IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/)
-   -   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/185049-tursular.html)

konTes 06 Mart 2009 03:50

Turşular
 
DomaTes TurŞuSu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Domates Turşusu
Malzemeler:
  • 2 kg yeşil domates
  • 1 kg ince ve küçük sivribiber
  • 4 adet havuç
  • 1-2 dilim limon
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 3 tatlı kaşığı kaya tuzu (turşu tuzu)
  • 2 baş sarımsak
  • iyi su (kaynak suyu)
  • 1 demet maydanoz
Hazırlanması:
  1. Domates ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp halka halka doğrayın. Sarımsakları soyun.
  2. Sivribiberlerin başlarını hafifce kesin ya da iğne ile birkaç yerden delin.
  3. Sivribiber, domates, sarımsak ve havucu bu sırayı takip ederek dolana kadar kavanoza yerleştirin. (Kavanoz küçük gelirse 2 tane kullanabilirsiniz)
  4. Kavanoz dolunca maydanozu yıkayıp demet halinde üzerlerine kapatın. En üste de bir dilim limon yerleştirin. Sirkeyi kavanoza ilave edin.
  5. Tuzu kavanozu dolduracak kadar iyi suda eritip bir süzgeç yardımıyla kavanoza doldurun.
  6. 3-4 saat kavanozu ağzı yarı açık şekilde bekletin. (Kavanozdaki hava boşaldığı için su seviyesi düşecektir) Su seviyesi azalınca ağzı dolana kadar bir miktar daha tuzlu su ilave edin.
  7. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp serin ve güneş alamayan bir yerde 15-20 gün bekleyin.
Notlar:
  • Sivribiberlerin 1-2 tanesi acı olursa hem bakteri oluşumunu engellersiniz hem de güzel bir tad yakalarsınız.
  • Turşunun daha erken olmasını isterseniz kavanozun dibine 10-15 nohut tanesi ekleyin, böylece fermantasyonu hızlandırırsınız.

konTes 06 Mart 2009 03:54

Cevap: TurshuLar
 
KiraZ TurŞusu

Kirazlari toplayip saplarini cikartin.Kavanoza koyduktan sonra bol tuzlu, su yapip uzerini kapliycak sekilde ortun.Kiraz tursusuna sirke ve sarimsak koyulmaz ama damak tadi deneyebilirsiniz.Ayrica tursunuz olduktan sonra sogan ve sarimsakla kavurup yemenizi tavsiye ediyorum.

alıntıı

konTes 06 Mart 2009 03:55

Cevap: TurshuLar
 
Karpuz Turşusu

Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabukları içine atın. Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın.

Mustafa 06 Mart 2009 04:03

Cevap: TurshuLar
 
yukardaki kavonozları görünce canım çekti :(

konTes 06 Mart 2009 04:23

Cevap: TurshuLar
 
Benim de..

YapraK 13 Mart 2009 02:23

Cevap: TurshuLar
 
Bu turşuların hepsinden kurucam : )

konTes 13 Mart 2009 21:47

Cevap: Turşular
 
kur kur :D ben karPuz Turşusunu yemem sanıRım :D

YapraK 14 Mart 2009 02:54

Cevap: Turşular
 
Onun tadı nasıl olurki acaba : )


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk