IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Feronia
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2022, 13:58   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Domates turşusu nasıl yapılır?




Domates turşusu nasıl yapılır?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mevsimin son domates ve biberleriyle pratik bir şekilde yapabileceğiniz turşu kış boyunca et & tavuk, pilav ve bakliyat yemeklerinin yanında leziz bir eşlikçi olacaktır... Müjgan Yurtseven'in tarifi...

Hazırlama süresi: 20 dakika

Domates turşusu için malzemeler:

2 kg domates
Yarım kg köy biberi veya sivri biber
1 baş sarımsak
1 silme yemek kaşığı kaya tuzu
Yarım su bardağı üzüm sirkesi, 100 ml
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
10 - 12 sap maydanoz, doğranmış

Domates turşusu yapılışı:
*Domates ve biberleri yıkayıp sularından süzdürün. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın, sarımsakların kabuklarını soyun, hepsini sırayla blenderden geçirip geniş bir kaba aktarın (hepsinin minik tavla zarı formunda olması yeterli). Üzerlerine kaya tuzu, sirke, zeytinyağı, kişniş tohumu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Kabın üzerini temiz bir tülbent ile kaplayıp ara sıra karıştırarak oda ısısında bir gün bekletin (bu süre sonunda turşu yeme kıvamına geliyor).

*Karışımı ertesi gün cam kavanozların boğum yerine gelene kadar doldurun, daha önceden kullanılmamış sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın, bu şekilde yaklaşık bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

*Eğer uzun süre saklamak istiyorsanız konserve yöntemini uygulayın, daha önce domates sos tariflerimde yazmıştım, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Kısa bir not:

*Turşunun acı olması istenirse yukarıdaki malzemelere 3 - 4 adet süs biberi veya acı yeşil biber eklenebilir

haberturk
Domates turşusu nasıl yapılır?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mevsimin son domates ve biberleriyle pratik bir şekilde yapabileceğiniz turşu kış boyunca et & tavuk, pilav ve bakliyat yemeklerinin yanında leziz bir eşlikçi olacaktır... Müjgan Yurtseven'in tarifi...

Hazırlama süresi: 20 dakika

Domates turşusu için malzemeler:

2 kg domates
Yarım kg köy biberi veya sivri biber
1 baş sarımsak
1 silme yemek kaşığı kaya tuzu
Yarım su bardağı üzüm sirkesi, 100 ml
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
10 - 12 sap maydanoz, doğranmış

Domates turşusu yapılışı:
*Domates ve biberleri yıkayıp sularından süzdürün. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın, sarımsakların kabuklarını soyun, hepsini sırayla blenderden geçirip geniş bir kaba aktarın (hepsinin minik tavla zarı formunda olması yeterli). Üzerlerine kaya tuzu, sirke, zeytinyağı, kişniş tohumu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Kabın üzerini temiz bir tülbent ile kaplayıp ara sıra karıştırarak oda ısısında bir gün bekletin (bu süre sonunda turşu yeme kıvamına geliyor).

*Karışımı ertesi gün cam kavanozların boğum yerine gelene kadar doldurun, daha önceden kullanılmamış sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın, bu şekilde yaklaşık bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

*Eğer uzun süre saklamak istiyorsanız konserve yöntemini uygulayın, daha önce domates sos tariflerimde yazmıştım, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Kısa bir not:

*Turşunun acı olması istenirse yukarıdaki malzemelere 3 - 4 adet süs biberi veya acı yeşil biber eklenebilir

haberturk
__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Sohbet
Alt 20 Eylül 2022, 07:00   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cevap: Domates turşusu nasıl yapılır?




Eline sağlık hemşom midesine güvenenler yapsın ve afiyet olsun...

__________________
Her şey maşuktur, âşık bir perdedir. Yaşayan maşuktur, âşık bir ölüdür.. (Mevlâna)
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Eylül 2022, 12:16   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cevap: Domates turşusu nasıl yapılır?




Yeşil domates turşusu da çok güzel oluyor kışlık tursular kurulmaya başladı

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soğan turşusu nasıl yapılır? Feronia Turşular 0 15 Eylül 2022 14:03
Domates Reçeli Nasıl Yapılır? Ebru Reçel Tarifleri 4 12 Ağustos 2022 04:42
Organik domates kurusu nasıl yapılır? PySSyCaT Organik Yaşam 1 06 Mart 2022 19:15
Domates ve Köri Soslu Karnabahar nasıl yapılır? Zen Sebze Yemekleri 0 22 Mayıs 2013 16:09
Biber Ve Domates Turşusu Süslü Turşular 1 13 Mart 2009 02:19