IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2021, 14:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell, teknolojiyle ilgilenen kadınları ödüllü "İklim Fikir Maratonu"na bekliyor




Turkcell, teknolojideki çeşitliliği ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla sürdürdüğü 'Geleceği Yazan Kadınlar' projesi kapsamında iklim değişikliğine yönelik teknolojik çözümler bulunmasına destek olmak için 'İklim Fikir Maratonu' düzenlediğini duyurdu. Yarışmada ilk üçe giren takımlara toplam 100 bin TL para ödülü dağıtılırken, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından da girişimcilik mentorluğu sağlanacak.

Turkcell'in teknolojide çeşitliliği ve fırsat eşitliğini artırmak için TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile hayata geçirdiği 'Geleceği Yazan Kadınlar' projesi kadınların daha iyi bir dünya için teknolojik çözümler geliştirecekleri 'İklim Fikir Maratonu' ile devam ediyor.

KADINLAR ÇÖZÜM FİKİRLERİNİ ORTAYA KOYACAK

Yarışmada katılımcılar, iklim değişikliği ana başlığı altında ‘Enerjinin Verimli ve Yenilenebilir Kullanımı’, ‘Atık Yönetimi’, ‘Karbon Ayak İzi Yönetimi’ ve ‘Sürdürülebilir Tarım’ temalarında teknolojiyle geliştirecekleri çözüm fikirlerini ortaya koyacak.

Turkcell’in teknoloji üreterek fark yaratan nesiller yetiştirmek, bu alanda girişimciliği ve istihdam kapasitesini artırmak amacıyla başlattığı ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesi, başladığı günden bu yana kadınlara girişimcilik ve teknoloji alanında istihdam fırsatları oluşturuyor.

3 BİN KADIN KATILDI

Bugüne kadar yaklaşık 3 bin kadının dahil olduğu Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, bu yıl tüm dünyanın öncelikli sorunları arasında yer alan iklim değişikliğine çözüm üretmenin yollarını arıyor.

Teknolojiyi fikirleriyle birleştiren kadınları sektöre kazandıran, birçok kadının hayatına dokunarak teknoloji alanında kariyer fırsatı sağlayan Geleceği Yazan Kadınlar programında bu yıl seçilen fikirlerin dünyaya faydalı bir oluşuma dönüşmesi de hedefleniyor.

KATILIMCILARA ONLINE EĞİTİM

30 Eylül’e kadar başvuru süreci devam edecek olan maratona 18 yaşını doldurmuş tüm adaylar bireysel olarak başvurabilecekleri gibi en fazla üç kişiden oluşan takımlar halinde de başvuruda bulunabilecekler.

Katılımcıların ön değerlendirme sürecinden geçebilmeleri için Geleceği Yazanlar platformundan proje fikirlerine en uygun yazılım eğitimlerinden en az birini tamamlamış olmaları gerekiyor.

Yarışma kapsamında katılımcılara, projelerine ilham vermesi amacıyla 14 Eylül’de Turkcell tarafından ‘iklim değişikliği’ eğitimi de verilecek. İnternet üzerinden canlı yayınlanacak eğitim seminerine daha sonra Turkcell ve Geleceği Yazanlar’ın resmi YouTube hesabından da ulaşılabilecek.

Ön elemeyi geçen takımlar 45 günlük proje geliştirme aşamasından birbirinden değerli mentorlarla çalışma fırsatı yakalayacak.

BİRİNCİYE 50 BİN LİRA ÖDÜL

Yarışmada birinci seçilen projenin sahibi takıma Turkcell tarafından 50 bin lira, ikinciye 30 bin lira, üçüncüye ise 20 bin lira nakit para ödülü verilecek. Dereceye giren takımlara ayrıca TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından girişimcilik mentorluğu sağlanacak.

İlk üç finaliste Ankara’da bulunan TOBB ETÜ GARAJ Kuluçka Merkezi'nde 6 ay boyunca ücretsiz ofis ve altyapı hizmetlerinin yanı sıra ücretsiz eğitim ve yatay-dikey mentorluk desteği verilecek.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
haber, teknoloji, turkcell


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turkcell'in "#EvdeHayatVar konserlerine" Gripin konuk olacak eiffel65 Haber Arşivi 1 06 Nisan 2020 18:18
"Facebook'lu cep çok kötü bir fikir." Deep Cep Telefonlar 0 30 Kasım 2011 03:21