IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2015, 23:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uyduda Yayını Olmayan İl Kalmayacak




Anadolu Networks ve SES Astra işbirliği ile yerel ve bölgesel televizyonların uydudan yayın yapmalarını sağlayan sistemin giderek kapsamının genişlediğini belirten Anadolu Netwoks yayın platformu kurucusu ve TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, hedeflerinin önümüzdeki yılsonuna kadar sadece televizyonu olmayan değil, televizyonu uyduda olmayan il kalmaması olduğunu söyledi.

ANADOLU NETWORKS ve SES ASTRA işbirliği ile yerel ve bölgesel televizyonların uydudan yayın yapmalarının önünü açan platformun iş birliği ve değerlendirme toplantısı Edremit’te yapıldı.

Türkiye’nin önemli tatil kentleri arasında yer alan Edremit’in Güre Beldesi Saruhan Termal Otel’de gerçekleşen “Anadolu Televizyonlarının AB ve Dünya Açılımı” konulu toplantıya, Anadolu Netwoks yayın platformu kurucusu ve TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, İMEF Genel Başkanı Nizamettin Bilici, Anadolu Networks Yayın Platformu Hukuk İşleri Başkanı Av. Dursun Yassıkaya, Yerel ve Bölgesel Televizyonların Yönetim Kurulu Başkanları ile temsilcileri katıldı.

Trakya Türk Televizyonu aracılığı ile canlı yayınlanan toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Networks yayın platformu kurucusu ve TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Yerel yayıncılık zor, yerelden uydu yayıncılığı ondanda zor. Yerel yayıncıların maliyeti çok yüksek olduğu için uydudan yayın yapma ve bunu sürekli kılma imkanı ve olanağı pek mümkün görünmüyordu. Bunun çözümü için Anadolu Netwoks yayın platformunu kurarak çalışmalara başladık. İlk yayına da SES ASTRA uydusundan Burdur’dan yayın yapan Kanal 15 başladı. Ardından Mersin Kanal 2000 devreye girdi ve bunun akabinde 16 kanal şu anda uydudan yayın yapıyor. İnandılar, güvendiler ve bu işin başarıldığını hep beraber gördük. Şimdi hedefimiz uyduda yayını olmayan il bırakmamak. Bunu da bir yıl içinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Yerel ve bölgesel televizyonların uyduya çıkarılması ile birlikte meselenin bitmediğini dile getiren Gürel, “Şu anda uyduda olan TV’lerin bir takım teknik sorunları vardı. Bu toplantı aynı zamanda 15 kanalın uyduya çıktığını deklere etmek ve yeni hedefler belirleme toplantısı. Yerel ve ulusal TVtv lisans ihalesi yapıldı. Ulusal TV ihalesi mahkeme iptal edildi. Ancak yerellerle ilgili ihalenin geçerliliği devam edecek. Bizde bunu destekliyoruz. 20 yıllık belirsizlik ortadan kalkacak. Ancak RTÜK ihale bedellerinin 6 ayda 6 eşit taksitte ödenmesini öngörmekte. Bu bedelin çok kısa zaman diliminde yerel televizyonların ödemesi ciddi sıkıntılar getirecektir. Bu nedenle bizim önerimiz lisans bedellerinin 5-6 yıla yayılmasıdır. Bu anlamda Yerel TV’ler ödeme sıkıntısından da kurtulmuş olacaktır” dedi.

Konuşmasında telif haklarına da değinen Anadolu Netwoks yayın platformu kurucusu ve TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Yerel radyo ve televizyonların bir diğer sorunu da telif hakları. Sayısız meslek birlikleri var, bunları takip etmek ve yetişmek zor. RTÜK bir an evvel devreye girip telif hakları ile ilgili düzenleme yapması gerekiyor” dedi.

Anadolu Networks Yayın Platformu ve SES ASTRA işbirliği ile uydu yayıncılığına başlayan televizyonlarla gerçekleşen bu ilk toplantıya ev sahipliği yapan Saruhan Termal Otel’e teşekkür eden Gürel, “Anadolu Networks kanallarının ilk toplantısı bundan sonrada belli periyodik zaman diliminde farklı illerde yapacağız. Biz SES ASTRA uydusundan yayın yapmaktayız. Bunun başarı aldığını gördük ve gösterdik. Bunun hızla sayının artacağını düşünüyorum” dedi.

“Anadolu Televizyonlarının AB ve Dünya Açılımı” konulu toplantıda daha sonra katılımcılar sırayla söz alarak dilek ve temennilerini dile getirdiler. Anadolu Network Uydu Platformu Hukuk Danışmanı Av. Dursun Yassıkaya, süreci değerlendirdi ve platformun başarıya ulaşacağına olan inancını dile getirdi.

Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ve bundan sonraki sürecin değerlendirildiği toplantıda İMEF Genel Başkanı Nizamettin Bilici, Uşak EGEM TV Yönetim Kurulu Başkanı Utku Demiröz, Karabük BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, Tokat Safa TV Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kayaalp, Erzurum Doğu TV Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Köseoğlu, Trakya Türk TV Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Polat, EGE TÜRK TV Yönetim Kurulu Başkanı Necati Saruhan, Bandırma MAR TV Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Babacan, Adana CRT TV Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özer, Çorum Kanal 19 Yönetim Kurulu Başkanı Satılmış Bıçakçı, Mardin Kanal 47 Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Ademhan, Amasya ART Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karataş söz alarak platformun başarıya ulaşması için önerilerini ifade ettiler.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek “Anadolu Televizyonlarının AB ve Dünya Açılımı” konulu toplantıya katılan televizyon sahipleri için toplantının ardından bölgenin tarihi ve turistik mekanlarına gezi düzenlendi.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kalmayacak, olmayan, uyduda, yayını, Ül


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devlette Sır Kalmayacak Rhytia Haber Arşivi 0 11 Haziran 2012 15:10
Üniversitesiz İl Kalmayacak Kan Haber Arşivi 0 21 Mayıs 2008 20:51