbirliğine giden Türkiye, iletişim teknolojisinde oyun kurucu olacak. Burada geliştirilen teknoloji ve 5G şebekesini ilk Türkiye test edecek
Barselona'da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi'ne Türk Telekom'un da üyesi olduğu ONF (Open Networking Foundation) ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği anlaşması damga vurdu. Anlaşmayla Türkiye 5G ve yeni nesil iletişim ağları konusunda daha fazla söz sahibi olacak. İşbirliği ile ONF'de geliştirilen yeni nesil iletişim teknolojiyeri, dünyada ilk kez Türkiye'de test edilerek, hayata geçirilecek. işbirliği, 5G kablosuz ağlar için çözüm sunan açık kaynaklı M-CORD altyapısının, Evrensel Hizmet Projesi kapsamında Türkiye'de yapılacak saha çalışmasını içeriyor. Bilişimin 94 milyar TL'lik bir sektör büyüklüğüne sahip olduğunu belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'de genişbant stratejisini 2017 sonunda ortaya koyduklarını belirtti. Arslan, anlaşma sayesinde güvenlik ve acil durumlarda hizmetlerin geliştirilmesinde 5G teknolojilerinin kullanılmasında öncü ülkeler arasında olacağımızı söyledi.


HEYECAN DUYDUK
ONF Direktörü Guru Parulkar, "İşbirliği ile ONF'nin yeni teknolojilerini ve açık kaynaklı M-CORD platformunun test edilmesini sağlayacağız. Türk Telekom'un test çalışmalarına destek verecek olmasından heyecanlıyız" diye konuştu.

DÜNYA TEKNOLOJİ DEVLERİ DE ORGANİZASYONUN PARÇASI O
Bu anlaşma ile Google, AT&T, Deutsche Telecom, Verizon, Telefonica, Comcast, NTT ve China Unicom gibi dünya devlerinin üyesi olduğu ONF'de geliştirilen yeni nesil iletişim teknolojileri, dünyada ilk kez Türkiye'de test edilerek, hayata geçirilecek. Böylece Türkiye, Türk Telekom'un da yönetim kurulunda yer aldığı ABD merkezli ONF'de geliştirilen, başta 5G olmak üzere yeni nesil iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi ve üretilmesinde önemli avantaj elde edecek.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5g, 5g türkiye, türkiye 5g


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni sahibi Google mı olacak ? Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 1 25 Ekim 2011 23:34
Ortadirek nasıl ev sahibi olacak? Dilara Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 16:07