Karpuz Turşusu Malzemeler Orta buyuklukte karpuz Su Tuz Sirke Seker Karanfil ve cubuk tarcin Tarifi Karpuz ile hazirlayabileceginiz son derece orijinal bir tarif, karpuz tursusu. Bunun için yapmaniz gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayirmak. 5 santimetre uzunlugunda ve 2,5 santimetre genisliginde dogradiginiz kabuklari 5 dakika kadar hasladiktan sonra soguk suya tutun. Ardindan 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabuklari içine atin. Alti saat bekletin, suyu süzüp ayni islemi iki sefer daha tekrarlayin. Son defasinda kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin. Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram seker, 250 ml su, 2 kasik karanfil ve bir çubuk tarçin koyup kaynatin. Kaynayinca kabuklari ekleyip 40 dakika kadar pisirin. Kavanozlari bu karisimla doldurun, soguduktan sonra sikica kapatin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:12. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net