![]() |
Karnıbahar Turşusu Tarifleri.. Karnıbahar Turşusu Tarifleri.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER
YAPILIŞI Karnıbaharı bıçak yardımıyla çiçek çiçek ayırın bir tencereye koyun karnıbaharların üzerleri kapanacak şekilde su koyun tencereyi ocağa alın 5 dakika kadar karnıbaharı kaynatın ocağı kapayın soğumaya bırakın soğuyunca karnıbarları sığabilecek bir kavanoza veya pet bir turşu bidonuna koyun üzerine tuzunu toz şekerini sarımsağını biberleri büyükce doğrayan ekleyin kavanoz dolana kardarda su koyun kavanozun kapağını kapatın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Karnıbahar turşusu tarifi KARNIBAHAR TURŞUSU MALZEMELER
Karnıbahar çiçek çiçek ayrılıpıp,iyice yıkanır.Kırmızı lahana ve maydonoz ince ince doğranır.Genişce bir kabın içerisinde karnıbahar,lahana ve maydonoz karıştırılır. Turşu kuracağımız kabın içerisine tuzlu su ,sirke ve sarımsak koyup üzerine turşu malzemeleri konulur.Tekrar tuzlu su sirke ve sarımsak konulup tekrar malzemeler konularak kabımız doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.Kuru ve serin yerde bir hafta muhafaza edilir. Bence mutfakta gözünüzün önüne bir yere koyun.Yemek için sabırsızlanacaksınız... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Karnıbahar turşusu nasıl yapılır MALZEMELER
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak. YAPILIŞI Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur. Afiyet olsun. Alıntılar |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk