IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   TV Programları (https://www.ircforumlari.net/tv-programlari/)
-   -   Ramazan Özel Programları, Kanallarda Ramazan Programları, Televizyonda Ramazan (https://www.ircforumlari.net/tv-programlari/598342-ramazan-ozel-programlari-kanallarda-ramazan-programlari-televizyonda-ramazan.html)

Elysian 27 Haziran 2014 10:31

Ramazan Özel Programları, Kanallarda Ramazan Programları, Televizyonda Ramazan
 
Bu Ramazan, televizyonlarda iftar ve sahur adına hangi programlar var? ircforumlari olarak sizler için bir araya topladık.

İşte kanallardaki ramazan boyu devam edecek ramazan programları:


Kanaltürk

SAHURNAME
Gürkan Vural - Prof. Dr. Ayhan Tekineş

Her gün
02:15
On bir ayın sultanı Ramazan ayının coşkusu, bereketi ve hikmeti ile Kanaltürk ekranlarından evlerinize doluyor.

Gürkan Vural’ın sunumu ve Prof. Dr. Ayhan Tekineş’in feyz dolu sohbeti ile Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde gecenin rahmet ve bereketi, Ramazan ayının huzur dolu atmosferi "Sahurname" aracılığıyla evlerinize ulaşacak.

Asr-ı Saadet yaşamından ibretlik öyküler ile Peygamber efendimizin günümüze dek iz bırakan aziz hatıralarını bu programda bulacaksınız.

İslam dininin insanlığa ışık tutan öğretileri ve manevi dünyamıza zenginlik katacak naat ve ilahiler de "Sahurname"de

"Sahurname" Ramazan ayı boyunca her gece Kanaltürk’te

Programı izlemeyi sakın kaçırmayın!

TRT

İFTARI BEKLERKEN
HER GÜN TRTDİYANET EKRANLARINDA

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Serdar Tuncer ve konukları keyifli sohbetleriyle, Mehmet Kemiksiz seslendireceği tasavvuf eserleriyle, Ramazan ayının manevi esintisini izleyicileriyle paylaşacak…

TRT Diyanet ekranlarında bir Ramazan geleneği; “İftarı Beklerken” her gün saat 19’da sizlerle…

BEREKETE AÇILAN KAPI
HER GÜN TRTAVAZ EKRANLARINDA
Rahmet ve mağfiretin habercisi Ramazan’ı, Berekete Açılan Kapı ile TRT AVAZ’da karşılıyoruz.Necip Karakaya’nın birbirinden değerli konuklarıyla Ramazan ayı hakkında gerçekleştireceği sohbetleri, yine Necip Karakaya’nın seslendireceği Ramazan ayının manevi iklimine yakışır Tasavvuf müziği eserleri süslüyor. Türk-İslam sanatlarının güzide örneklerini ustalarının elinden tanıtıp Yunus Emre’nin dilinden dökülen şiirlerle ilahi aşkın tadına varıyoruz. Sözlerin en güzeli Kur’an-ı Kerim ve yüce meali ile birlikte, manevi dünyamıza yön veren Allah dostlarını, Yoldaki Işıklar’da tanıyoruz. Hayatımızı, İslam dininin güzellikleriyle bezerken, Türk Dünyası Ülkelerine Bursa’nın manevi ikliminden sesleniyoruz.

BEREKETA PAŞIVE
HER GÜN TRT6 EKRANLARINDA
Ramazan ayında, 30 gün boyunca Mardin Kasımiye Medresesi’nde canlı olarak yayınlanacak programda, birbirinden güzel kaside ve ilahiler okunurken, günün konusu ve konuğu, Kuran’ı Kerim köşesi, Hz. Muhammed’in hayatından anekdotlar, yurdun dört bir yanından canlı up-link bağlantıları yer alıyor.

