IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2019, 13:52   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin mavi bayrak seferberliği






Adalar dahil 8 bin 333 kilometre kıyı şeridine sahip Türkiye'de, 2023 yılında mavi bayrak sayısının artması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca özel bir çalışma yürütülüyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
kaputas-antalya.jpgTürkiye'nin Mavi Bayraklı plajlarının tam listesi (En iyi sahiller ve plajlar)
Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verilerine göre, Türkiye'de 459 plajın yanı sıra 22 marina ve 10 yatta mavi bayrak dalgalanıyor.

Türkiye, 459 mavi bayraklı plajı ile kuzey yarım küre ülkeleri arasında İspanya (590) ve Yunanistan'dan (519) sonra üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye'yi 399 mavi bayrakla Fransa ve 368 mavi bayrakla İtalya takip ediyor.

Mavi bayraklı plaj sayısında Antalya (200) ilk sırada yer alırken, Muğla (100) ikinci, İzmir (52) 3. sırada yer alıyor.

TÜRKİYE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, yaptığı açıklamada, mavi bayrakta Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğunu söyledi.

Mavi bayrakta birinciliği İspanya, ikinciliğin Yunanistan'da olduğunu belirten Birpınar, "Bir ara Yunanistan'ın önüne geçmiştik. Mavi bayrak sistemi aslında her otelin kendi önündeki plajıyla ilgili bir şey. Dolayısıyla yabancılar da ona bakarak geliyor. Dolayısıyla o otellerin mavi bayrak müracaatı yapmaları konusunda biz baskıda bulunacağız bundan sonra" dedi.

Otel ve plajların başvuru sayısının artmasıyla mavi bayraklı plaj sayısında gözle görülür bir artış yaşanacağını vurgulayan Birpınar, şunları söyledi:

"Bizim 2023 hedefimiz mavi bayraklı plaj sayısında dünya birincisi olmak. Bunun için de biz mavi kart uygulamasını başlattık. Ama bunun iyi takip edilmesi gerekiyor. Mavi bayrak için su kalitesinin, deniz suyu kalitesinin takibinin 15 günde bir yapılması gerekiyor. Bunların da takibini uluslararası kuruluşlar yapıyorlar. Dolayısıyla bu konuda daha duyarlı ve hassas olacağız"

Birpınar, Sağlık Bakanlığı, valilikler ve Bakanlık olarak birlikte çalışıp çözüm üreteceklerini anlatarak, "Ama hedefimiz çok net. 2023’de mavi bayraklı plaj sayısında dünya birincisi olmayı hedefliyoruz ve bunu başaracağımızı inanıyoruz” diye konuştu.

Mavi bayrak sayılarının artırılması ile ilgili bürokratik süreçleri hızlandırmak için çalışacaklarını kaydeden Birpınar, bunun için ölçüm sayılarını artırmak ve otelleri de teşvik etmek istediklerini dile getirdi.

MAVİ BAYRAK NEDİR?

Mavi bayrak, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, yüzme amacıyla kullanılacak göl ile denizlerde su kalitesini belirleyen mikrobiyolojik parametrelerin, yol gösterici ve uyulması zorunlu hükümler haline getirilmesiyle ortaya çıktı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Uluslararası Çevre Eğitim Vakfının (FEE) Türkiye'deki tek yetkili temsilcisi olarak, mavi bayrak çalışmalarını 1993 yılından bu yana yürütüyor. Uluslararası prosedürler gereği mavi bayrak ödülü bir yıl veriliyor ve bu kapsamda her yaz denetim yapılıyor.

Deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını, plaj veya marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğini garanti eden sistem, bu nedenle bir marka özelliği taşıyor. Mavi bayrak ödülü konusunda plajlar için 33, marinalar için 25 kriter bulunuyor.

NTV

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
türkiye'nin mavi bayrak seferberliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mavi Bayrak Nedir? - Mavi Bayrağın Tarihçesi Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 17:12
Türkiye'den Irak'a bayrak tepkisi PassioN Haber Arşivi 0 20 Mayıs 2012 14:14
Mavi bayrak ne anlama geliyor? Dilara Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2010 12:01
Google Türkiye için özel logo seferberliği :) ByFly Serbest Kürsü 9 31 Mart 2007 01:27