IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2018, 08:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabit Diskinizin Sonunun Geldiğinin 4 İşareti!




Tüm dosyalarımızın depolandığı sabit diskler elbette ölümsüz değil. İşte sabit diskinizin ölmek üzere olduğunu anlamanın 4 yolu!,

Kişisel belgelerimizi, fotoğraflarımızı, videolarımızı ve diğer değerli verilerimizi, kısacası tüm dijital dünyamızı sabit disklerde saklıyoruz. Sabit disklerin sınırlı bir ömrünün bulunduğunun farkında olan kullanıcı sayısı ise oldukça az. Ancak bugünkü sabit disklerin çalışmadığı durumdaki ömürleri 5 ile 10 sene arasında değişiyor ve sıcaklık, nem, hareket, kullanım gibi etkenlere göre hızla azalıyor.

İpucu: İnternet’te iz bırakmadan nasıl dolaşılır?
Bugün birçok kullanıcı laptop'a ve sıkça taşınan harici disklere sahip olduğundan, gerçekçi bir tahminle sabit disk ömrünün 5 sene olduğunu söyleyebiliriz. Kabul edersiniz ki bu süre, önemli verileri depolamak için oldukça kısa. En iyi durumda sabit diskler tamamen ölmeden önce yavaş yavaş bozulurlar. Sabit diskinizin bozulmaya başladığını işaret eden bir takım işaretler bulunmaktadır. Sabit diskinizin ne kadar ömrü kaldığından emin değilseniz, yazımızdaki maddeleri gözden geçirerek onun ömrünün sonuna yaklaşıp yaklaşmadığını anlayabilirsiniz.

1. Sık yaşanan donmalar, mavi ekranlar, yavaşlıklar
Bu işaretler, sayısız nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Ancak bu hataların nedeni ne olursa olsun, en kısa zamanda bir yedekleme yapmanızı öneriyoruz. Bu tür hatalar, yeni bir Windows yüklemesinden sonra çıkıyorsa, bozuk bir donanımın işaretçisi olabilir.

2. Bozulan veriler
Hatasız olarak kaydettiğiniz verileri tekrar açtığınızda bozulduğunu görüyorsanız veya dosyalar ansızın kayboluyorsa, diskiniz bozulmaya başlamış olabilir. Bunun birçok farklı nedeni de olabilir, ancak bozulmaya başlayan bir sabit diskin tipik işareti, bozulan ve kaybolan dosyalardır.

3. Bozuk sektörlerin artması
Bozuk sektörler, sabit diskin dosyaları doğru bir biçimde depolayamadığı alanlardır. Bunlar işletim sistemi tarafından otomatik olarak maskelendiğinden anlaşılması zor olabilir. Ancak bozuk sektörlerin varlığı, olumsuz bir işarettir.

Windows'un henüz bulmadığı hataları aramak için Windows 7'de sürücüye sağ tıklayıp Özelliklere tıklayarak, oradan Araçlara gelip Şimdi Denetle'ye tıklayarak diski denetleyebilirsiniz. Taramaya başlamadan önce "Bozuk bölümleri bulup düzeltmeye çalış" kutucuğunun işaretli olduğundan emin olun.

4. Garip sesler
Sabit diskinizden alışılmadık sesler geliyorsa, iş işten geçmek üzere veya geçmiş olabilir. Mümkünse önemli verilerinizi hemen yedekleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, diskinizin, geldiğinin, işareti!, sabit, sonunun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haç İşareti PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 16 Ekim 2018 10:36
Yol İşareti. . . Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 17 Aralık 2010 21:18
Aşkın 50 İşareti by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Ocak 2010 20:46
Founder İşareti GeCeLeRiN_YaRGICI Unreal IRCd 7 09 Mayıs 2007 14:18