IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 15:59   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternetten film indirme 1 dakikaya iniyor!




İnternetten film indirmenin süresi önce 1 dakikaya sonra da 30 saniyeye inecek.

İnternetten film indirmenin süresi önce 1 dakikaya sonra da 30 saniyeye inecek. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, hedeflerinin bu yıl 3G'de hızlarını ikiye katlamak olduğunu belirterek, "Şu anda 43.2 mbps olan hızımızı, bu yıl içinde 84 mbps’ye çıkarmak istiyoruz.
Bu da 700 mb büyüklüğündeki bir cd’nin bir dakikada indirilmesi sonucunu getirecek” dedi. Terzioğlu, 2014 yılında ise 168 mbps’lik rakamların konuşulacağını, bunun da süreyi 30 saniyeye düşüreceğini vurguladı.

İlter Terzioğlu, Ankara’da bir grup gazeteciye sohbet toplantısı yaptı. Turkcell’in mobil internet trafiğinin 2011 yılında 2009'a göre 13 kat arttığını kaydeden Terzioğlu, bu sene içinde hedeflerinin 3G hızını iki kattan fazla artırmak olduğunu belirtti. 2013 yılında da 84 mbps’lik hızı yaygınlaştırma arayışında olacaklarını ifade eden Terzioğlu,“En geç 2014 yılında ise 168 mbps’i konuşuyor olacağız.
Bunu sadece Turkcell yapabilecek, çünkü altyapı müsait. Hız konusunda dünya bizi takip ediyor. Turkcell’in 3G’de ulaştığı hız, Türkiye’de ilk niteliğinde; dünyada ise 12 operatör daha bu hızlarda hizmet verebiliyor" dedi.
“AYA KADAR GİTTİK”

Turkcell’in kalite testleri için de yoğun bir mesai harcadığını kaydeden Terzioğlu, “Biz kaliteye odaklandık ve hesapladık ki 1 yılda dünya ile ay arasındaki mesafe kadar test yapmışız. Üstelik biz boşlukta da gitmiyoruz, o trafikte gidip geliyoruz.
Yeri geliyor bodrum katına iniyoruz, yeri geliyor taksiye biniyoruz. Sürekli sıfırdan başlar gibi test yapıyoruz” sözleriyle anlattı test süreçlerini. 1 yıl içinde Turkcell çalışanlarının kalite testi için yaptığı yolun, 370 bin kilometre sınırına yaklaştığını, bu mesafenin ise dünyanın aya olan uzaklığı olduğunu vurguladı.
CARİ AÇIĞA POZİTİF KATKI

Terzioğlu, yerli üretim konusunda çok hassas olduklarını, 2007 yılında Mutlu Akü ile başladıkları yerli akü projesiyle; Turkcell şebekesinde 100 bin adet yerli akü kullandıklarını söyledi. Avrupa marka akülere göre yerli akünün yüzde 25 daha ucuz olduğunu vurgulayan Terzioğlu, yeni dönemde de İnci Akü ile çalıştıklarını belirtti. Yerli akülerin yüksek performans ve düşük arıza oranıyla verimlilik sağladığına dikkat çeken Terzioğlu, pazarda 1 milyon set akü potansiyeli olduğunu, bunun da 250 milyon dolar anlamına geldiğini belirtti.

Yerli aküden sonra TÜBİTAK ve bir KOBİ olan SIMPRO ile birlikte yerli radyolink üretimine başlandığını anlatan Terzioğlu, Turkcell’in bunun için 2.1 milyon TL’lik yatırım yaptığını söyledi. 2G’den sonra 3G’de de yerli anten kullanımının hazır hale geldiğini belirten Terzioğlu, bu yıl ilk etapta 75 adet yerli anten kurulacağı bilgisini verdi.
Haberleşme sistemlerinde kullanılan ‘repeater’ cihazının da yerlesini kullanmaya başlayacaklarını söyledi.
191 NÜFÜSA ATLA JENERATÖR

Terzioğlu, Batman’ın 191 nüfuslu Vergili Köyü’ndeki abonelerine hizmet verebilmek için, jeneratörün at sırtında taşındığını anlattı. Yolların kapalı olması nedeniyle köyle istasyon arasındaki mesafenin atla alındığını belirten Terzioğlu, “Bu iyi örnek bile sayılabilir. Bazı yerlerde Turkcell ekipleri sırtlarında taşıdıkları jeneratörlerle hizmet götürüyorlar” dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
1, dakikaya, film, indirme, iniyor, internetten, İnternetten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Korsan oyun ve film indirme artarken bakın ne azaldı! Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 13 Kasım 2011 18:21