IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tiyatro (https://www.ircforumlari.net/tiyatro/)
-   -   Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? (https://www.ircforumlari.net/tiyatro/858549-sen-hic-ates-bocegi-gordun-mu.html)

judith 13 Şubat 2020 14:38

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yılmaz Erdoğan'ın mükemmel kalemi ve Demet Akbağ'ın enfes oyunculuğunun harmanlanması ile ortaya çıkan bu güzel oyunun repliklerini nacizane sunmak istedim.Zeki,aykırı olan Gülseren Doğan ve ailesini anlatıyor oyun.Ve bu güzel kült oyunun film olma haberinede sevindiğimizi belirtelim!

-gözün aydın gülseren, seni bugün istemeye gelecekler
+beni istemeye gelecekler!?
-evet
+niçin istiyolar beni?
-niçin olucak kızım evlenmen için tabi
+nası yani birileri bize gelip şöyle mi diyecek:"iyi günler komşum, kusura bakmayın rahatsız ettik ama bizim oğlanın aniden sevişme çağı geldi, aksi gibi evde de bi gram kız kalmamış, aceba sizde fazla kız varmıydı?"/ aa o nasıl laf komşum bizim gülseren var ya buyrun götürün..
-ben sana dedim izzet deli bu kız diye
+ne yani komik değil mi sizcede

+ sen hiç ateşböceği gördün mü?
- hayır, görmedim.
+ göremezsin, göstermiyorlar ki. herkes de göremez zaten. edison doğayı yendi, hem de kendi sahasında; biz o ara yoğunduk, ediz hun'un filmlerini seyrediyorduk.
- anlamadım?!
+ kıymetini bil; anlasaydın yalnızlık çekerdin...

+ Sen hiç yalnızlığı yakından gördün mü hiç? Ben gördüm, bahsedildiği gibi değilmiş. Ben daha iri yarı bir şey bekliyordum. Biliyordum, başından beri biliyordum. Nereden biliyordum bilmiyordum ama, biliyordum işte. Olsa olsa bir Çarşamba günü olurdu bu. Zaten hep daha bir yalnız uyanmışımdır Çarşamba günleri. Ne olacağı belli olmayan bir haftanın ortasında. Yapayalnız..

+ Veli bari şu bakkaldan bize ekmek alıver oğlum.
- (Duvara yazı yazmaktadır.) İşim var teyze görüyorsun.
+ Öyle olsun Veli. Bir de halkçı geçinir bunlar... Şurada halktan bir insan ekmek istiyor almıyor... Hani siz halkın ekmek davasının şeysiydiniz?
- Tamam İclal teyze tamam. Kaç tane istiyorsun?
+ İki tane, pişkinlerinden alıver. Haa şey, Başak Bakkaliyesi'nden al.
Veli: Olmaz, o adam faşist!
+ Ama ekmekleri güzel... Hem nereden faşist oluyormuş, kekeme yahu adam!
Gülseren:Faşistlerde seri konuşma şartı aranmıyor anne!

- ...Benim her şeyi bilmem Sadri'yi deli ediyordu. Sekiz buçuk aylık evliliğimizi şu cümleyle özetleyebiliriz; "Sen zaten her boku bilirsin Gülseren."Mesela dün gece oturmuş hesap yapıyordu. Beş buçuk saat uğraşıp 25'le 56'yı çarpamayıp intiharın eşiğine geldiği bir sırada yardımına koşup 1400 dedim. Bu da benim sonum oldu. Önce sağ ol dedi. Teşekküre değmez Sadri bunlar benim için çocuk oyuncağı dedim. Onun üzerine tartışma başladı. Ben salak mıyım yani ile başlayan konuşmasının içinde şu cümleler vardı. "Sen kendini bir bok mu zannediyorsun.", "Ben olmasam açlıktan ölmüştünüz" ve son olarak' ulan ben senin..' .diye başlayan bir cümle vardı ama ben sonunu tam duyamadım çünkü cümlenin sonu tokat sesine denk geldi. Aa ama galiba seninle ilgili bir şeydi.
+ Ee
- Hala ee diyorsun anne. Daha ne olması gerekiyordu?
- Bu yüzden mi evini terk ettin yani?
- Anne, sen var ya bir gün mezarımın başına gelip diyeceksin ki "Ee, kızım siz şimdi bunun için mi ayrılıyorsunuz. Ne olacak yavrum , bu tip ölümler her ailede olur. Bunun için yuva yıkmaya değer mi? Boş ver çocuğum kocanın öldürdüğü yerde gül biter.

- Peki, özel bir şey sorabilir miyim?
+ Sor bakalım.
- Hiç aşık olmadınız mı?
+ Ha, o zaman, senin için özel fotoğraflar bölümüne geçelim. Dündar, benim aşktan da hayattan da umudumu kesmeye başladığım bir sırada çıktı karşıma. Kısa bir öykü oldu ama çok güzeldi. Hani radyoda çok sevdiğin bir şarkıya denk gelir sevinirsin de, tam sesini açtığında şarkı biter ya, öyle bir şeydi işte..


Tanrım seninle biraz konuşmak istiyorum. Yalnız türkçe konuşabilir miyiz?
Üzgünüm, ben Arapça bilmiyorum da. Kürşat dayım senin yalnızca Arapça bildiğini düşünüyor. Ama sen bizim Tanrımızsın ve bütün dilleri bilirsin.
Tanrım, ben babamı yanına alışın konusunda konuşmak istiyorum. Kızmazsın umarım. Çünkü senin bu çeşit konuşmalardan hoşlanmadığını söylüyorlar. Ama bu işte biraz aceleci davranmadın mı? Babam biraz daha bizimle kalabilirdi bence. Ama onu yanına aldığına göre, bir bildiğin vardır mutlaka.
Tanrı’nın neyi niçin yaptığına aklımız ermezmiş bizim, öyle diyorlar. Senin adına konuşan ne çok insan var Tanrım, hiç dikkatini çekti mi? Yani çekmiştir mutlaka da..
Tanrım ona iyi bak olur mu? Biliyorsun o ticaretten anlamaz. Kendisi mutlaka aksini iddia edecektir ama sen yine de onu ticari bi işte kullanma. İyi bir memurdur aslında. masa başı bir iş verirsen mutlaka başarılı olacaktır.Özür dilerim tanrım, işine karışıyor gibi oluyorum ama. Tanrım, o çok iyi bir insandı. Ve herhalde onu cennetine alacaksındır. Bu da benim onu bir daha göremeyeceğim anlamına geliyor. Çünkü ben deliyim ve cennete giremem herhalde.Çok uzattım biliyorum çok uzattım ama hemen bitiriyorum. Son olarak, kendimle ilgili bir şey sormak istiyorum. Belki kızacaksın ama sormak zorundayım.

"Tanrım, ben şimdi ne yapacağım?"

-alıntı-

ihaveanidea 13 Şubat 2020 14:55

Cevap: Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?
 
Gördüm kankam.

judith 13 Şubat 2020 16:35

Cevap: Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?
 
Alıntı:

ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042255637)
Gördüm kankam.

Ne güzel..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net