IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 16:06   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bin Ladin sayesinde Twitter tarihine geçti!




Twitter’ın dünya genelinde 450 milyonu aşkın üyesi bulunuyor. Bazen hiç farkında olmasak da, bazı kullanıcılar attıkları tweet’lerle tarihe geçiyorlar.

Bu kişilerden bir tanesi, Mayıs 2011’de düzenlenen Usame bin Ladin’i öldürme operasyonunu dünyaya duyuran Sohaib Athar.

Pakistanlı Sohaib Athar, terör olayları ve aşırı nüfus nedeniyle yaşanmaz hale gelen Lahore’den ayrılarak, birkaç yıl önce sessiz ve sakin bir kasaba olan Abbottabad’a yerleşti. Athar, yaşadığı evin sadece iki kilometre ötesinde El Kaide lideri Usame bin Ladin’in yaşadığından habersizdi.
Athar, bir Mayıs gecesi evinde çalışırken helikopter sesleriyle irkildi. Abbottabad’da havaalanı bulundamadığı için olağandışı bir durum yaşandığından şüphelenen Athar, hemen Twitter’dan tanık olduklarını mesaj geçmeye başladı. Bilişim teknolojileri danışmanı olan Athar, ABD SEAL komandolarının, bin Ladin malikanesine düzenlediği gece yarısı operasyunu dünyaya duyuran ilk kişi olduğunun farkında değildi.
“GÜRÜLTÜDEN RAHATSIZ OLDUM”
Athar, başından geçenleri ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen bir etkinlikte anlattı. Poynter Enstitüsü’nün davetlisi olarak Austin kentine gelen Athar, “Gece yarısında helikopter sesleri duymanız, Abbottabad’da karşılaşabileceğiniz en sıra dışı olaylardan biri... Saat 01.00’da çalışırken bir anda helikopter gürültüsü duymak çok rahatsız ediciydi” dedi.
Pencereden ne olup bittiğini takip etmeye başlayan Athar, bir süre sonra bu sefer patlama sesiyle irkildi. Patlama sesi, bin Ladin malikanesine düşen ABD’nin hayalet helikopterinden geldi. Athar, hemen bu gelişmeyi de tweet’ledi. IT danışmanı, “Twitter’da geç saatlerde bile insanlar ayakta oluyor ve birbirleriyle sohbet ediyor... Birilerinin mesajlarımı göreceğinden emindim” dedi.
“DEĞERLENDİRME YAPMAK GEREKTİ”
Athar, bazı olayları doğru, bazılarını da yanlış aktardı. Operasyon hakkındaki ilk haberlerin, kendi tweet’lerinden bir saat sonra yerel basında belirdiğini söyleyen Athar, “Sabah olduğunda ne olup bittiğini değerlendirmemiz gerekti” dedi.
Evinden iki kilometre ötede bulunan bin Ladin malikanesine giden Athar, ziyaretçi akınına uğrayan evin etrafında incelemeler yaptı, fotoğraf çekti ve diğer görgü tanıklarıyla konuştu.
ÜNLÜ OLDU
Bin Ladin’in öldürüldüğü operasyon, geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’ı 2 Mayıs’a bağlayan gece düzenlendi. 30-40 kişilik komando timinin baskın düzenlediği malikanedeki çatışma ve ardından yaşanan gelişmeler, günlerce dünya basınının bir numaralı gündemini oluşturdu. Aylar sonra, operasyon gecesi Twitter’dan atılan mesajlar fark edilince, Athar bir anda üne kavuştu.
Mütevazi kişiliğiyle dikkat çeken Athar, bugüne kadar birçok basın organında anlattıklarının çarpıtılarak verildiğini vurguladı. Kitap tekliflerini, yazacakları çok kısa tutacağı için reddettiğini söyleyen Athar, para karşılığı röportaj tekliflerinin tümünü de geri çevirdiğini ifade etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bin, gecti, ladin, sayesinde, tarihine, twitter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sabri Türk Futbol Tarihine Geçti.. İlker Komedi ve Mizah 2 03 Aralık 2010 23:08
saLakLık Tarihine Gecenler... MyhtoLogy Komedi ve Mizah 0 26 Temmuz 2006 13:58