IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/)
-   -   Pancar Turşusu (https://www.ircforumlari.net/tursular/165556-pancar-tursusu.html)

Süslü 15 Aralık 2008 23:30

Pancar Turşusu
 
Malzemeler
3 kg küçük körpe pancar
10 Diş sarmısak
1 Su bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Çorba kaşığı tuz


Hazırlanışı

Pancarların yeşil yapraklarını kesin.
Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.
Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın.
Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.
Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın.
Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün.
Temiz bir kavanoza yerleştirin.
Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.
Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin.
Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır.

YapraK 13 Mart 2009 02:18

Cevap: Pancar Turşusu
 
Bunuda biliyorum güzel oluyor

Sarya 15 Ocak 2020 13:43

Pancar Turşusu Tarifi
 
Pancar Turşusu Tarifi

Kaç Kişilik
6 kişilik
Hazırlama Süresi
30 dakika
Pancar Turşusu Malzemeleri
1 kg pancar
1 litre su
10 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker.
Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?
Pancarları soyup önce yarıya sonra da birer parmak kalınlığında yarımay dilimlere bölüyoruz.
Tencereye pancarları koyup üzerine 1 litre su koyup pişirmeye bırakıyoruz. ( Ben düdüklü tencerede 15 dakikada sonuca eriyorum)
Pancarları kavanozlara paylaştırıyoruz. Sarımsakları tuzu ekleyip, kavanozlara 5er 8 er adet de nohut atıyoruz.
Suyuna tuzu şekeri ekleyip eritiyoruz ve1 su bardağı sirkeyi katıyoruz.
Kavanozlara ağzına kadar hava almayacak şekilde suyunu ekleyip kapaklarını kapatıyoruz.
1-2 güne hazır.
Afiyet olsun!

Alıntı

vioLeta 15 Ocak 2020 16:17

Cevap: Pancar Turşusu Tarifi
 
Seveni çok bunun ama hiç yemedim ben

Sarya 02 Nisan 2021 14:01

Pancar Turşusu
 
Süre : 40 dakika

Kişi Sayısı : 20 kişilik

Malzemeler :

3 kg küçük körpe pancar
10 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
Tarif :

Pancarların yeşil yapraklarını kesiniz.
Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.
Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayınız.
Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayınız.
Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız.
Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölünüz.
Temiz bir kavanoza yerleştiriniz.
Kabuklarını soyduğunuz sarmısakları tuz içinde iyice dövünüz.
Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyiniz.
Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyiniz ve kavanozun ağzını iyice kapatınız.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletiniz.
İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net