IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2019, 00:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
THY'nin ikinci 'Rüya' uçağı İstanbul'a geldi




Türk Hava Yolları'nın (THY), 'Rüya' uçak diye tabir edilen B787-9 Dreamliner tipi ikinci uçağı İstanbul Havalimanı'na indi.

THY'nin, teslimi için 2017 yılının Eylül ayında Boeing ile görüşmelere başladığı ve Mart 2018'de 25’i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere kesinleştirdiği 30 B787-9 Dreamliner siparişinin ikincisi bugün filoya katıldı. Park pozisyonuna çekilen uçakta, Gümrük Muhafaza ekipleri incelemede bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KOLTUKLAR TÜRKİYE'DE ÜRETİLDİ

Boeing’in yeni nesil teknoloji ürünü Dreamliner uçağı, THY'nin markası için özel oluşturulan yeni kabin tasarımı ile ön plana çıkıyor. Söz konusu tasarım içerisinde en önemli bölümü ise yeni koltuk tasarımları oluşturuyor. 270'i ekonomi, 30'u business sınıf olmak üzere toplamda 300 yolcu kapasitesine sahip uçağın uzun mesafeli uçuşlara uygun dizayn edilen ekonomi sınıfı koltukları ve business sınıfı platformları, Türk tedarikçiler tarafından Türkiye’de üretildi.

En yeni teknolojilerden güç alan B787-9, yakıt ve işletme maliyetlerinde yeni bir referans noktası oluşturuyor. 14 bin 140 km (7 bin 635 mil) menzile sahip B787-9, geniş kargo kapasitesinin yanı sıra, milli havayolunun uçuş sağladığı uzun menzilli rotalarda karlı büyüme fırsatları da sunuyor. B787-9 kendi sınıfındaki diğer uçaklarla kıyaslandığında ise havayolu şirketinin koltuk başına büyük oranda yakıt tasarrufu yapmasına da olanak sağlayacak.

Yakıt verimliliği ve menzil esnekliğinde en gelişmiş uçaklardan biri olarak kabul gören B787-9 Dreamliner, aynı zamanda, bayrak taşıyıcı havayolunun öncelikli politikalarından biri olan uçuş ağı genişletme stratejisine de önemli bir katma değer olacak. THY'nin daha efektif bir planlama ile yeni güzergahlar oluşturmasına olanak sağlayacak bu uçaklar, şirketin dünyanın en çok ülke ve uluslararası noktasına uçan havayolu olma statüsünü de pekiştirecek.

UÇUŞ YORGUNLUĞUNU DAHA AZA İNDİRECEK

Hem kabin tasarımı, hem de farklı yeni nesil özellikleri ile B787-9 Dreamliner, küresel taşıyıcının mevcutta 124 ülkedeki 311 varış noktasına erişen kapsamlı uçuş ağındaki en uzun rotalarda yolculara ekstra konforun taahhüdünü sunuyor olacak. Daha geniş kabin içi bagaj alanları ve ekstra geniş pencerelere sahip geniş gövdeli uçak, karartılabilir LED pencere sistemleri ile de kabine giren ışık üzerinde daha fazla kontrole imkan tanıyor. Işığı filtreleme, daha iyi hava basıncı ve daha fazla nem oluşturma kabiliyetleri ile birlikte Dreamliner, yolcuların daha az kuruluk hissetmelerine yardımcı olurken, uçuş yorgunluklarını azaltmalarına da olanak sağlayacak.

Ayrıca, yolculara daha sessiz bir uçuş deneyimi yaşatmak için motorlar, sistem ve ekipmanların tamamı titreşim izolasyonu özelliği ile tasarlandı. THY'nin ödüllü uçak içi ikram servisi ve eğlence sisteminin yolcular tarafından maksimum seviyede kullanılabilmesine yönelik tasarlanan modern kabinler, bu anlamda mükemmel bir ortam oluşturuyor. Business sınıfı yolcuları için bu konforlu deneyimin zirve yaptığı 787-9 Dreamliner, 30 koltuğun her biri için 112 santimetrelik koltuk aralığı ve 193 santimetrelik 180 derece tam yatabilir koltuk uzunluğu ile tasarlandı. Tüm yolculara koridor erişimi sunan modern 1-2-1 konfigürasyonu, artırılmış mahremiyet panelleri, kişisel eşyalar için özel kapalı saklama alanı, kişisel bakım aynası ve geniş kokteyl masası ile yolculara maksimum konfor ve ayrıcalıklı bir deneyim sunuluyor.


En yeni teknolojinin kullanıldığı 30 bussiness sınıfı koltuğu ile Boeing 787-9 Dreamliner, rakipsiz bir uçuş deneyiminin garantisini sunuyor. Business sınıfta daha fazla şahsi alana olanak sağlayan eşleştirilmiş orta koltuklar ve yeni tasarlanan koltuk paravanı arasındaki ayarlanabilir gizlilik paneline ek olarak, 18 inçlik HD video ekranı ve dokunmatik özellikli kumanda, yolcuya sunulan kabin içi eğlence portföyünün gelişiminde aktif rol üstleniyor.

Türk tedarikçiler tarafından Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla üretilen ekonomi sınıfında ilk 6 uçakta 12 inçlik ve sonrasında 13 inçlik geniş HD eğlence sistemi, fonksiyonelliği artırılmış dergi cepliği, 15 santimetre arkaya yaslanma ve 79 santimetre diz mesafesi ile THY yolcularını keyifli bir uçuş deneyimi bekliyor.


İkincisi teslim alınan Boeing 787-9 Dreamliner ile THY'nin uçak sayısı da 339'a ulaştı. İşlemlerinin tamamlamasını ardından uçağın yakın zamanda tarifeli seferlerine başlaması planlanıyor.

THY'nin filosuna katılan ilk "Dreamliner" tipi uçak olan ve Şehit Eren Bülbül'ün anısına "Maçka" ismi verilen rüya uçak ilk seferini Trabzon'a 8 Temmuz'da gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
thy'nin ikinci 'rüya' uçağı istanbul'a geldi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY'nin 'rüya uçağı' İstanbul'da! NerqiS Ekonomi Haberleri 0 27 Haziran 2019 00:51
THY'nin rüya uçağı New York'a uçacak xena Havacılık 0 22 Haziran 2019 07:36