IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2019, 12:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yapay Zekanın İnternet Güvenliğinde Kullanımı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Makine öğrenimi, kuruluşların karşılaştığı güvenlik tehditlerini anlamaya ve personelinizin daha değerli, stratejik görevlere odaklanmasına yardımcı olacaktır.

En basit düzeyde, makine öğrenimi "bilgisayarlar için programlanmadan öğrenilebilme olanağı" olarak tanımlanır. Büyük veri kümelerinde matematiksel teknikleri kullanarak makine öğrenme algoritmaları esas olarak davranış modelleri oluşturur ve bu modelleri gelecekte bir temel olarak kullanır.

Örneğin; Netflix, önceki görüntüleme geçmişinize dayanarak yeni TV dizisi sunma özelliğiyle ya da yol koşullarını öğrenen ve kendinden araba kullanan otomobil.

Peki, bilgi güvenliği alanındaki makine öğrenme uygulamaları nelerdir?

Makine öğrenme, işletmelerin tehditleri daha iyi analiz etmesine, saldırılara ve güvenlik olaylarına tepki vermelerine yardımcı olabilir. Ayrıca daha önce güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen görevlerin otomatikleştirilmesine yardımcı olabilir.

ABI Research'teki analistler, siber güvenlikteki makine öğreniminin, 2021 yılına kadar büyük verilere, yapay zekaya (AI) ve analitik harcamaları 96 milyar dolara çıkaracağını ve dünyanın önde gelen bazı teknoloji devlerinin kendi müşterilerini daha iyi korumak için bir adım attıklarını tahmin ediyorlar.

Peki Siber Güvenlikte makine öğrenmesinin en iyi kullanım durumları nelerdir?


* Kötü amaçlı faaliyeti tespit etmek ve saldırıları durdurmak için makine öğrenimini kullanma


Makine öğrenme algoritmaları, işletmelerin kötü niyetli etkinlikleri daha hızlı tespit etmelerine ve saldırıları başlamadan durdurmalarına yardımcı olur.


* Mobil ağları analiz etmek için makine öğrenimini kullanma


Makine öğrenimi zaten mobil cihazlarda ana akım haline geliyor, ancak şu ana kadar bu etkinliklerin çoğu, Google Asıllı, Apple'ın Siri ve Amazon'un Alexa'sı gibi gelişmiş ses tabanlı deneyimlerin kullanılması içindi. Ancak yine de güvenlik için bir başvuru noktası mevcut. Yukarıda belirtildiği gibi, Google, mobil ağlara karşı tehditleri analiz etmek için makine öğrenmeyi kullanırken, giderek artan sayıdaki kurumsal firmalara kendi mobil cihazlarınızı koruma ihtiyacı görüyor.


* İnsan analizini geliştirmek için makine öğrenimini kullanma


Güvenilirlikte makine öğrenmenin merkezinde, insan analistlerine işin tüm yönleriyle, kötü niyetli saldırı tespit etme, ağ analizi, uç nokta koruması ve güvenlik açığı değerlendirmesi dahil olmak üzere yardımcı olduğu inancı var.

Örneğin, 2016 yılında MIT'nin Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuarı (CSAIL), analizcilerin samanlıktaki iğneleri bulmalarına yardımcı olan uyarlanabilir bir makine öğrenme güvenlik platformu olan AI 2 adlı bir sistem geliştirdi. Sistem, her gün milyonlarca oturum açma işlemini gözden geçirerek verileri filtreledi ve analistlere iletti. Böylece güvenlik uyarıları günde yaklaşık 100'e kadar düşürdü.


* Yinelenen güvenlik görevlerini otomatikleştirmek için makine öğrenimini kullanma

Makine öğrenmesinin gerçek yararı, personelin daha önemli işlere odaklanmasını sağlayarak tekrar eden görevleri otomatikleştirebilmesidir.


* Makine öğrenmeyi ZERO DAY güvenlik açıklarını kapatmak için kullanma

Bazıları makine öğrenmesinin yakın güvenlik açıklarını, özellikle ZERO DAY tehditleri ve büyük ölçüde güvenli olmayan IOT cihazlarını hedef alan diğer kişilere yardımcı olabileceğini düşünüyorlar. Bu alandaki proaktif çalışmalar var: Arizona Devlet Üniversitesi'nden bir ekip, Forbes'e göre, ZERO DAY istismarlarıyla ilgili verileri belirlemek için DARK WEB üzerindeki trafiği izlemek için makine öğrenmeyi kullandı.

Kaynak: (BS)

__________________
i don't care if i'm misfit..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dark web, insan analizi, internet güvenliği, makine, siber güvenlik, teknoloji, yapar zeka, zero day


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuzun Güvenli İnternet Kullanımı için 7 Öneri Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Eylül 2014 18:54
Zekanın Hayırsızı Kalemzede İslamiyet 0 10 Temmuz 2011 00:36
Akıl İle Zekanın Farkı Lady IF Ekstra 0 24 Ağustos 2010 22:44
İnternet Kullanımı, Chatleşme ve Sanal İletişim bl0x Genel Paylaşım 0 02 Eylül 2007 13:19