SAHUR BEREKETİ
HER GÜN TRT1 EKRANLARINDA
Sahur Bereketi’nin bu yılki mekânı Kız Kulesi… Sahur Bereketi’ni, yıllardır Peygamber sevgisi şiirleri ile kulakların ve gözlerin aşina olduğu Dursun Ali Erzincanlı ve Anadolu irfanının incelikleri ve yüce dinimizin zenginliğinin harman edildiği sohbetleri ile bilinen İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül sunuyor. Müzik danışmanlığını Hakan Aykut’un üstlendiği programda, Tasavvuf musikimizin tanınan isimlerinden Fatih Koca da birbirinden güzel ilahi ve kasideler icra ederek mana dünyamızın güzelliğine katkılarda bulunuyor.
Programa birbirinden değerli din, bilim, sanat ve kültür insanları konuk oluyor; sohbetleriyle gönüllerimizi şenlendiriyor. Ramazan Sevinci’nde ayrıca, ülkemizin seçkin hafızlarından canlı Kur’an-ı Kerimler, tasavvuf musikimizin tanınan seslerinden seçkin örnekler, müzik klipleri, her güne dualar ve dinî metinler yer alıyor. Ekrandaki vakit şablonu ise, halkımıza iftar vakitlerini bildirmede kolaylık sağlamaya devam ediyor.

BEREKET VAKTİ
HER GÜN TRTDİYANET EKRANLARINDA
Bereket Vakti, Ramazan ayının maneviyatını, sahur vaktinin bereketini, özenle seçilmiş konuları ve seçkin konukların sohbeti ile ekranlara taşıyor. Program, oruç ayı Ramazan’ın kuşatıcılığını temsil eden dolgular ve birbirinden eşsiz eserler ile vaktin bereketine bereket katacak, sahur vaktinin kutsiyeti ile ramazanın dokusunu yüreklere işleyecek. Program, Ankara’nın en yeni camilerinden olmasına karşın, mimarisinin derinliği, özgünlüğü ve estetik çekiciliği ile şehrin güzide ibadetgâhları arasında yerini alan Merhum Ahmet Hamdi Akseki Hoca’nın adını taşıyan camii şerifte gerçekleşiyor. Cami avlusuna kurulan görkemli dekoru ve modern çizgileri ile izleyiciye alternatif bir sahur programı sunan olan Bereket Vakti, camii şerifin geleneksel iç dokusu ile hayatın dinamizmini temsil eden dış dekorun güncel formunu harmanlayarak, Ramazan’ın hayatın içinden kendine has ritmini ekranlardan izleyici ile buluşturuyor. Sunumunu Halil Yıldırım’ın üstlendiği program, Kur’an-ı Kerim’den aşırlar ile açılıyor, iki konuk ve bir sunucunun Ramazan ayı üzerine gerçekleştirdiği sohbetin lokomotifinde ilerliyor. Ayrıca izleyiciyi dinlendiren spot dolgular ile nefes alma imkânı sağlarken, Eray Cinpir ve orkestrasının musîkimizin en seçkin örneklerini icra ettiği nağmelerle renk buluyor. Her biri birbirinden kıymetli din, bilim, sanat, kültür ve edebiyat adamlarının konuk olacağı sahur programında, ülkemizin seçkin hafızlarından canlı Kur’an-ı Kerimler, tasavvuf musikimizden örnekler, her güne dualar ve dinî metinler yer alıyor.

DEMA FİTARE
HER GÜN TRT6 EKRANLARINDA
Program, haftanın her günü 18.15-19.45 arasında ekrana geliyor. İlahiyat profesörü Abdurrahman Candan’ın sunduğu programda, özel konuklarla sohbetler, ilahiler, Kur’an-ı Kerim okunması ve canlı yayın bağlantıları yer alıyor. İftar Vakti programının her bölümü farklı bir mekânda gerçekleşiyor.

ATV

NİHAT HATİPOĞLU İLE İFTAR

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programı ile Sultanahmet Meydanı'ndan canlı yayınla atv ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor.

