IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2020, 09:11   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tablet pazarında iPad ile lider Apple




Tablet modelleri ile ilgili yapılan detaylı araştırmanın sonuçları ortaya çıktı. Yeni bilgiler doğrultusunda Apple’ın iPad satışları ile tablet piyasasında global olarak liderliği açık ara sürdürdüğü dikkat çekiyor. En yakın rakipleri arasında dahi oldukça büyük bir fark görünüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

iPad satışları tablet pazarının yüzde 44’ünü oluşturuyor
Strategy Analytics şirketi tarafından yapılan tablet pazarına ilişkin çalışmanın sonuçları yayınlandı. 2019 yılındaki tablet pazarını aydınlatan veriler bulunuyor. Buna göre Apple, yüzde 44 ile tablet pazarının en büyük ismi olarak kendini gösteriyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Listede marka üzerinden değil de işlemci üreticileri üzerinden giden bir sıralama bulunuyor. Apple da iPad modellerinde kendi geliştirdiği A serisi işlemcileri kullandığı için, doğrudan Apple ismi listede yer alıyor.

Diğer isimler ise MediaTek, Qualcomm ve Intel olarak sıralanıyor. Apple’ın en yakın rakibi ise yüzde 16 ile Qualcomm oluyor. Intel ise yüzde 16 ile benzer bir oranda. Qualcomm’dan sonraki isimler ise tek tek görünmüyor. Diğer üreticiler olarak adlandırılıyor ve onların yüzdesi de 24 olarak belirlenmiş durumda.

Bunların dışında araştırmada yer alan dikkat çeken detaylar arasında tabletlerde kullanılan işlemci pazarısının genel olarak yüzde 2 arttığı ve 2019 yılında 1.9 milyar dolar seviyesine kadar ulaştığı ifade ediliyor. Apple tarafından tam olarak 2019 yılında kaç adet satış yapıldığı resmi olarak açıklanmıyor. iPad satışları resmi olarak açıklanmasa da işlemci araştırmaları üzerinden pazardaki liderliği konusunda dolaylı bir çıkarım yapılabilmiş olunuyor.

Yıl bitimi ile yapılabilen bu araştırmalarda 2020 yılındaki durumun araştırmasını, 2021 yılında sonuçlandırmak mümkün olacak. Yeni iPad Pro modelleri ile birlikte Apple’ın satışlarını artıracağına yönelik gelen bilgiler, tabloda ileri yönlü değişikliğe yol açabilir. Pandemi süresince yaşanacak satış düşüşleri tüm markalarda geçerli olduğu için, tablet pazarındaki yüzdeleri çok ciddi bir şekilde etkilemeyecektir. iPad satışları konusunda yeni bilgiler de gelmeye devam edecektir.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tablet pazarında ipad ile lider apple


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple iPad Air 2 testte! Deep iPad 0 05 Kasım 2014 08:30
Apple iPad Air Tablet pc amozon Diğer Tabletler 0 23 Mayıs 2014 15:58
Tablet pazarında son durum! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Mart 2013 16:25
Tablet = iPad mi? DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Nisan 2012 23:51
Logitech,tablet klavye,ipad,android tablet Logitech'ten Türkçe tablet klavye! aSi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Mart 2012 15:06