IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2014, 11:19   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Michio Kaku Anlatıyor - CANLI BLOG




Turkcell teknoloji Zirvesi'ndeki en önemli davetlilerden bir tanesi süphesiz bilimadamı Michio Kaku. Kaku'nun sunumunu sizler için canlı blog olarak takip ediyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünyaca ünlü fizikçi ve fütürist bugünün ana konuşmasını yapmak için sahnede.

Kaku, neden gelecekle ilgili tahminlerin bilim adamlarına, özellikle de fizikçilere yaptırıldığı sorusunu cevaplıyor. Teknik olarak teknolojiyle ilgili neredeyse her şeyin bir şekilde fizikçiler tarafından icat edildiğini belirtiyor.

Kaku, son 500 yıldaki gelişmelerden bahsettiği İmkânsız Fizik kitabını anlatıyor. Bugüne kadar gerçekleşmiş tüm gelişmeleri ve sırları fizik kapsamında anlattığını belirtiyor. Zaman yolculuğu da önemli konulardan.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni kitabında ise parapsikolojinin kapsamına giren konulara değindiğini belirtiyor. Özellikle rüyaları kaydetmek ve sabah uyandığımızda izlemek ilginç olabilir.

10:25

1800'lü yıllarda kömürün gücünü açığa çıkartan fizikçiler 20. yüzyılda elektriğin yayılmasını sağlıyor ve bu enerji kaynakları ekonomide nasıl balonlar oluşturduğunu anlatıyor. Sonrasında bu gelişmeler bir sonraki ekonomik çöküntüye zemin hazırladığını anlatıyor. Bu, teknolojiyle ateşlenen ekonomik balonlar, bir noktada büyük çöküntülere sebep oluyor.

Üçüncü dalga, teknolojinin gelişmesi ve yakınsamayla olan sürdürülebilir olmayan akımla gelişiyor. Peki dördüncüsü? Kaku bu soruya şöyle cevap veriyor: Dördüncüsü ileri seviye teknolojiler, biyoteknoloji, nanomekanik ve bu alanların ürettiği imkânlar sonucu gerçekleşecek.

Bilgisayarlara ne olacak?

Kaku'ya göre nasıl artık elektriğk sözcüğü ortadan kaybolduysa bilgisayarlar da kuruç boyutuna inecek ve artık dilden kaybolacak.

10:45

Internette yoksanız, yoksunuz diyen Kaku bu noktada yakınsamanın geldiği noktaları anlatıyor. Şu an için gelinen noktada interente bağlı gözlüklerin kullanım alanlarını anlatıyor. Bundan sonraki adım ise internet bağlantısına sahip kontakt lensler olacak. Her baktığımız yerde bizi kişiler ve yerlerle ilgili bilgileri anında görebileceksiniz.

Michio Kaku bununla ilgili Terminator filmini örnek veriyor. Baktığı gibi hedefle ilgili tüm veri karşınızda. Aynı şekilde savaş alanlarında bu teknoloji kullanılablir. Aynı zamanda karı koca da bunları kullanabilir. "Kocalar hep yanlış ürünü, yanlış rengi satın alır" diyor Kaku. Eşlerin birbirinin gözünden görmesi bu sorunları engelleyecek diye eğlenceli bir gönderme yaptı.

10:50

Kapitalizmin dijitalleşmesi

Müzik endüstrisinden başlayan kaptalizmin dijitalleşmesi beraberide değişik sorunlar da getiriyor. "Şu an müzik endüstrisini Apple yönetiyor, yağımcılar veya sanatçılar değil. Geçen sene bu dediklerimi kulak ardı edebilirdiniz. Şu an içi ya ciddiye alırsınız ya da batarsınız." diyor Kaku. Şimdi de medyanın dijitalleştiğini söylüyor.

10:55

Gelecekte oturma odanız 360 derece ekranlardan oluşacak. Oyuncaklara bile artık yongalar yerleştiriliyor. Bu da karşımıza "akıllı oyuncak bebekler" gibi tezatlar çıkartıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


11:00

"Gelecekte bilgisayarlar sadece müzelerde olacak; ortadan kaybolacaklar. Ofisiniz de etrafınızı kaplayan bir ekran olacak, daha fazlası değil" diyen Kaku araçların da kendi kendilerini sürebilmelerinin de yakında sokaklarda rastlayabileceğimiz bir şey olduğunu belirtiyor. Ayrıca Silikon Vadisi'nde bir arkadaşının arabasıyla işe direksiyona dokunmadan gittiğini söylüyor.

11:05

Kaku: "Üç boyutlu yazıcılarla bugün her şeyi basabiliyoruz. hatta yaşayan dokular bile basmamız mümkün. Eşyaları, giysileri bile kişiye özel üretip gönderebiliyoruz. Buna toplu özelleştirme deniliyor. Bütün bu gelişmeler bir yere gidiyor: Mükemmel kapitalizm. Mükemmel kapitalizm insanlara ürünleriyle, üreten ve tüketen olarak, çok daha fazla bilgi sağlıyor. Bu gelişmenin kazananı tüketici olacak. Peki kaybeden kim? Her devrimin bir kaybedeni var. Bunun kaybedeni aracılar."

11:10

Nano teknoloji çok ilerledi ve artık akıllı ilaçlar yapmamızı sapkayabiliyor. Bunun gibi gelişmeler akıllanan cihazları insan sağlığı için kullanılabilmesini sağlıyor. Mesela akıllı tuvaletler kolon kanserine öncesinde teşhis koyabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlatıyor, blog, canli, kaku, michio


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sizinde Blog'unuz Olsun. Blog Scripti! Loft PHP 0 13 Ocak 2008 04:11
Canli Canli yilan yiyen kisi:p efSa IF Ekstra 5 19 Aralık 2007 18:56