Hatipoğlu iftar ve sahur programlarında Peygamber Efendimiz ve Sahabenin hayatından kısa kesitlere, Ramazan'a dair genel bilgilere, çok özel dualara, ilahilere, İslamiyet'in en önemli olay ve mekânlarına yer veriyor, merak edilen soruları yanıtlıyor.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Sahur programı, Ramazan boyunca her gün 02.10'da, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile İftar programı Ramazan boyunca her gün 19.45'te Atv ekranlarında...

Kanal D

SAHURDAN KALPLERE


Kanal D'de Ramazan'a özel yeni bir sahur programı başlıyor!
Onbir ayın sultanı Ramazan'ın rahmet ve muhabbet iklimi Kanal D'de yaşanıyor.

Kanal D'de "Sahurdan Kalplere" adlı, Ramazan ayına özel yeni bir sahur programı başlıyor.

Serdar Tuncer, alışılmışın dışında özgün sunumu, birbirinden değerli hocalar, sanat, spor ve televizyon dünyasından konuklarıyla Ramazan boyunca, her gece Kanal D ekranlarında sahurdan kalplere uzanacak.

Sıcak yaz Ramazan'ında, uykulu gözlerin mahmurluğuyla, sahur telaşı arasında, ruhları serinletecek, telaşınıza tat katacak sohbetler , Ramazan'ın feyzini, bereketini ve neşesini yaşatacak hikayeler, şiirler, naatlar, ilahiler, tatlı hatıralar ve dahası "Sahurdan Kalplere" programında olacak.

Sahurdan Kalplere, Ramazan boyunca her sahur vakti, İstanbul'un güzide mekanlarından Küçuksu Kasrı'nın eşsiz manzarasıyla sahur sofralarına misafir olacak.

Show TV


Prof. Dr. Mustafa Karataş İle İftar - Prof. Dr. Mustafa Karataş İle Sahur

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ramazan boyunca iftar programı 19:30, sahur programı 01:30 da Show Tv ekranlarında sizlerle.

Samanyolu TV

GECENİN BEREKETİ

Ramazan ayına, oruç ve ibadetlere dair sorulara cevapların verildiği Gecenin Bereketi, her gece Ahmet Bozkuş'uh sunumuyla ekrana geliyor.

Programda ayrıca, Peygamber Efendimizin her alanda ortaya koyduğu gaye, Sahabe Efendilerimizin yüksek ahlakı ve yaşamlarından örnekler aktarılıyor.

Konusunda uzman ilahiyatçıların görüşlerinin yer aldığı Gecenin Bereketi’nde, ayrıca ilahiler ve Kuran-ı Kerim tilavetleri gecenizi bereketlendiriyor.

Kanal 7

ÖMER DÖNGELOĞLU İLE SAHUR VAKTİ

Sahurlarınız bereketleniyor...
Ömer Döngeloğlu’nun etkileyici anlatımlarıyla İslam tarihinden olaylar, Ramazan ayına özel bir sohbet ve Ramazana özel yaşanan tüm güzellikler Kanal 7 ekranlarından izleyenlere ulaşıyor.

Asr-ı Saadet yaşamının detaylarını bütün güzellikleriyle ortaya koyan çarpıcı sohbetiyle Ömer Döngeloğlu, sahurunuzu manevi bir şölene çeviriyor. Konukların okuduğu Kur’an-ı Kerim, naat ve ilahileriyle renklenen gecenin bereketi, Ramazan ayının gelişiyle birlikte yaşanan coşku ve manevi atmosfer programda yaşatılıyor.

İFTAR SAATİ


Ramazan ayı her yıl olduğu gibi bu yılda Kanal 7 ekranlarında coşkuyla karşılanıyor. Uğur Arslan’ın sunumu, emekli Diyanet İşleri Başkanı Necmettin Nursaçan’ın yorumlarıyla ekranlardaki yerini alacak olan ‘İftar Saati’, iftar sevincini izleyicileriyle Eyüp Meydanında canlı olarak paylaşacak.

