IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2019, 08:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Görme engelliler sahneleri aydınlatıyor




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince açılan tiyatro kursuna katılan görme engelli öğrenciler, ilk oyunlarını sahnelemenin mutluluğunu yaşadı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde açılan tiyatro kursuna katılan görme engelli öğrenciler, yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından ilk oyunlarını sahneledi.

Görme engelli öğrenciler, sahnedeki performanslarıyla izleyicilerden de tam not almayı başardı.

Özel eğitim öğretmeni Kübra Biçer, AA muhabirine, görme engelli öğrencilerin öz güvenlerini artırmak için tiyatro kulübü kurmaya karar verdiklerini hatırlattı.

Her öğrencinin ve her engellinin çalışabileceği skeçler hazırladıklarını ancak görme engelliler için jest ve mimiklerin daha az olduğu oyunları seçtiklerini anlatan Biçer, "Yazdığım 'Cennet ve Cehennem' oyununu çalıştık ve sahneye koyduk. Oyunumuz dini içerikli ve herkesin kendini iyi zannettiğini ama yargılandığı zaman iyi olup olmadığını anlatan bir oyun. Özellikle skeçlerimizde engellilerimizin yaşadıkları sıkıntıları anlatmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Geleceğe dair yeni oyun planları olduğunu dile getiren Biçer, şöyle devam etti:

"Şimdiki hedefimiz ise görme ve bedensel engellilerle beraber milli duygularımızı anlatan bir tiyatro oyunu hazırlamak. Eski destanlardan 15 Temmuz destanına kadar devam eden bir süreci canlandırmak istiyoruz. Bu oyunu da okul okul gezerek öğrencilerin izlemesini sağlamak istiyoruz. Amacımız engelli olmayan öğrencilerin, engelli öğrencilerin neler yapabildiğini ve bunun için bir engel olmadığını görmelerini ve vatan sevgisini arttırmayı amaçlıyoruz. Sloganımız 'asıl engel, içinde vatan sevgisini taşımayandır' olacak. Öğrencilerimiz çok istekli ve başarılılar, hepsiyle gurur duyuyorum."

Öğrencilerden İrem Kılıç ise yaklaşık bir yıl önce arkadaşlarının daveti üzerine tiyatro ekibine katıldığını aktararak, "Oyunda günahkar rolünü oynuyorum. Tiyatroyu çok seviyorum ve mutluyum. Daha önceleri tiyatroda oynayacağımı hiç düşünmemiştim ama tiyatroyla tanışınca çok sevdim, herkese tavsiye ederim." dedi.

Ahmet Tanaz da çok başarılı olduklarını belirterek, "Tiyatro çok eğlenceli severek oynuyorum. Tiyatro oynamak için engelli olmak bir engel değildir. Ben engelli olmama rağmen çok istedim ve başarılı oldum. Tüm engellilerin de bu işi yapacaklarına inanıyorum." diye konuştu.


Iha

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tiyatro haber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Görme engelliler madalyayı kaçırdı Mehmet Diğer Spor Branşları 0 27 Haziran 2015 21:51
Görme engelliler için Web hayal değil χяη Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Temmuz 2008 18:51