IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/)
-   -   Meşhur Çubuk Turşusu (https://www.ircforumlari.net/tursular/264617-meshur-cubuk-tursusu.html)

YapraK 28 Eylül 2009 17:00

Meşhur Çubuk Turşusu
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ÇUBUK’UN MEŞHUR SALATALIK TURŞUSU (5 litrelik )
Malzemeler:

* 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli
* Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su
* Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu.blogcu.com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir.)
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 10-15 diş sarımsak
* 2 su bardağı sirke
* Defne yaprağı yada dereotu

Yapılışı;

1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
2. Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin.
3. Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur.
4. Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur.
5. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
6. Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.
7. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.

oneofgirl 07 Ağustos 2013 17:43

Meşhur Çubuk Turşusu
 
Malzemeler:
* 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli
* Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su
* Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu.blogcu.com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir.)
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 10-15 diş sarımsak
* 2 su bardağı sirke
* Defne yaprağı yada dereotu

Yapılışı;
1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
2. Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin.
3. Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur.
4. Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur.
5. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
6. Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.
7. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk