IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2018, 10:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yapay Zeka Yardımıyla Daha iyi Tasarımlar Yapabilir miyiz?




Günümüzde yapay zekanın girmediği alan yok gibi, rekabette avantajınızı korumak için kullanıcılara daha iyi tecrübeler sağlamak gerek. Bu konuda da yapay zeka yanımızda.

Toyota'nın 2017 yılındaki gelecek hayali, hala otomobil kullanmanın keyfini çıkartabildiğimiz bir gelecek hayaliydi. Concept-i ve kankamız Yui, yani aracın bizimle konuşan, yol tarifi veren, hatta sohbetlerimize katılan yapay zekası göz alıcıydı.

Yui aracın her noktasındaydı, gerektiğinde aracı bile sürebiliyordu. Makinenin insanlaştığı bir tasarımdı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Muhtemelen, gelecekteki gelişmiş yapay zekaların olduğu dönemde bu tarz konuşmalar ve sesli sistemlere dayalı bir arayüz olacak. Bazı araştırmacılara göre ise arayüz diye bir şey olmayacak. Yapay zeka, arayüz konusunda kusursuz noktaya ulaşmayı sağlayabilir.

1. Karmaşık Veri Analizi

Tasarımları ve kullanıcı tecrübelerini daha iyi hale getirmek için de yapay zekanın kendisinden faydalanmak mümkün. Kullanıcı tecrübesi üstüne çalışan ekipler metrikleri test edip, A/B testleri, ısı haritaları vs üretebiliyorlar ancak yapay zeka bizden çok daha fazla veriyi çok daha hızlı toparlayabilir. Bu veriyle ne yapacağınız size kalmış tabii.

Bir yapay zeka yazılımı, kullanıcı davranışlarını ve karakteristiklerini bir satıcıdan çok daha hızlı çıkartabilir, dükkan sahibine nasıl daha çok kar edebileceklerine dair fikir verebilir, satışların artmasını sağlayabilir. Yapay zeka, herkesin davranışlarına göre özelleştirilebilir.

2- Daha Derin İnsan Bağlantıları


Yapay zekalar insanlarla daha derin bağlantılar kurabilir, ilişkilerini ilerletebilirler. Bunu şu an bile görmek mümkün. Siri, arkadaş canlısı bir ses tonuyla konuşan bir kişisel asistandır. Alexa piyasaya ilk girdiğinde yer yerinden oynamıştı. Netflix'in tam da izlemek isteyeceğiniz şeyi öneren algoritması bile bunun bir yansıması.

Toyota, Concept-i için "O bir araç değil, bir partner" demişti. Videoda Yui'nin aileyle olan iletişimi herhangi bir arayüzün şu anda ulaşabileceğinden çok daha ileride.

Kullanıcılar, tekrar tekrar kullandıkları ürünlere bağımlılık geliştirme huyuna sahiptir. Yapay zeka da bunun üzerine çalışır. Siz sistemi kullanırsınız, o bilgi toplar, o bilgiyle bir şeyler öğrenir, daha kullanışlı hale gelir, daha iyi bir tecrübe sağlar, daha çok kullanırsınız, daha çok bilgi toplar... döngü bu şekilde gider. En sonunda, o teknolojiye çok bağlanmış olursunuz.

3. Daha Çok Kontrol



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapay Zeka konusunda en büyük korkulardan ve en büyük geyiklerden birisi, "Yapay zeka dünyayı ele geçirir mi?" sorusudur. Bu soru, robotlar, akıllı arabalar ve akıllı evler göz önüne alındığında çok mantıklı bir sorudur. Kimse kendi kurduğu sistemin kontrolünü kaybetmek istemez.

Bu kontrol eksikliği gelecek için şüpheler uyandırsa da ticarette ve başka alanlarda yapay zeka büyük önem taşıyor. Paranızı nereden nereye transfer ettiğinizi bildiğiniz, dahası miktarını ve zamanını seçebildiğiniz bir sisteme güveniniz daha fazladır. Sistem geliştikçe kullanıcıya daha çok kontrol sağlar, bu da aradaki güven hissini güçlendirir.

Arayüz tasarımı, tasarımcının makinenin modeli ile kullanıcı arasında iletişim kurma çabasıdır. Tasarımcı ister ki kullanıcı makineyi tam ve verimli kullansın, bunun için de bir aracı oluşturur. Bunun pek çok geleneksel kuralı vardır, ve bu kuralları bir tasarımcı çok iyi anlar. Makineyle iyi anlaşabilmek için, yapay zeka tasarımcılarının gördüğümüz yüzün arkasındaki teknolojiyi iyi anlamaları gerekir.

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tasarım, teknoloji, yapay zeka, yapay zekalar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yapay zeka ile kalp hastalıkları ve akciğer kanserine doğru teşhis (Kardiyologlardan daha başarılı) Sanem Sağlık Köşesi 0 05 Mayıs 2018 01:07
İleti yazıyor uyarısı yapabilir miyiz? 7610 mIRC Scripting Sorunları 9 10 Mayıs 2010 18:06
Yapay Zeka Luis IF Ekstra 0 16 Nisan 2010 09:18
Koda ek Yapabilir miyiz WeiLSiDe mIRC Scripting Sorunları 12 20 Kasım 2008 14:55