IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2019, 07:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'En iyi sahne eserleri' 3 Ekim’de belli oluyor




Nilüfer Belediyesi’nin Mitos Boyut Tiyatro Yayınları işbirliğiyle düzenlediği Sahne Eseri Yazma Yarışması’nda dereceye girenler belirlendi. 10 oyunun son değerlendirme listesine kaldığı yarışmanın kazananları, 3 Ekim’deki törende açıklanacak.

Nilüfer Belediyesi, oyun yazarlığı konusunda sanat dünyasına nitelikli eserler kazandırmak, genç yazarları tiyatro yazarlığına teşvik etmek, yerli tiyatro oyunu repertuvarını zenginleştirmek, edebiyatçıları, şairleri tiyatro oyunları yazmaya özendirmek amacıyla her yıl Mitos Boyut Yayınları işbirliği ile Sahne Eseri Yazma Yarışması düzenliyor. Yarışmanın bu yılki süreci de başladı. Organizasyon ve başvuru sürecinin sorumluluğunu Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun üstlendiği yarışmaya 80 oyun başvurdu. Yarışmaya başvuran eserleri Seçici Kurul Üyeleri, Dramaturg Doç. Dr. Selen Korad Birkiye, Tiyatro Eleştirmeni Yavuz Pak, Yönetmen Emrah Eren, Oyun Yazarı Şamil Yılmaz ile Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Oyuncusu Pınar Hande Ağaoğlu değerlendirdi.


Jürinin değerlendirmesi sonucunda; 'Aykırı', 'Aynalı Kambur', 'Deli Boğumu', 'Derin Mutsuzluklar Anatomisi', 'Eşik', 'Gümüş Şamdan', 'Hepimiz Onu Bekliyoruz', 'Hurdahaş', 'Kutu Kutu Pense', 'Tanrıdan Önce Düşünmek' isimli oyunlar son değerlendirmeye kaldı. Yarışmada Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü'ne de bu kategoride başvuran sekiz oyun arasından Ülkü Oktay’ın yazdığı 'Taş' adlı oyun değer görüldü. İlk üçe giren eserler 3 Ekim Perşembe günü düzenlenecek törende açıklanacak. Yarışmada bu yıl birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 8 bin TL, üçüncülük ödülü 6 bin TL, Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü de 10 bin TL olarak açıklandı.

Ödül alan oyunlar, Mitos Boyut Yayınları tarafından kitap olarak yayımlanacak. Dereceye giren oyunlar Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından da üç yıl içinde sahnelenebilecek


Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
tiyatro


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Basketbolda fikstür belli oluyor Tufan Basketbol 0 20 Ağustos 2014 01:07