IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2019, 11:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Twitter'a Tweet'leri düzenleme özelliği geliyor! Twitter CEO'su resmen açıkladı




Twitter kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri konulardan biri atılan Tweet'ler için düzenleme özelliğinin olmamasıydı. Mesela atılan Tweet'te yanlış yazılan bir kelimeyi düzeltmek için Tweet'i silip, yeni Tweet atmak gerekiyor. Ancak bu yeni özellikle birlikte artık böyle durumlar tarih olacak. Böylece kullanıcılar yazım yanlışlarını düzeltebilecek veya attığı Tweet'te değişiklikler yapabilecek. Peki Twitter'ın Tweet düzenleme özelliği nasıl çalışacak? İşte konuyla ilgili detaylar...

Twitter'da kullanıcıların yıllardır beklediği özellik nihayet geliyor. Twitter'ın kurucusu olan Jack Dorsey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada atılan tweet'lerin sonradan düzenlenebilmesini sağlayan özelliğin kullanıcılara sunulacağı müjdesini verdi.

Twitter kullanıcılarının işine fazlasıyla yaracak 'sonradan tweet düzenleme' özelliği çok yakında karşımıza çıkacak. Şirketin CEO'su Dorsey, bu yeni özellikle ilgili konuştu ve çarpıcı bilgiler paylaştı.

orsey'e göre atılan tweet'lerin düzenlenebilmesi için kullanıcılara bir süre verilecek.
Yani atılan bir tweeti günler sonra kullanıcı değiştiremeyecek; aksine bu süre 5 ila 30 saniye gibi bir zaman aralığını kapsayacak.

Twitter'da tweet'lerin sonradan düzenlenebilme özelliğini uzun süredir tartıştıklarını belirten Dorsey, yapılacak değişikliğin maksimum 30 saniye olması gerektiğini, aksi durumda bunun Twitter'ın gerçek zamanlı doğasına aykırı olduğunu düşünüyor.

Düzenle düğmesi ile kullanıcılar paylaştıkları tweet'lerde kelime hatası gördüklerinde saniyeler içinde değişiklik yapabilme hakkına kavuşacak; ancak 30 saniye gerçekten de oldukça kısa bir süre.

Twitter'daki yenilikler bu kadarla sınırlı değil. Twitter CEO'su geçtiğimiz aylarda da yapılması planlanan değişikliklerle ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey, 2015'ten bu yana kullanılan 'like' (beğen) butonunu kaldırmayı planladıklarını söylemişti.

Şirket, kalp şekilli bu butonun, beğenilmek isteyen kullanıcılar arasında sosyal medya bağımlılığının kaynağı olabileceğini iddia ediyor.

Twitter, 2015 yılında yıldız şekilli "Favori" simgesinin yerini kalp şekilli "Beğen" simgesine bırakmıştı.

TWITTER İŞE ALIMDA İLGİNÇ BİR YÖNTEM UYGULUYOR

Twitter, Londra'daki merkezinde çalışmak isteyenler için ilginç bir yöntemle işe alım yapmaya hazırlanıyor. Platform Twitter üzerinden atacağınız tweetleri özgeçmiş olarak kabul ediyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, 18-24 yaş grubundakilerin % 65'i kendi özgeçmişleri için yetersiz deneyime sahip olduklarını düşünüp endişeye kapılıyor ve yarısından fazlası CV'lerinin yeterince "dolu" olmadığını düşünüp yeni bir işe başvurmaktan vazgeçiyor. Bu gençlerin %70'i ise klasik özgeçmişin kendilerini işverene yeterince göstermelerine izin vermediğini düşünüyor.

Ankete katılanların % 44'ü, CV yazmaktan ziyade iş başvurusunda bulunmak için Twitter'ı kullanmaktan yana olduğunu söyledi. Ankete katılanlardan biri, "Twitter'ı kullanma fikrini beğendim çünkü potansiyel bir işverenle genel bir e-postadan ziyade daha etkileşimli hale gelmemizi sağlıyor" derken bir diğeri, "Twitter'ım, profesyonelliğim ve sıkıcı olabilen özgeçmişimle karşılaştırıldığında kişiliğimi gösteriyor" yorumunda bulundu.

Bu fırsat, ayrıca, adayların özellikle ilgilendikleri (örneğin kodlama) ya da daha kapsamlı bir şekilde araştırmak istedikleri bir iş alanı belirtmelerini de sağlayacak.

Kaynak : Sabah.com.tr

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
twitter gelişmeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Periscope CEO'su Açıkladı! Twitter'a Yeni Özellik Geliyor! Dream Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 17 Aralık 2016 11:09
Facebook'un eleştirilen özelliği, Twitter'da! Deep Twitter Haberleri 0 14 Eylül 2014 04:15
Twitter'a "Mute" özelliği geliyor! AngeL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Mayıs 2014 11:38
Twitter'a Birden Fazla Fotoğraf Ekleme Ve Etiketleme Özelliği Geliyor Elysian Twitter Haberleri 0 27 Mart 2014 18:19
Twitter Haber İçeriklerine Tweet'lere Aktarıyor Spartacus Twitter Haberleri 0 17 Haziran 2012 23:44