IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2012, 21:41   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali Işıl Işıl Bir Gösteriyle Perdelerini Açacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde 14’üncü kez perdelerini açmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin kültür sanat hayatına renk katan festival, 29 Nisan’a kadar yerli ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek yabancı toplulukların etkileyici performanslarına sahne olacak...


Uluslararası Adana Tiyatro Festivali




tarih
: 27 Mart - 29 Nisan 2012
Yer : Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi (Adana) / Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (İstanbul)



Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde 14’üncü kez perdelerini açmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin kültür sanat hayatına renk katan festival, 29 Nisan’a kadar yerli ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek yabancı toplulukların etkileyici performanslarına sahne olacak. Şehrin simgesi olan iki bin yıllık tarihi Taşköprü, modernden geleneksele uzanan bir yelpazede sokak gösterilerine ev sahipliği yapacak.


Adana Tiyatro Festivali’nin bu yılki açılışına, daha önceki yıllarda hayranlıkla izlenen dünyaca ünlü İtalyan Studio Festi Grubu’nun gösterisi renk katacak. Studio Festi Grubu, Taşköprü ve Seyhan Nehri’nin büyülü atmosferinde izleyenlere yine unutulmaz bir görsel ziyafet yaşatacak.


Festivalin açılış töreni Adana HiltonSA otelinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu, Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in yanı sıra seçkin davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.


Festival programı dopdolu



Festival, Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Türk tiyatrosunun en önemli başyapıtlarından, Haldun Taner’in ölümsüz eseri “Keşanlı Ali Destanı” ile başlayacak. Festival kapsamında Dostlar Tiyatrosu’nun “Ben Bertol Brecht”, Duru Tiyatro’nun “Sondan Sonra”, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’nun “Düğün”, Şaman Dans Tiyatrosu’nun “İstanbul”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Şark Dişçisi”, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Elma Hırsızları”, “Soğuk Bir Berlin Gecesi” ve “Sırça Kümes”, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Sidikli Kasabası” ve “Kırmızı” oyunları sergilenecek.


Belçika’dan Chaliwate Tiyatrosu, “Josephina” oyununda çarpıcı ve gizemli bir öyküyü şiirsel bir dille sahneye taşıyacak. İspanya’dan Kulunka Tiyatrosu, maskeleri ve beden dilini kullanarak sergileyeceği “Andre ve Dorine” oyunu ile seyirciyi şiirsel ve görsel bir dünyanın içine çekecek. Yurt dışından festivale katılan bir diğer topluluk ise “Küçük Kırmızı Çiçekler” oyununu sergileyen Çin Çocuk Operası olacak.


2005 yılından bu yana ikinci ayağı İstanbul’da gerçekleştirilen organizasyonda, 6 tiyatro oyununun Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sergilenmesiyle, İstanbullu sanatseverler de tiyatro coşkusuna ortak olacak.


Festivale genç bakış



Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, bu yıl ilk kez genç tiyatroculara kapılarını açıyor ve onları “Fuaye Genç Sahne”de ağırlıyor. Alternatif tiyatro örneklerinin sunulduğu Adana Devlet Tiyatrosu’nun sahnesi “Fuaye Sahne”, festival kapsamında ülkemizin genç tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapacak. Bursa Devlet Tiyatrosu “Tek Kişilik Yaşam”, Altıdan Sonra Tiyatro Topluluğu “444”, Sıfırnoktaiki Tiyatro Topluluğu “Limonata”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Kontrabas” ve “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Olsun”, Ve Diğer Şeyler Tiyatro Topluluğu “Yüzyılın Aşkı” adlı oyunları tiyatroseverlerle buluşacak. Adana Tiyatro Festivali, genç tiyatro topluluklarını da festivale dahil ederek kendilerini uluslararası sanatsal bir platformda tanıtma şansı vermeyi ve desteklemeyi amaçlıyor.


Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü 8. kez sahibiyle buluşacak



Her yıl açılış töreninde, tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara saygı ve minnet sunmak amacıyla “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün verildiği festivalde, bu yıl da usta bir sanatçı ödüllendirilecek. 2005 yılından bu yana Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden sırasıyla Cüneyt Gökçer, Macide Tanır, Bozkurt Kuruç, Yıldız Kenter, Genco Erkal ve Müşfik Kenter’e verilen ödül, geçtiğimiz yıl Gülriz Sururi’ye takdim edildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acacak, festivali, gösteriyle, tiyatro


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Işıl Işıl Bir Cilt İçin Jetpeel Mucizesi Ruj Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Ekim 2011 14:35
22.Ankara Uluslararası Film Festivali,Uluslararası kısa ve belgesel gösterim programı Sevda Sinema Dünyası 0 06 Şubat 2011 00:28
Işıl Işıl Kokteyl Kıyafetleri lolaBunny Ah Kadınlar 3 29 Ağustos 2010 01:29
Sadece 5 Dakikada Işıl Işıl Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Kasım 2008 08:32
Sephora İle Işıl Işıl, Trendy Bir Yaz! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 01 Temmuz 2008 16:57