IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Turşular (https://www.ircforumlari.net/tursular/)
-   -   Limon Turşusu Tarifi (https://www.ircforumlari.net/tursular/541894-limon-tursusu-tarifi.html)

oneofgirl 07 Ağustos 2013 17:59

Limon Turşusu Tarifi
 
Malzemeler
10 adet limon,
300 gr. kalın tuz,
1 lt. su.

Yapılışı
İlk hazırlık olarak, turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır. 8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır. Sonra da, sap yerinden diklemesine dörde bölünür. Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır. Ve, tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir. Dizme işlemi bitince, üzerine 100 gr. tuz dökülür. Ayrıca, 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır. Turşudaki ana prensip gereğince, kavanozun hava alması engellenecek şekilde, kapağı sıkı şekilde kapatılır. Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir. Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır.

Violent 17 Şubat 2014 19:16

Cevap: Limon Turşusu Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler


  • 12 adet orta boy limon
    Bir buçuk litre su
    Çay kaşığını ucu ile limon tuzu
    2 çorba kaşığı kırılmış kaya tuzu
Limon Turşusu Yapılışı

ORTA boy ve parlak kabuklu limonları yıkayıp kurulayın. Bir buçuk veya 2 litrelik temiz bir kavanozun içine sıkıca yerleştirin. Salamura (tuzlu su) için derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzunu tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Limonların üzerini geçecek kadar salamura ilave edip, kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-12 gün dinlendirin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk