IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Teknoloji Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/teknoloji-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Denizli’deki liseli öğrencilerden insansı robot (https://www.ircforumlari.net/teknoloji-dunyasindan-son-haberler/815918-denizli-deki-liseli-ogrencilerden-insansi-robot.html)

CLasS 15 Nisan 2019 16:09

Denizli’deki liseli öğrencilerden insansı robot
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Denizli’de yaşayan lise öğretmeni Emrah Bozkurt ile iki öğrencesi insansı üretti. Uzaktan kumandayla çalışabilen insansı robot, Ark adını taşıyor.

Yurt dışında gördüğümüz robotlardaki gibi yürüme yeteneği bulunan robot oturup kalkma ve selamlama yeteneklerine de sahip. Emrah Bozkurt ile öğrencilerden Ramazan Çetindağ ve Sinan Kaksal’ln da dahil olduğu projede sıra dışı bir robota imza atıldı. İnsansı robot “Ark”, MEB tarafından Samsun’da düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda da yerini alıyor.

Bozkurt, piyasada hazır tasarımlarla yapılan robotların olduğunu görünce tasarım ve yazılımıyla kendilerine ait bir robot yapmaya çalıştıklarını dikkati çekti. Ar-Ge çalışmasının ilk aşamasını tamamladıklarını belirten Bozkurt, “Toplamda 4 aşama olacak. Öğrencilerimle birlikte derslerden kalan vakitlerde robotun üzerinde çalıştık. Farklı tasarımlar yaparak robotumuzu insan gibi ayağa kaldırdık.” dedi.

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net