IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ağustos 2010, 16:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte Türkiye'nin kazanan uygulamaları!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Turkcell'in Türkiye'de geliştirilen mobil uygulama sayısını artırmak, ekosisteme yeni oyuncular kazandırmak ve girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlediği "Uygulamalar Yarışıyor"un kazananları açıklandı. Türkiye'nin en kapsamlı mobil uygulama yarışması olan Uygulamalar Yarışıyor'da dereceye girenler ödüllerine Turkcell'in Tepebaşı'ndaki Genel Merkezi'nde düzenlenen ödül töreniyle kavuştu. Kazanan uygulamalar, Türkiye'nin en büyük mobil uygulama dükkanı olan Turkcell Uygulamalar'da yerini alarak milyonlarca kişinin kullanımına açılacak.

Dereceye girenlere ödüllerini veren Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, kazananları tebrik ederek şunları söyledi:

"Sürekli yenilik peşinde koşan, değişim ve farklılaşmaya inanan, insana değer veren Turkcell kendi ekosistemiyle büyüyen bir şirket. Bu ekosistemin odağında, yeni fikirler, inovasyon, iş ortakları ve girişimciler var. Uygulamalar Yarışıyor gibi yeni fikirlerin, yaratıcılığın bir arada bulunduğu platformların ülkenin geleceği için çok önemli olanaklar sunduğuna inanıyoruz. Yarışmaya gösterilen büyük ilgi bu inancımızı daha da pekiştiriyor. 18 ayrı üniversite ve 4 firmadan gelen uygulamalar Türk insanının, fırsat verildiği takdirde, ne kadar yaratıcı olabildiğinin en güzel örneğini teşkil ediyor. Yakın zamanda ikincisini düzenleyeceğimiz Uygulamalar Yarışıyor'un, Türkiye'nin Bill Gates'lerini, Steve Jobs'larını ortaya çıkaracak en önemli inovasyon platformlarından biri olacağına inanıyoruz" dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Jürinin bilişim ve iletişim dünyasının önde gelen isimlerinden oluştuğu yarışmanın birincisi 'Düşmez Kalkmaz' adlı uygulamasıyla Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Gökberk Ergün oldu. Ergün'e 20 bin TL'lik büyük ödülü getiren Düşmez Kalkmaz, yaşlı ya da epilepsi hastaları gibi düşme riski taşıyanlar yere düştüğünde, cep telefonunun bu durumu anlayarak anında hasta yakınları ya da sağlık kuruluşlarını bir mesajla haberdar etmesini sağlıyor.

Uygulamalar Yarışıyor'da ikinciliğe Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Cahit Gürgüç layık görüldü. Gürgüç'e 10 bin TL'lik ödülü getiren 'Sobe' adlı uygulama dokunmatik ekranlı telefonlarda görme engellilerin temel ses hizmetleri dışındaki katma değerli servislere ulaşmalarını ve hayatlarını kolaylaştırmalarını sağlıyor. Yarışmanın üçüncülüğü ve 5 bin TL'lik ödülü ise 'Renklerim' adlı uygulamasıyla Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Orkun Kılınç'ın oldu. Kılınç'ın renk körlerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen uygulaması renk körlerinin ayırt edemediği renkleri ve farkına varamadığı ayrıntıları görmesine yardımcı oluyor.

Jüri, Turkcell Akademi Eğitim Bursu ödülüne Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Doğukan Erenel ve Tasarımcı Emre Pehlevan'ın birlikte geliştidiği Kazı Kazan uygulamasını layık görülürken, Mobinex kategori ödülünü Tolga Çöplü, Dilfer Nasir, Selin Sade Çöplü, Hamdi Yılmaz'ın ekip olarak Mobinex Smartface Designer kullanarak geliştirdikleri "Bana Gel" uygulaması aldı.
Kaynak : Chip.


__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akdeniz'de Kazanan Türkiye Oldu cLaS Haber Arşivi 0 07 Temmuz 2012 10:19
Konu: Türkiye’de ve Dünyada E-Devlet Uygulamaları (ÖDEV) KLoPaTRa Ödev ve Tezler 10 29 Haziran 2012 15:42
İşte Türkiye'nin rakipleri aLya Milli Takımlar 0 12 Ekim 2011 10:19