IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2020, 16:07   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TSK Envanterinde Yer Alan 60 Yıllık 'Herküller'e Yeni Nesil Teknoloji Takviyesi




Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) ile Kayseri 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde uygulanan modernizasyon çalışmalarıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterindeki en önemli nakliye uçakları arasında yer alan yaklaşık 60 yıllık C-130'lar yeni nesil teknolojiye kavuşuyor.
TSK tarafından uzun yıllar birçok görevde kullanılan ve dünya havacılık literatüründe "Herkül" olarak bilinen C-130'lar, "Erciyes Modernizasyon" adında "Aviyonik Modernizasyon Programı" ile son model teknolojiyle donatılıyor.

2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde uygulanan modernizasyonla yeni sistemler kazandırılan C-130'dan 19 adet bulunuyor. Türk mühendis ve teknisyenlerin imzasını taşıyan modernizasyonda, pilotların uçağı daha etkin ve güvenli uçurmasını sağlamak amaçlanıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yaklaşık 60 yıllık uçakları, 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün "Erciyes Modernizasyon" programı ile son model teknolojiye kavuşturup yeni uçak alımlarının önüne geçilmesiyle ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

C-130'ların Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan temel kargo uçaklarının başında geldiğini söyleyen Fabrika Seviyesi Bakım ve Tadilat Müdürü Hava Mühendis Yarbay Süleyman Erbil, şunları ekledi: "Envanterimizde bulunan tüm C-130 uçakların depo seviyesi bakımları 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü sorumluluğundadır. Bu uçakların bakımları her 6 yılda bir bizim tesislerimizde yapılmaktadır. Bakımlar yaklaşık 120 iş gününde tamamlanmakta ancak uçağın durumuna göre 6 ay ila 1 yıl da sürebilmektedir."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"Uçaklara A400M'e Yakın Kabiliyet Kazandırılmaktadır"
Uçağın üreticisi olan Lockheed Martin firmasının yetkili bakım merkezlerinden biri olduklarını söyleyen Erbil, dünyadaki 13 bakım merkezinin en başında geldiklerini söyledi.

Erbil, C-130'lara standart bakımlara ilave olarak modernizasyonun da uygulanıldığını belirtip, şunları ekledi:

"Erciyes Modernizasyon, uluslararası havacılık gereksinimleri olan tüm cihazları, tüm 'LRU'ları (elektronik ünite) kapsayan bir bakım şeklidir. Bu modernizasyon, uçağımıza sadece bir bakım değil, aynı zamanda uluslararası standartlarda yepyeni kabiliyetler kazandırmaktadır. Bu kabiliyet tamamen Türk mühendislerimizce yapılan, TUSAŞ tarafından tasarlanmış bir modernizasyon. Bu modernizasyon sırasında bakım da yapılmaktadır.

Söz konusu Erciyes Modernizasyonu'nda uçağa 17 kilometreye yakın yeni kablo döşenmektedir. Bunun yanı sıra yaklaşık 1 milyon satırın üzerinde yazılım yazılmış ve gerektiğinde ilave edilmektedir. Yaşlanan sınıfta olan uçaklarımıza, bakım onarım sayesinde envantere yeni giren A400M'e yakın bir kabiliyet kazandırılmaktadır."

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tsk envanterinde yer alan 60 yıllık 'herküller'e yeni nesil teknoloji takviyesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sohbetçiler İçin 12 Yıllık Alan Adı Absinthe Jenerik Domain Satışları 6 19 Nisan 2020 01:05
10 yıllık sohbet domaini alan pisman olmaz Ambrosia Domain Satış 2 15 Ocak 2020 23:24
Satış: Hazır 9 Yıllık Webmaster Alan adı Vbulletin Lisansı ile birlikte Verilecektir. Nokta Site Satış 1 03 Nisan 2019 08:11
Üçüncü nükleere 3. nesil teknoloji Desmont Haber Arşivi 0 06 Aralık 2014 17:46
Grand Theft Auto V’in yeni nesil sürümlerinden yeni görseller yayımlandı! RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 07 Kasım 2014 01:21