IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2013, 21:40   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Twitter'a dava!




Twitter, antisemitizm mesajları yayan kullanıcılarının kimliklerini açıklamadığı için Yahudi Öğrenciler Birliği ile davalık oldu.

Twitter, Fransa’da yaşayan Yahudi öğrencileri öfkelendirdi. Yahudi Öğrenciler Birliği, antisemitizm mesajları atan kullanıcıların isimlerini açıklaması yönündeki mahkeme kararına uymayan Twitter’a 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı.
Fransa’da Ekim 2012’de başlayan davada, öğrenci birliği Twitter’da yoğun bir trafik yaratan iyi Yahudi ve ölü bir Yahudi konu başlıklarının açılması üzerine mahkemeye başvurdu. İki başlık altında, Twitter’da 350 bin civarında ileti yazıldı.
Fransa’da bir mahkeme, Ocak ayında aldığı kararla antisemitik tweetler atan kullanıcıların kimliklerinin açıklanması gerektiği kararını verdi. UEJF, böylece bu kişilerin ‘nefret söylemi’ suçundan yargılanabileceklerini belirtti.
Twitter, mahkeme kararına hemen uymayarak, ‘kararı değerlendirdiğini’ belirtti. İsimleri açıklaması için 15 gün verilen Twitter, aradan geçen iki ayı aşkın süreye rağmen karara uymadı.
“TWITTER ALDIRMAZLIK KARTINI KULLANIYOR”
Mahkeme, Twitter’ın isimleri açıklamak adına gecikeceği her gün için 1,300 dolar ceza ödeyeceğini belirtmişti. Bugüne kadar bu ceza yaklaşık 60 bin dolara ulaştı.
Russia Today’in haberine göre, Twitter’ın isimleri açıklamamasına öfkelenen UEJF, Paris’te bir mahkemeye başvurarak mikroblog devine 50 milyon dolar tazminat davası açtı.
Fransız hükümeti, antisemitik tweet’lerin ayrımcılık ve ırkçılık içeren nefret söylemlerinin yayımlanmasını engelleyen yasayı çiğnediği için yasa dışı olduğunu belirtti.
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ
Twitter ise ABD merkezli olduğuna dikkat çekerek, ABD Anayasası’nın ilk maddesi tarafından ifade özgürlüğünün korunduğunu savundu.
Konu hakkında açıklama yapan UEJF Başkanı Jonathan Hayoun, “Twitter aldırmazlık kartını kullanıyor ve 24 Ocak’ta verilen karara saygı göstermiyor” dedi.
CNET’e açıklama yapan Twitter, “UEJF’nin uluslararası yasal bir yol izlemek yerine üzücü bir şekilde öne çıkmaya çalıştığını’ ifade etti. Twitter, UEJF’nin açtığı dava sonrasında temyize gittiklerini de belirtti.
teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Mart 2013, 21:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Twitter'a dava!




junior jacopların zoruna gitmiş.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dava, twittera


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter, Twitter’ın patentini aldı! Zen Twitter Haberleri 0 21 Mart 2013 19:46
Twitter beş internet sitesini dava etti! Deep Twitter Haberleri 0 07 Nisan 2012 19:06