IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2019, 11:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Twitter, Deepfake İçeriklerle Nasıl Başa Çıkacağını Açıkladı




Twitter, Deepfake İçerikleriyle Nasıl Başa Çıkacağını Açıkladı

Bildiğiniz üzere gerçekte var olmayan ve bilgisayar ortamında yapılmış bir görüntü, ses veya videoyu açıklamak için kullanılan 'deepfake' ifadesi, son zamanlarda ciddi anlamda tartışma konusu olmuştu. Twitter, bir noktadan sonra kitleleri yanlış yönlendiren bu içeriklerle nasıl başa çıkacağını açıkladı.

Hatırlayacağınız üzere Twitter, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada çığ gibi büyüyen deepfake videoları ile başa çıkmak için daha iyi yollar üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Şirket, bugün ise sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin taslak kılavuzu yayınladı. Twitter, bu hamlesiyle sentetik ve manipüle edilmiş içerikleri platformdan kaldırmak için ciddi adımlar atacağının sinyallerini verdi.

Twitter; sentetik içerikleri, 'insanları yanlış yönlendirecek veya orijinal anlamını değiştirecek şekilde önemli ölçüde değiştirilmiş veya üretilmiş herhangi bir fotoğraf, ses veya video olarak tanımlayacağını' da belirtti. Şirket ayrıca bu tür manipülasyonlara genellikle deepfakes ve shallowfakes adı verildiğinin de üzerinde durdu.

Kullanıcılar, deepfake içeriklerini rapor edebilecek:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaptığı açıklamalar ile kullanıcılarını bilgilendiren Twitter, yönergeler geçerli olduğunda kullanıcıların ne gibi şeyler yapabileceğine dair bir liste paylaştı. İşte Twitter’ın bu yönergeler geçerli olduğunda yapabileceği bazı şeyler:
  • Sentetik veya manipüle içeriği bize bildirin.
  • İnsanları, sentetik ya da manipüle edilmiş içerik ile ilgili tweet'leri paylaşmadan veya beğenmeden önce uyarın veya bir bağlantı ekleyin. Böylece insanlar, neden paylaşımın sentetik veya manipüle edilmiş içerik olduğunu düşündüğü hakkında daha fazla yorum okuyabilirler.
  • Twitter, deepfake ya da shallowfake içeren bir tweet belirlerse "Birinin fiziksel güvenliğini tehdit edebilir veya başka ciddi zararlara neden olabilir" ilkesi gereğince tweet'i tamamen kaldırabilir. Twitter hâlihazırda geçtiğimiz yıl cinsel içerikli deepfake videolarını yasaklamıştı.

Twitter, kılavuz ilkelerini oluşturmak için bir kampanya başlattı:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Twitter, kılavuz ilkelerini henüz net olarak belirlemedi. Bu yüzden de şirket, #TwitterPolicyFeedback hashtagiyle bir anket ve tweet organizasyonu başlattı. Bu konu hakkındaki geri bildirimleri dikkate alacağını da duyurdu. Şirket, geri bildirimleri 27 Kasım Çarşamba’ya kadar kabul edecek ve kılavuz ilkelerinin son hâlini yürürlüğe sokmadan 30 gün önce duyuracak.

Twitter’ın deepfake içerikleriyle başa çıkma konusunda oldukça ciddi adımlar attığını söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere bu videolar, son zamanlarda gerçekten tehlikeli bir hâl almaya ve kitleleri ciddi anlamda manipüle etmeye başlamıştı. Bu noktada siz, Twitter’ın bu politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.




Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
deepfake, deepfake videoları, tweet, twitter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter'a Tweet'leri düzenleme özelliği geliyor! Twitter CEO'su resmen açıkladı Coder Twitter Haberleri 0 05 Şubat 2019 11:50
Ayrılıkla kadınlar nasıl başa çıkar, erkekler nasıl başa çıkar? Feronia Aşk ve İlişkiler 3 27 Ağustos 2018 00:45
Olumsuz insanlarla nasıl baş edilir sorunlu insanlarla nasıl başa çıkılır iletişim nasıl olmalıdır? Sanem Sağlık Köşesi 0 28 Mart 2018 22:29
Twitter Ne Zaman Açılır BTK Açıkladı Elysian Twitter Haberleri 0 21 Mart 2014 10:57
Erdoğan Twitter'dan açıkladı Violent Haber Arşivi 0 29 Kasım 2013 10:26