IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Unreal IRCd (https://www.ircforumlari.net/unreal-ircd/)
-   -   Password protected Directory ya da Process (https://www.ircforumlari.net/unreal-ircd/207681-password-protected-directory-ya-da-process.html)

radiCOOL 10 Mayıs 2009 19:13

Password protected Directory ya da Process
 
Selamlar!..

Linuxla alakalı bir durum ama yine de buraya yazayım .. Bir kullanıcı hesabı içinde bu şekilde şifre korumalı dizin ya da process ( aynı kullanıcı ID ile giren birisi bile durdurup başlatamayacak ) oluşturmak mümkün mü? ...Windows mantığı ile düşününce mümkün geliyor ama root hesabına erişim olmaksızın da nasıl yapılabilir bir fikrim yok ...

radiCOOL 18 Mayıs 2009 21:23

Cevap: Password protected Directory ya da Process
 
Bu konuda bilgisi olan ya da ilgilenen yok mu arkadaşlar ? .. Örneğin bir MAgic folders eklentisi ile windowsta dosyaları gizleyebilme özelliği tarzında .. Sonuçta public html ile aynı hesabı barındıran birkaç sunucunun SSH hesaplarına bakan birisi olarak gerekli .. Web işine bakan arkadaşlar IRCD de istedikleri gibi at oynatmakla beraber , olur olmaz editler deneyerek günlerimi zayi ediyorlar ....

BehroozWolf 18 Mayıs 2009 23:25

Cevap: Password protected Directory ya da Process
 
Ben bu mantikla bash dilinde unix isletim sistemlerine çalışacak ufak bir kod yazmiştim. Çalışma mantığı; SSH ile hesaba login olunduktan sonra devreye giriyor, ve ssh şifresinden ayri bir şifre istiyor. Eğer ki girilen şifre yanlış ise, SSH(putty)'i kapatip, rapor.h dosyaya kayit edip mail gönderiyordu. Giriş başarışız oldu diye. Ama Girilen şifre dogru ise, rapor.e dosyasina yazip tekrar gönderiyor du giriş başarılı diye. Şifrenin ele geçirilmemesi için, de kodlari şifrelemiştim. Ayrıca RENK Kodlari gibi bir islemde cıkmak münkün degil. Şifre ya girilecek yada girilecek :)

radiCOOL 19 Mayıs 2009 08:54

Cevap: Password protected Directory ya da Process
 
Bunu nasıl edineceğiz bu birincisi .. İkincisi şu açıdan tam sorunuma çözüm değil ... putty yi engellemek bir yolu kapamak ancak hala ftp den download yaparak dosyaları editlemeleri mümkün ... diyecektim ki tam , rehash ya da services restart özelliğini mIRC üzerinde kapadığımız vakit bir sorunun kalmadığını farkettim :) ...Bunun için önlem var mı acaba ? ..

BehroozWolf 21 Mayıs 2009 01:55

Cevap: Password protected Directory ya da Process
 
Ftp için, farkli bir yol bulman gerekiyor. Ben sadece SSH üzerinden girişleri bir nevi sinirlandirmaya çalıştım.. Genede kullanmak istiyorsan, bana özel mesaj ile adresini yaz ben göndereyim sana..

ysfm 21 Mayıs 2009 17:39

Cevap: Password protected Directory ya da Process
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

adresinden gerekli bilgileri alabilirsiniz galiba isinizi gorebilecek yapıda


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net