![]() |
Patlıcanlı Salamura Turşusu Patlıcanlı Salamura Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri
Patlıcanlar şekerli suda 10 dakika haşlanır. Ayrı bir kapta domates, biber ve maydanoz iri küp olarak doğranır. İçine ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip 15 dakika bekleyin. ( sebzelerin şutunun çıkması için bekletmek gerekiyor ) İçine domatesli harcı doldurup bağlayıp steril kavanoza yerleştirin. Süzülen domatesli harcın suyunu patlıcanların üstüne dökün. Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın ve serin yerde 1 ay bekletin. Biraz püf noktası vereyim :)) Patlıcanları mutlaka bağlayın yoksa iç harcı suyuna karışabilir. Ayrıca patlıcanları şekerli suda haşlamamızın sebebi renklerinin kararmaması ve acı tadının çıkması içindir. Afiyet olsun :) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk