IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2014, 11:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tweetler Artık Arşivleniyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TİB, yeni internet düzenlemesiyle , gizlilik koruması olmayan ve direkt mesaj niteliğinde bulunmayan kamuya açık tüm tweetlerin arşivini alıyor.

Yeni internet yasasıyla birlikte Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) yetkileri de arttı.TİB, aralık ayında atılan tüm tweetlerin arşivine sahip olmak ve tweetler üzerinden sosyal medya gündemini analiz ettirmek için bir bilişim firmasından hizmet almaya başladı. Ancak 17 Aralık sonrası TİB’de yaşanan yönetim değişikliklerinden sonra sözleşme feshedildi. Kulislerde TİB’in benzer bir hizmet alımı için yeniden arayışta olduğu dile getiriliyor.

2 ARALIK'TA SÖZLEŞME İMZALANDI

Radikal gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre; yeni internet yasasında, özel hayatın gizliliği ile ilgili durumlarda internete hemen müdahale etme ve içerik kaldırma yetkisi kazanan TİB, sosyal medyada da Türkiye’nin en geniş arşivini kurmak için harekete geçti. Aralık ayında bazı firmalarla görüşmelerde bulunan TİB, kısa süre içinde de birkaç firmayla sözleşme imzaladı. Bu firmalar arasında yer alan NGİNE firması ile 2 Aralık’da sözleşme de imzalandı. Sözleşmenin 9.5 milyon TL’lik olduğu ve 17 Aralık sonrası yaşanan gelişmelerin ardından iptal edildiği bilgisi de bazı gazete haberlerine yansıdı.

AÇIK TWEETLER ARŞİVLENİYOR

Kulislere yansıyan bilgilere göre yapılan sözleşmeyle TİB, gizlilik koruması olmayan ve direkt mesaj niteliğinde bulunmayan kamuya açık tüm tweetlerin arşivini almaya başladı. Ayrıca sosyal medyada atılan tweetlerle gündemi takip etme ve olası gelişmeleri analiz etme hizmeti de satın alınmaya başlandı. Ancak 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk soruşturmalarının ardından TİB’de tüm yönetimin değişmesiyle birlikte, 2 Ocak’ta firmayla olan sözleşme de feshedildi. Bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmalar kamuya açık tüm tweetlerin arşivinin tutulmasının mümkün olduğunu belirtirken, birçok firmanın da tweetler üzerinden analiz yaptığını ve kamuya açık paylaşımların arşivlennesi ve analizlerde kullanılması noktasında yasal olarak bir sıkıntı bulunmadığına dikkat çekti.

Atılan tweetlerin arşivlenmesinin olayları ve gelişmeleri analiz etme noktasında önemli olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Bu arşivleme iyi olarak da kullanılabilir, kötü olarak da. Bu tamamen elinizdeki bilgiyle ne yapmak istediğinizle bağlantılı. Atılan bir tweet sonradan silindiğinde, o tweetin arşivden de silinmesi gerekir. Ama silinen tweetlerle ilgili TİB’de nasıl bir sistem kurulduğunu ve işleyip işlemediğini bilemeyiz” bilgisini verdi.


(internethaber)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artık, arşivleniyor, tweetler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tüm tweetler kaydediliyor! Zen Twitter Haberleri 0 16 Mayıs 2013 18:31
Artık ! .. Sevda Amatör Şairler 1 03 Mart 2013 22:59
Yok artık! Thief Komedi ve Mizah 2 06 Mayıs 2009 00:52