IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Teknoloji Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/teknoloji-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Kulak İçi Aletlerle Beynimiz İzlenecek. (https://www.ircforumlari.net/teknoloji-dunyasindan-son-haberler/820214-kulak-ici-aletlerle-beynimiz-izlenecek.html)

Mylife 08 Mayıs 2019 14:51

Kulak İçi Aletlerle Beynimiz İzlenecek.
 
Beynimizi izlemek ve beynimizle etkileşimde bulunmak için kulaklarımızdan geçen sinir sinyalleriyle iletişim kuran “duyulanlar” olarak bilinen kişisel araçlar yolda.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Duyulanlar (hearables), akıllı işitme cihazları gibi belirli konuşmalara odaklanmamızı ya da kulak çınlamamızı tedavi etmek için beyin aktivitemizi izlememize yardımcı olabilir. Kısa süre önce IEEE Spectrum’daki konsept hakkında yazan, Dolford Laboratories’deki Stanford Üniversitesinde sinirbilimci ve baş bilim insanı olan Poppy Crum’a göre bu gerçekleşebilir.

Crum; ortaya çıkan teknolojinin, yapay ve biyolojik zeka arasındaki çizgileri bulanıklaştırmaya dayandığını düşünüyor ve düşünce süreçlerimizi güçlendirerek beyinlerimizle işbirliği yapacağını belirtiyor.

Tak ve Oyna


Google Glass gibi diğer giyilebilir ürünlerle şapşal ve potansiyel olarak ürkütücü oldukları için alay edildi. Ancak bir “duyulan”, meraklı yoldan geçenler tarafından sürekli konuşma konusu olmadan, insanların belirli konuşmaları izole etmelerine veya sinir sağlığını izlemelerine yardımcı olabilir.

Crum; “Kulak, beyne bir bağlantı yapabilmek için mantıklı bir seçimdir.” diyor.

Crum: “Kulak, bir USB portunun biyolojik eşdeğeri gibi. Kulaklığımız, en sevdiğimiz müziğin seslerini ilettiğinde olduğu gibi, aynı zamanda beyinden ‘okumak’ için, sadece beyne “yazmak” için bir nokta değildir.” diyor.

Çok Hoparlörlü Ses


Dünyadaki çeşitli ekiplerin gelişimine dayanarak Crum, bu giyilebilir beyin-bilgisayar ara yüzleri için teknolojinin beş yıl içinde geliştirilebileceğini savunuyor.

Crum: “İdealimizi gerçekleştirdiğimizde duyulanlar, etrafımızdaki dünyayla başa çıkmamıza yardımcı olurken ihtiyaçlarımızı ve aklımızın durumunu sürekli ve sessiz bir şekilde değerlendirecek ve bizim için öngörecekler. Onlar bizim gerçek yaşam ortaklarımız olacak.” dedi.

Kaynak: (BİZSİZİZ)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net