Ramazan ayının iftar coşkusu, oruç sevinci Kanal 7 ekranlarına taşınıyor. Tecrübeli sunucu Uğur Arslan’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan Hoca’nın anlatımıyla, Ebu Eyyûb el-Ensarî’nin kabrini muhafaza eden Eyüp Camii’nin de bulunduğu Eyüp Meydanı’ndan canlı yayınlanacak ‘‘İftar Saati’’ programı Ramazan boyunca her gün Kanal 7 ekranlarında olacak.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, dini sohbetlerle Ramazan ayının manevi atmosferini izleyenlerle buluşturacak. Tasavvuf müziği sanatçılarının konuk olacağı program, Ramazan’a özel konu ve konuklarla renklenecek.

Dualar, ilahiler, canlı telefon bağlantıları, Eyüp Meydanı’nda yaşanan iftar sevinci, dini konularda merak edilenler konularda doyurucu cevaplar ile dopdolu bir iftar programı Kanal 7’de olacak.

Uğur Arslan’ın sunumu, Necmettin Nursaçan’ın sohbetiyle İftar Saati, Ramazan boyunca her gün canlı yayınla 17.50’de Kanal 7 ekranlarında.

DİZİ: HZ. YUSUF

Türkiye’de ilk kez Kanal 7 ekranlarında yayınlanan ASHAB- I KEHF dizisiyle tanınan İranlı yönetmen Ferecullah Silahşör’ün yıllar süren titiz bir çalışmayla ortaya koyduğu dev yapım HAZRET-İ YUSUF dizisi Kanal 7’de.
Hazret-i Yusuf’un Kur’an-ı Kerim’de de geçen etkileyici ve dramatik hayat hikayesini anlatan dev prodüksiyon Yusuf’u özleyenler ve kuyudan çıkmak isteyenler için Kanal 7’de ekrana geliyor…
Mezopotamya’daki şehirlerden birinde dünyaya gelen Yusuf, güzelliğiyle kısa zamanda herkesin ilgi odağı olur ancak onun bu özellikleri kardeşlerinin kıskançlığına yol açar. Yusuf’ta zaman içinde dillere destan güzelliği dışında harikulade haller de görülmeye başlar. Bir gün bir rüya görür ve rüyasını anlattığı babası Hazret-i Yakub bu rüyasını kardeşlerine anlatmamasını ister. Yusuf kardeşleriyle çıktığı bir yolculukta kendisini kıskanan kardeşleri tarafından çölde bir kuyuya atılır. Kardeşleri eve döndüklerinde babalarına Yusuf’u kurtların yediğini söylerler. Hazret-i Yakub bu hikayeye inanmaz. Ancak Yusuf’un hasreti her geçen gün onun yüreğini dağlamaktadır.

Bu arada çöldeki kuyunun yakınından geçen bir kervan sahibi Yusuf’u kuyudan çıkarır, Mısır’a götürür ve köle olarak satılığa çıkarır… Bütün zamanlara her zaman anlatacak bir içeriği olan bu kıssa şimdi muhteşem bir yapımla Kanal 7 ekranlarında…

Yönetmen: Farajullah Salahshur
Senaryo: Farajullah Salahshur
Oyuncular: Mostafa Zamani, Katayoon Riyahi, Jafaar Dehghan, Laila Bolookat, Amir Hossein Modarres
Yapım: 2009 - İran
Tür: Dram

Kanal A

GECENİN NURU

Sahurunuz Gecenin Nuru'yla şenleniyor!
Sahur vaktinde ekrana gelen programda, canlı telefon bağlantıları ile izleyicilerden gelen sorular yanıtlanıyor, İslama ve Ramazan ayına dair önemli bilgiler paylaşılıyor.

Star Tv

FATİH ÇITLAK İLE SAHUR BEREKETİ

Ramazan coşkusu ekranlarda...
Fatih Çıtlak’ın sunuculuğunu yaptığı programda, her gece farklı bir konu ele alınıyor.

