IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2010, 12:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Leyla'nın Evi Ankara Şinasi Sahnesi'nde




Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapan romanı, Tiyatrokare tarafından dev bir prodüksiyon ile sahneye kondu! “Leyla’nın Evi” 20-21-22-23 Mayıs Ankara Şinasi Sahnesinde! 24 Mayıs’da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı’nda! Oyun sonunda tüm seyircilere Zülfü Livaneli imzalı ‘Leyla’nın Evi” müzikleri CD’si hediye edilecek!

Leyla’nın Evi tiyatro oyunu Anadolu turnesinde seyirciden büyük ilgi görüyor. İzmit’de salonu hınca hınç dolduran, Antalya Aspendos sahnesinde ayakta alkışlanan oyun 20–21-22-23 Mayıs tarihlerinde Ankara Şinasi sahnesinde Ankara, 24 Mayıs’da ise Eskişehir seyircisiyle buluşuyor. Zülfü Livaneli’nin kaleminden tiyatroya uyarlanan, kitabı 60 baskı yapan “Leyla’nın Evi” muhteşem dekoru, müzikleri ve sinematografik kurgusuyla sezonun en iddialı yapımları arasında!

Ankara’da yoğun bir hayran kitlesi bulunan Zülfü Livaneli’nin ilk kez bir kitabı tiyatroya uyarlandı. Yaklaşık 1 yıl süren hazırlık aşaması ve provaların ardından sahnelenmeye başlanan oyun Türkiye’yi geziyor. Anadolu turnesi kapsamında 20-21-22-23 Mayıs tarihlerinde Ankara Şinasi Sahnesi’nde, 24 Mayıs’da Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı’nda sergilenecek olan “Leyla’nın Evi” için Vals ve Hip hop müzikler besteleyen Zülfü Livaneli, hayranlarına sürpriz yaptı. Yönetmenliğini Nedim Saban’ın yaptığı oyunun başrollerinde Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Nuri Gökaşan, Volkan Severcan, Melda Gür, Bülent Seyran, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk yer alıyor.

‘Leyla’nın Evi’ sahne dönüşümlerini muhteşem sinemasal efektler ve filmler ile anlatırken, geçmişe dönen sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları ile canlandırıyor. Ayça Varlıer’in söyleyip dans ettiği, Zülfü Livaneli’nin Hip Hop parçası “Duisburg” ve yine Livaneli’nin şarkılarından oluşan müziklerle ve eski İstanbul görüntüleriyle; Leyla’nın gözünden İstanbul’un dünü ve bugünü anlatılıyor. Sinematografik anlatım ve müziklerle oyunun temposu artarken seyirci, değişen değerleri gözyaşları içinde sorguluyor.

Nedim Saban’ın yönettiği, Zeynep Avcı’nın oyunlaştırdığı “Leyla’nın Evi” müzikli oyunu 20-21-22-23 Mayıs tarihinde Ankara Şinasi Sahnesi’nde, 24 Mayıs tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı, 28-29 Mayıs tarihinde İzmir’de turnede olacak. Her şehre Zülfü Livaneli “Leyla’nın Evi Müzikleri CD”’si ile gidecek olan bu büyük prodüksiyon Eylül ayı itibariyle İstanbul seyircisiyle buluşacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ankara, evi, leylanın, sahnesinde, Şinasi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şinasi AftieL Şairler / Yazarlar 0 09 Mayıs 2014 21:17
Abdülhak Şinasi Hisar Sır Şairler / Yazarlar 0 06 Eylül 2013 13:49
İbrahim Şinasi Şiirleri.. Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 30 Kasım 2011 23:44
İbrahim Şinasi (1826 - 1871 ) Damla Edebi Şahsiyetler 0 11 Eylül 2011 11:51