![]() |
Çarliston biber turşusu 1 kg çarliston biberi 3 litre (15 su bardağı) su 500 gr (2+1/2 su bardağı) sirke 1 baş sarımsak (dövülmüş) 4 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Çarliston biberleri yıkayıp temiz bir cam kavanoza koyunuz. Büyük bir tencereye su sirke sarımsak tuz ve kırmızıbiberi koyup tencereyi orta ateşe oturtunuz. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp bir kenarda soğumaya bırakınız. Karışım soğuyunca kavanozdaki biberlerin üstüne döküp ağırlık yerleştirerek kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Kavanozu serin ve nemsiz bir yere kaldırıp bir ay beklettikten sonra servis ediniz. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk