IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Twitter Haberleri (https://www.ircforumlari.net/twitter-haberleri/)
-   -   Twitter'ın CEO'su duyurdu: Siyasetle ilişkili reklamlar yasaklanacak (https://www.ircforumlari.net/twitter-haberleri/842705-twitterin-ceosu-duyurdu-siyasetle-iliskili-reklamlar-yasaklanacak.html)

xena 05 Kasım 2019 08:42

Twitter'ın CEO'su duyurdu: Siyasetle ilişkili reklamlar yasaklanacak
 
Twitter kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, platformdaki siyasetle ilişkili reklamları 22 Kasım itibarıyla durduracaklarını açıkladı.

Sadece insanları oy vermeye teşvik etmek gibi siyasetle ilişkili farklı içerikteki reklam kampanyalarına izin verileceğini söyleyen Dorsey, bu kararın bütün dünyada devreye gireceğini belirtti.

Bu kararı ve nedenlerini bir dizi tweetle açıklayan Dorsey, "Siyasi mesaj kazanılmalıdır, satın alınmamalıdır" dedi.

Twitter'ın bir numaralı ismi olan iş adamı, "bir siyasi mesajın insanlara kimi takip edeceklerini seçtikleri an ve tekrar paylaşımlarla ulaştığını, ancak bu mesajların para ile ulaştırılmasının karar mekanizmasını ortadan kaldırdığını ve zoraki bir hal aldığını" söyledi.
"KARARIN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İLE ALAKASI YOK"

Bu kararın ifade özgürlüğü ile ilişkili olmadığını belirten platform kurucusu, yapay zeka teknolojisi kullanılarak görüntülerin manipüle edilmesi anlamına gelen "deepfake" videolara işaret ederek, milyonlarca insanın hayatını etkileyen siyasetin teknoloji ile gün gettikçe manipülasyona daha açık bir hale geldiğini de dile getirdi.

Halihazırda bütün internet dünyasının bu sorunlarla mücadele ettiğini belirten Dorsey, bir de bu kampanyalardan para alarak bu sorunları katmanlaştırmanın gereksiz olduğunu söyledi.
FACEBOOK'UN ZITTI BİR ADIM

Dorsey, "İnsanlara yanlış bilginin yayılmaması için mücadele ettiğimizi söylüyoruz ancak bundan para aldığımızda sanki bir sorun olmuyormuş gibi bir imaj çizmek istemeyiz" dedi.

Bu açıklama Twitter'ın politikasındaki büyük bir değişime işaret ediyor. ABD'deki 2016 seçimleri süresince platform etiketler ve tweetlerle kampanyalar için yeni hedefleme seçenekleri sunmuştu. Ancak bunun sonucunda Rusya merkezli trol kampanyalarının hedefi haline gelmişti.

Diğer yandan bu karar, Facebook'un da politikasına tam karşı bir tutum içeriyor. En son olarak Facebook, yanlış bilgiler içeren siyasi kampanyalara müdahalede bulunmayacaklarını açıklamıştı.


Alıntı

BLueMooN 05 Kasım 2019 09:10

Cevap: Twitter'ın CEO'su duyurdu: Siyasetle ilişkili reklamlar yasaklanacak
 
İnstagram İF'i takip ediyor :cokcool:


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net