Uzman konuklar, dini meseleler hakkında aydınlatıcı bilgiler veriyor, dini hayatın toplumsal yansımaları üzerine değerlendirmelerde bulunuyor. Programda konuyla ilgili kıssalar, tasavvuf müziğinden dinletiler de ekrana geliyor.
Program, sadece sohbetle değil; aynı zamanda sanatçı konukların seslendirdiği eserlerle de renkleniyor.

Kanal 24

TÜRKİYE'DE RAMAZAN - SAHUR

Huzur dolu sohbetler!
Ramazan ayında Murat Gökşen ve İstanbul emekli İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı her gece evlerimize konuk oluyor. Yusuf Kavaklı Hoca, Ramazan ayı ve oruçla ilgili merak edilen soruları yanıtlayarak, doğru bilinen yanlışlara açıklık getiriyor. Murat Gökşen’in gönüllere hitap eden tınılarıyla ise söz anlamla, ses ahenkle buluşuyor.

Cine5

İFTAR SEVİNCİ

“Şükür, huzur ve ibadet dolu mukaddes zamanlar “İftar Sevinci” ile paylaşılıyor” Ramazan ayı berekettir, dostluktur, paylaşmaktır, şükretmektir. Abdülhalik Selman ve Ümit Sönmez “İftar Sevinci” programıyla dualarımızın buluştuğu Ramazan ayında sizleri Cine5 ekranlarına davet ediyor. Şükür, huzur ve ibadet dolu mukaddes zamanları birlikte paylaşmak için “İftar Sevinci” Ramazan ayı boyunca her gün 19:15'te Cine5 ekranlarında.

SAHURA DOĞRU

Arif Arslan Hoca ve Serhat Ahmet Tan, mübarek Ramazan ayının anlamı ve önemi üzerine keyifli sohbetler gerçekleştiriyor. Her gece 02:00'de sizlerle.

TV8

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI

Yemek yapmaktan keyif alanlar, Ramazan’a özel yeni lezzetleri arayanlar!

28 Haziran’dan itibaren her gün tv8’de Arda Türkmen’in Ramazan Mutfağı’na davetlisiniz!

Arda Türkmen, Ramazan'da sofralarınıza lezzet katmaya geliyor... Pratik tarifler ve birbirinden leziz yemeklerle “Arda’nın Ramazan Mutfağı” Ramazan ayında tv8 ekranlarında başlıyor…

Arda’nın Ramazan Mutfağı’nda, Arda Türkmen, iftar sofralarınızı çeşitlendiriyor ve en lezzetli tariflerini izleyicilerle paylaşıyor. İftarda farklı tatlar ve özel sunumların yeni adresi ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’ haftanın 7 günü saat 16:30’da ekranlara geliyor.

RAMAZAN SOFRALARINIZI ÇEŞİTLENDİRİN!

Her gün birbirinden lezzetli ve farklı tariflerin verileceği programda püf noktaları öğrenin, birbirinden lezzetli yemeklerle Ramazan sofralarınızı çeşitlendirin!

Arda Türkmen’in sunduğu ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’ 28 Haziran’dan itibaren Ramazan ayı boyunca her gün 16:30'da tv8’de…

FATİH SAVAŞ İLE SAHUR VAKTİ

“Fatih Savaş ile Sahur Vakti” Ramazan ayı boyunca tv8 izleyicileri ile sahur sohbetlerinde buluşuyor.

Fatih Savaş ile Sahur Vakti programında mübarek Ramazan ayının önemi, Peygamber Efendimizin hayatı ve ve tüm merak ettikleriniz, Fatih Savaş’ın ve konuklarının anlatımı ile izleyiciler ile buluşuyor.

Fatih Savaş, her gece Ramazan ve oruç ibadetiyle ilgili merak edilen soruları sizler için yanıtlayacak. Programda ney dinletisi ile izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatılacak... Ayrıca alanında uzman ilahiyatçılar konuk olacak.

Fatih Savaş ile Sahur Vakti her gece 02:15'te tv8 ekranlarında...

ircforumlari özgün haberidir.
Program içerikleri, kanal resmi sitelerinindir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net