IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2013, 16:09   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Twitter hakkında bilinmeyen 7 gerçek!




Dünya çapında 200 milyonu aşkın kullanıcısıyla Twitter 7 yılında. Dünyanın en ünlü mikro blog sitesi olan Twitter nasıl kuruldu, ünlü kuşunun adı ne? İşte detaylar:

1. Twitter 2006 yılında pod yayıncılığıyla uğraşan Odeo şirketinin bir toplantısında bu fikir ortaya çıktı İlk kurulma amacı şirket çalışanları arasında haberleşmeyi sağlamaktı. İlk prototip de bu amaçla kullanılmıştır. 2006'nın ortalarına doğru dışarıya açılmıştır. 2007'de South by Southwest festivalinde festivaldekilerin gönderdiği tweetlerin dev ekranlara yansıtılması sonrasında tüm dünyada hızla twitter kullanımı yaygınlaşmıştır.
2- Twitter 2006 yılında isimleri; Jack, Biz, Noah, Cyristal, Jeremy, Adam, Tony, Ev, Dom, Rabble, Ray, Florian, Tim ve Blaine olan 14 arkadaşın çabalarıyla South Park, San Fransisco da kuruldu. Jack’in bahsi geçen geçen fikri oldukça basitti; insanlara o anda gittiği kulübü, bulunduğu yeri ya da yaptığı şeyi yazıp mesaj atacaktı. Tüm yapacakları; cep telefonlarına bir şeyler yazıp göndermekti. Sonuçta fikir öylesine beğenilmişti ki; gruptaki herkes bunun gerçekleşmesini ister bir hale gelmişti.
3- Twitter’ın kuruluş aşamasında mesajlar için herhangi bir karakter limiti yokken 2007 yılında Jack’in ünlü “One could change the world with one hundred and forty characters” sözü ile karakter limiti 140’a düşürüldü. Böylece daha önce ortaya çıkan yazının birden çok mesaja bölünmesi, tasarımı ve SMS faturaları gibi sorunların üstesinden gelinmesi amaçlandı.
4-Twitter, çalışanlarınında etkisiyle San Francisco'da kalmaya ve şehrin en popüler bölgesinde bulunan binaya 2012 yılının ortalarında taşınmaya karar verdi. Eskiden posta teşkilatının binası olan SF Mart, 18 bin metre kare alana sahip. 1200 twitter çalışanı olduğu dşünülürse her çalışana yaklaşık 18 metre kare alan düşüyor.
5- En fazla takipçi 36 milyonla ünlü şarkıcı Justin Bieber'de, en fazla tweet ise bir Japon kızına ait. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]gakduan_00 adlı kullanıcının 36,402,262 adet tweeti Twitter yöneticilerinin de dikkatini çekiyor.
6- Twitter'ın her yerde gördüğümüz sevimli mavi kuşunun adı Larry. Larry, ismini Boston Celtics basketbol takımının esfane oyuncusu Larry Bird’den (kuş) alıyor.
7- Twitter hiçbir zaman kimseyi retweet etmiyor, kriz anlarında bile online olarak cevap vermiyor, hashtag üretmiyor, sosyal medyada ya da cep telefonlarına yönelik bir reklam yapmıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gercek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk Görüşte Aşk Hakkında Bilinmeyen Gerçekler Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 16 Ağustos 2012 13:56
Gülme Hakkındaki Bilinmeyen 10 Gerçek Liaaa Merak Ettikleriniz 0 25 Haziran 2012 02:13
Hayvanlar Hakkında Bilinmeyen 10 Gerçek Rüzgar Hayvanlar Alemi 0 09 Haziran 2012 03:14
Erkekler hakkında bilinmeyen 10 gerçek System Ah Erkekler 3 01 Eylül 2011 18:06