IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2011, 02:33   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
“Turkcell 3G, Amerika’daki 4G’den daha hızlı”!




Bu yıl ikincisi düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi'ne Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak damgasını vurdu. Konuşma yapmak için İstanbul'a gelen Wozniak, ilk kişisel bilgisayarın mimarı olarak biliniyor. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv, Türkiye'nin Avrupa'ın 6. büyük ekonomisi olduğunu kaydetti. ABI Research'ün geleceğe dönük yaptığı bir araştırmaya da konuşmasında yer veren Ciliv, Bulut Bilişim'e olan talebin giderek artacağını vurguladı ve şu sözleri kaydetti: "2014 yılında mobil cihazlarla Bulut bazlı uygulamalara erişen kullanıcı sayısı 1 milyarı bulacak.
" TÜRKİYE'DE OLMAK ARTIK BİR AVANTAJ "
Eskiden Türkiye'de olmak teknoloji açısından dezavantajken, şimdi Türkiye'de olmak bir avantaj" diyen Ciliv, ülke genelindeki baz istasyonu sayısına da değindi ve toplamda 27 bin 200 baz istasyonuna Turkcell olarak sahip olduklarını, bu rakamın 9 bin 100'ünün 3G istasyonu olduğunu belirtti.
"SİLİKON VADİSİ'NDE YETİŞTİM"
Ciliv'in ardından söz alan Apple'ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, öğrencilik yıllarından başlayarak bilgisayarla nasıl tanıştığını ve kendi bilgisayarını nasıl geliştirdiğini oturumdakilerle paylaştı. Silikon Vadisi'nde yetiştiğini kaydeden Wozniak, öğrencilik yıllarında aldığı dersler dışında elektronik olaylarla çok yakından ilgilendiğini, ancak okulda bu yönünü tatmin edemediği için hobi olarak kendi başına bu alanda uğraş verdiğini belirtti. 9-10 yaşlarında mantık devrelerini öğrendiğini dile getiren Wozniak, o yaşlarda kendi radyosunu geliştirdiğini ve başka eyalette bulunan birisiyle görüşme yapabildiğini söyledi. Bilgisayarları çok sevdiğini ve Bilgisayara Giriş dersini aldığı dönemi unutamadığını belirten Wozniak, lise yıllarında satranç programıyla program yazmayı öğrendiğini de sözlerine ekledi.
"JOBS'LA ÇOK ORTAK YÖNÜMÜZ VARDI"
Etkinliğin ana konuşmacısı Stephen Gary Wozniak sahneye çıktığında “Dünyanın en iyisi olmaktan bahsediyorsunuz. Gerçekten de demin telefonumdan internete bağlandım. Turkcell 3G Amerika’daki 4G’den daha hızlı” dedi. Daha sonra yaptığı konuşmada, Apple’ın kuruluşundanve teknolojinin gelişiminden bahsetti ve gelecekte teknolojinin hayatımızdaki yerine dair ipuçları verdi. Steve Jobs'la ilgili "Çok ortak yönümüz vardı" diyen Wozniak, Jobs'la çok iyi bir arkadaşlıklarının olduğunu, birbirlerinin farklı yönlerini kullanarak çok iyi işler çıkardıklarını da söylemeden geçmedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3g, 4g’den, 4g’den, amerika’daki, amerika’daki, “turkcell, daha, hızlı”, hä±zlä±â€�, “turkcell


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 8 daha hafif, daha hızlı ve daha etkili! She Windows 0 28 Eylül 2011 17:02
Latin Amerika'daki Rahip Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 15:50
Projeleri Daha Hızlı, Daha Ekonomik Ve Çevreye Daha Az Etki Yaratacak Şekilde Tasarla Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 26 Ekim 2010 18:09
En hızlı internet Amerika'da mı? Ocean Ağ, Network ve Networking 0 14 Ağustos 2008 23:42