IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2018, 10:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Qualcomm, 5G Destekli ilk İşlemcisi Snapdragon 855'i Duyurdu




Yıllık teknoloji zirvesi sırasında etkileyici bir lansman gerçekleştiren Qualcomm, yapay zeka yetenekleri üç kat artırılan 5G destekli yeni amiral gemi işlemcisi Snapdragon 855'i duyurdu.

Akıllı telefonlar söz konusu olduğunda bir numaralı işlemci üreticisi olan Qualcomm, Birleşik Devletler’in Hawaii eyaletinde düzenlenen yıllık Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nde, gelecek yılın Android amiral gemilerine güç verecek olan Snapdragon 855 işlemcisini resmi olarak tanıttı. Qualcomm, şu an için işlemcinin teknik özellikleri hakkında detaylı bir bilgi paylaşmak yerine 5G yetenekleri hakkında konuşmayı tercih etti.

Snapdragon 855, Qualcomm’un 5G destekli ilk işlemcisi olarak karşımıza çıkıyor. Bünyesinde bulunan X50 LTE modem sayesinde çoklu-gigabit bağlantı hızlarını destekleyen işlemci, 2019 model Android amiral gemilerinin 5G teknolojisini desteklemesini sağlayacak. Snapdragon 855’in 5G desteğine sahip olması, uluslararası pek çok operatörün de gözünün zirveye dönmesine neden oldu. Zira işlemcinin teknolojiyi destekliyor olması tek başına bir anlam ifade etmiyor.

Qualcomm’un üzerinde durduğu bir diğer önemli nokta ise Snapdragon 855 işlemcisinin sahip olduğu yeni nesil yapay zeka işleme birimi oldu. Artık yapay zekanın akıllı telefonların ayrılmaz bir parçası olduğu su götürmez bir gerçek. Şirketin iddiasına göre Snapdragon 855, önceki nesle göre yapay zeka yeteneklerini üç kat artırmış durumda. Bu da gelecek yılki amiral gemilerinde daha fazla yapay zeka özelliği ve daha fazla makine öğrenimi ile karşılaşacağımız anlamına geliyor.

Qualcomm, işlemcinin görüntü işleme birimi, pil performansı, işlem performansı, oyun performansı gibi spesifik bilgileri hakkında çok fazla detay paylaşmadı. Ancak şirket, işlemcinin 7nm süreci ile üretileceğini zaten önceden doğrulamıştı. Snapdragon 855’in 10nm yerine 7nm süreci ile üretilmesi, işlemcinin daha az güç tüketerek daha yüksek performans sağlayabileceğini gösteriyor. Bu da Qualcomm’un söylemesini istediğimiz ‘verimlilik’ konusunun açıklığa kavuşmasını sağlıyor.

Qualcomm, lansman sırasında bir de Qualcomm 3D Sonic Sensor adındaki ekrana gömülü parmak izi tanıma teknolojisini tanıttı. Söz konusu teknoloji sayesinde Snapdragon 855, standart optik sensörlerden daha güvenli bir parmak izi tanıma deneyimi sunacak. Snapdragon 855 zirvesi çeşitli Qualcomm teknolojilerini tanıtmak üzere devam ediyor ve zirve devam ettiği sürece Snapdragon 855 işlemcisi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam edecektir.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
işlemci, qualcomm, snapdragon 855


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Galaxy S8'in İşlemcisi Belli Oldu! Dream Samsung 0 24 Kasım 2016 00:47
Qualcomm’dan inanılmaz vaat! Dream Cep Telefonlar 0 20 Kasım 2016 11:11
Qualcomm Snapdragon 830 üretim sürecine TSMC’nin de dahil edildiği söyleniyor Dream Samsung 0 20 Ekim 2016 08:25
Samsung'un Grafik İşlemcisi Seneye Geliyor SeckiN Samsung 0 03 Aralık 2014 11:17
Qualcomm, LTE Cat.10 Modemini Duyurdu SeckiN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 22 Kasım 2014 09:45