![]() |
İzzet Turşusu Malzemeler: 4 adet domates 7-8 adet biber 2-3 diş sarımsak 2-3 çorba kaşığı sumak ekşisi 1 adet salatalık 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım bardak su Tuz Yapılışı: 4 adet domates ile 8 adet biber közlenir. Közleme işlemini isterseniz fırın, yüksek ocak ateş ya da elektrikli mangalda da yapabilirsiniz. Biberler, domatesler ve salatalıklar yıkanarak temizlenir ve elektrikli mangala domatesle biberler yerleştirilir. Közlenen biber ve domateslerin kabukları soyularak ince ince servis edilecek kabın içerisine doğranır. Ardından 2 diş sarımsağın kabukları soyulur ve küçük küçük doğranan domates ve biberlerle harmanlanır. Harcın içerisine 2 yemek kaşığı sumak ekşisi, yarım bardak su, 1 yemek kaşığı nane, 1 adet kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış salatalık ve 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırılır. Ortalama 20 dakika içerisinde yapılıp 4 kişilik servis edilebilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk