IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2022, 09:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HP, Türkiye’deki Eğitimcileri Dijital Yetkinlik Alanında Destekliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milli Eğitim Bakanlığı ile HP Türkiye eğitim sektöründe yetenek gelişimini teşvik etmek amacıyla bir işbirliğine imza attı. Bu işbirliği kapsamında eğitmenler HP İnovasyon ve Dijital Eğitim Akademisi (HP IDEA) programına katılarak, önde gelen küresel üniversitelerin eğitim programlarını temel alan dijital eğitim çözümlerini öğrenme fırsatı elde edecek.

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, “Okullarımızın ve eğitim süreçlerimizin teknolojiyle entegrasyonunu sağlama konusunda kararlıyız. Bu anlamda somut adımlar atmaya devam ediyoruz. COVID-19 nedeniyle gerçekleşen kısıtlamalar, küresel eğitimde benzeri görülmemiş bir dönüşüme neden oldu ve öğretimin doğasını tamamen değiştirdi. Teknoloji artık eğitimin merkezinde konumlanıyor. Bu noktadan yola çıkarak hayata geçirdiğimiz HP IDEA programıyla, eğitimcilerin dijital öğrenme çözümlerinden yararlanmaları için doğru yetkinlikler edinmelerini hedefliyoruz. Program, belirli ürünlerden ziyade pedagojiye odaklanıyor. Böylece eğitimciler, eğitim ve öğrenimde en son teknolojiler ve en iyi uygulamalarla donatılırken, öğrenciler de daha nitelikli bir öğrenim görmüş olacak” dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milli Eğitim Bakanlığı ise “Öğretmenlere yeni bilgiler aktarmak, BT alanında yetkinlikler kazandırmak ve eğitimde etkileşimli bir yaklaşım amacıyla öğretmenlerimizin HP IDEA’ya katılma şansı bulması ve dünyanın en iyi programları aracılığıyla yetkinliklerini geliştirmesi öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacaktır” şeklinde görüş bildirdi.

HP IDEA, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH’ler) ile karşılaştırılarak düzenlendi. Akademi ayrıca Harvard Eğitim Enstitüsü ve Michigan Üniversitesi’nden dünya standartlarında araştırma ve eğitim içeriklerine sahip.

HP tarafından katılımcı okullar için iki program sunulacak:

HP IDEA Fellow – HP IDEA Fellow, öğretmenlerin Türkiye’deki seçkin okullarda yeni öğrenme yöntemleri geliştirmelerine ve bu yöntemlere erişmelerine olanak sağlayan kapsamlı bir geliştirme programı.
HP IDEA Associate – HP IDEA Associate, HP IDEA Fellows tarafından HP’nin rehberliğinde tasarlanan kurslar içeriyor. Katılımcı okullardaki tüm eğitmenler, HP IDEA Fellows tarafından geliştirilen eğitime katılarak HP IDEA İş Ortağı olma fırsatına sahip olacak.

HP IDEA, HP’nin 2025 yılına kadar dünya çapında 100 milyon kişiye daha iyi öğrenme koşulları sağlama taahhüdünün bir parçası. Program; BAE, Mısır, Umman, Suudi Arabistan, Katar, Kazakistan, Nijerya, Gana, Güney Afrika, Kenya, Uganda, Tanzanya, Fas, Ruanda ve Gambiya olmak üzere Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya’daki on beş ülkede () daha başlatıldı. HP IDEA’nın ilk kez tanıtılmasından bu yana geçen iki yılda, programa 20.000 öğretmen katıldı ve 500.000 öğrenci programdan yararlandı.

Technopat

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye Savaşa giriyor destekliyor musunuz ? xena Haftanin Polemigi 28 12 Ekim 2019 16:44
Dijital yerli? Dijital göçmen? Dijital melez? Siz kendinizi hangi grupta görmektesiniz? Hesna IF Anketler 0 19 Temmuz 2018 01:56
Türkiye BM önerisini destekliyor Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 17:25