IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2020, 09:38   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bilim İnsanları, Darth Vader’ın Neden Çok Sevildiğinin Nedenini Buldu




Bilim insanları Star Wars’ın popüler kötü karakteri Darth Vader’ın neden insanlara çekici geldiğini araştırdı. Sonuçlara göre, Vader’in kaskı, söz konusu karakterin sevilme katsayısını artırıyor.
Star Wars denince çoğu kişinin aklına ilk olarak Darth Vader geliyor. Karakter o kadar büyük bir popüler kültür ikonu ki, hemen her şeyin üstünde miğferini görmek mümkün. Darth Vader, Star Wars evreninin en ikonik kötü karakterleri arasında yer alıyor.

İmparator Palpatine’nin planını ve Darth Vader’in acımasızlığını izlemek çok eğlenceli geliyor. Nedenlerden biri, büyük oyuncuların çekici kişisel tema şarkıları var. Diğer taraftan, bugünün cesur nüanslı kötü adamlarının aksine, Star Wars’ın kötüleri çok eğleniyor gibi görünüyor. Sith ve onlara hizmet eden komutanlar, gezegenleri hava uçurma ve direnişi ezme noktasında oldukça keyifli görünüyor.

Bilim insanları, Darth Vader'ı araştırdı:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu durumun nedenini merak eden psikoloji alanında görevli bazı bilim insanları, işin arka planını araştırmak için kolları sıvadı. Çalışma, bugünün sempatik kötülükleri ve kusurlu kahramanları ile bile hâlâ kötü karakterleri sevmediğimizi gösterdi. Konuyla ilgili görüşleri alınan bir Star Wars uzmanı, Vader’ın neden bu kadar çok popüler olduğuyla ilgili, “Darth Vader'in abartısız bir kaskı var. Ayrıca, Vader her zaman istediğini alıyor” diye konuştu.

Yakın tarihli bir çalışma, kötü Star Wars karakterlerini sevme şeklimizi düzeltmeye yardımcı olabilir. Çalışmanın yazarı Rebecca Krause-Galoni, “Star Wars evreni karakterlerine karanlık taraftan sakınmaları söyleniyor” dedi ve ekledi: “İlginç bir şekilde bu çalışma, kurgu perdesi ile korunan gerçek izleyicilerin, kendilerinin yönlerini yansıttıklarında kötü adamlara çekilebileceğini düşündürmektedir.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Araştırmacılar kurguda, bize kendimizi hatırlatan ancak, gerçek bir insanda itici hale gelecek özelliklere sahip olan birini sevmeyi güvenli kılındığı sonucuna vardı. Veriler, kullanıcıların bir kişilik sınavına girip onları en çok sevdikleri kurgusal karakterlerle eşleştiren bir uygulama olan CharacTour'dan alındı. Çalışma analizi yapılırken platformda yaklaşık 232 bin 500 kayıtlı kullanıcı vardı.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilim insanları, darth vader’ın neden çok sevildiğinin nedenini buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilim İnsanları, Bataryaların Ömrünü Uzatmanın Yolunu Buldu BLueMooN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Ağustos 2019 09:56
Bilim İnsanları, Deja Vu'nun Farklı Bir Türü Olan Deja Reve'yi Buldu xena Bilim Dünyasından Son Haberler 2 29 Mayıs 2019 00:21
Bilim İnsanları, 3,3 Milyar Yıllık Kayalarda Uzaydan Gelen Organik Madde Buldu Stskeep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Mayıs 2019 08:31
Bilim İnsanları, Okyanus Tabanlarını Ele Geçiren Yeni Bir Denizanası Türü Buldu Funda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Nisan 2019 17:05
Bilim insanları Azteklerin ölüm nedenini buldu AttackMan Haber Arşivi 0 16 Ocak 2018 18:24