IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2010, 21:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HGT - VBulletin Giriş Eğitimi




Ders: VBulletin
Konu: VBulletin'e Giriş Eğitimi
Eğitmen: RocKets
Sunucu: IRC.HELP.GEN.TR
Tarih/Saat: 24 Şubat 2010 / 20.00 / #Web

<RocKets> Öncelikle selamlar arkadaşlar, hepiniz hoşgeldiniz.
<RocKets> Bundan önceki derslerimizde WordPress ve Google Seo Optimizasyon hakkında bilgi vermiştim. Bu derslerimiz devam edecek ancak SEO'ya girmeden önce VBulletin Forum Script'ini açıklamak istedim SEO'nun yapılması ve uygulanması olarak en rahat sistemlerden biri olduğu için.
<RocKets> VBulletin temeli Html ve Php kodlarından oluşan bir SQL tabanlı forum script'idir. Şu anda Dünya'da en çok kullanılan ve en çok beğenilen script'dir aynı zamanda.
<RocKets> Yapımcısı Jelsoft Enterprises Ltd. şirketidir.
<RocKets> Bugün anlatacaklarım hakkında biraz bilgi vererek başlıyalım artık; VBulletin kullanımı hakkında bilgi, VBulletin +/-'leri hakkında değerlendirmeler ve bu script'in temel özelliklerinden bahsedecez.
<RocKets> Öncelikle script kullanımını hepinizin bildiğini varsayarak bu konuyu geçiyorum, burda bulunan herkes Konu ekleme, Editleme, Rep verme gibi standart bilgileri biliyordur. Eğer bunlar hakkındada bilgi almak isteyen varsa ders sonunda özelimden Voice(+) istediği taktirde yardımcı olacam.
<RocKets> Şimdi VBulletin +/-'leri ile devam edelim ve ben -'lerini saymadan önce +'larını sayacam.
<RocKets> -
<RocKets> => Dünya'da varsayılan bir numaralı forum script'idir.
<RocKets> => Dünya'nın en güvenli ve en az açığı bulunan forum script'idir. Sorunla karşılaşıldığı zaman dahi resmi sitesinden 3.8.x ve üzeri sürümler için destek verilmektedir. 3.8.X sürüm ve altları için destek vermeyi Jelsoft firması 4.x'in çıkması ile beraber kesmiş durumdadır.
<RocKets> => Google, Yahoo, Msn ve diğer arama motorlarınında en çok sevdiği forum sistemidir.
<RocKets> => Kendini güncelleyip yenileyen bir sistemdir. Diğer sistemler senede bir hatta 2 senede bir güncellenirken VBulletin şu ana kadar en az 20+ sürüm çıkarmıştır ve güncellemiştir.
<RocKets> => Görsellik ve tasarıma önem veren insanlar için en iyi görünüşü sağlıyan sistemdir.
<RocKets> => Her türlü forum içeriğine uygun tema bulunabilen ve tasarlanan bir script'dir.
<RocKets> => Öğrenmesi ve kullanması en kolay forum script'idir.
<RocKets> => Destek siteleri, Eklenti, Tema bulma olasılığı diğerlerine göre daha yüksek ve avantajlıdır.
<RocKets> => SEO'nun en iyi uygulandığı script'dir. (Seo eklentileri ile beraber tabiki)
<RocKets> => FTP'ye girmeden şablonlar üzerinde editlemeler sağlıyabileceğiniz bir script'dir.
<RocKets> => FTP'ye girmeden XML uzantılı eklentiler yükleyip editleyebileceğiniz bir forum scritp'idir. (Ek dosyalar olmayan eklentiler için geçerlidir sadece)
<RocKets> => En çok kullanıcı çekebileceğiniz forum script'idir. (Bunun yöntemlerini ilerliyen dönemlerde Seo derslerinde yer verecem.)
<RocKets> => Forum admin panelinden çoğu zaman SQL onarabilir, yedek alabilirsiniz. Bazı eklentiler sayesinde full backup alma şansınız dahi var.
<RocKets> => Admin panelinden Veritabanlarınızın kopyasını oluşturabilir, tabloları tamir ve optimize edebilirsiniz. Ayrıca bunlar yanında Sayaçları güncelleme seçeneği, Test alanı ve Veri tabanı sorgulamasıda yapabilirsiniz.
<RocKets> => Son olarak öğrendikten sonra kafanızı asla karıştırmıyacak bir script'dir. (Bazı detaylı sorunlar istisna tabiki)
<RocKets> -
<RocKets> Şimdilik +'ları olarak bunları bilmeniz yeterlidir. İlerliyen derslerimizde daha detaylı bu konulara yer verecem ancak şu anda temel bilgileri sunduğum için kafanızın fazla karışmasını istemiyorum.
<RocKets> Şimdi birazda -'lerden bahsedelim.
<RocKets> -
<RocKets> => VBulletin Forum Script'i ücretlidir. vBulletin forum lisansı 195$, suite lisansı 285$.
<RocKets> => Forumun en iyi Seo eklentisi olan VBSeo lisanslıdır ve lisans ücreti 149$'dır.
<RocKets> => Resmi sitesinden destek almanız için azda olsa ingilizce bilmeniz gerekmektedir.
<RocKets> => Bu sistemi tamamen çözmek ve üzerinde editlemelere gidebilmek o kadar çabuk değildir, öğrenmesi uzun ve zahmet verici olabilir çoğu zaman ancak deneme yanılma yöntemi ile herşey aşıldığı gibi buda aşılır yeterki isteyin.
<RocKets> -
<RocKets> Ben bunlar dışında hiçbir Dezavantajını görmedim, gören arkadaşada denk gelmedim şahsen. Benim için +'ları -'lerini geçtiği sürece o ürün daima iyidir ve VBulletin konusunda fikirsiz kalan arkadaş için ben bizzat bu script'i öneriririm -'leri karşılayabilecekseniz.
<RocKets> Türkiye'de şu anda forum kullanan insanların %60'ın daha fazlası VBulletin tercih ediyor. Peki neden bu kadar çok tercih ediliyor?
<RocKets> -
<RocKets> VBulletin destek için yaklaşık 773.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,14 saniye)
<RocKets> MyBB destek için yaklaşık 510.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,08 saniye)
<RocKets> Smf destek için yaklaşık 511.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,11 saniye)
<RocKets> -
<RocKets> Bunlar google arama sonuçlarıdır. Şu anda Türkiye'de en çok destek verilen, en çok tema, eklenti bulabileceğiniz sistem yine VBulletin dir.
<RocKets> Yani kullanıcının aradığını en çabuk bulabileceği, sorun halinde daha fazla destek bulabileceği sistem VBulletin olarak gösteriyor bu arama sonuçları. Peki bu kadar ilgi gören, %60 ve üzeri bir ortalama yakalayın bir script neden tercih edilmesin?
<RocKets> Diğer scriptlerin kullanım sebebide genellikle VBulletin ve VBSeo lisans ücretlerini site sahiplerinin karşıkayacak durumda olmasıdır.
<RocKets> Ancak Jelsoft firması açılan siteyi direk kapatmaz ve bir yere kadar büyümesine, ilermesine izin verir. Bu zamanda site sahipleri lisans ücretlerini karşılayabilecek duruma gelirler. Bundan karlı çıkan yine Jelsoft firmasıdır.
<RocKets> Düşününkü hemen kapatıyor açılan lisanssız siteleri. Kullanıcı ne yapar? Smf/MyBB/IPB/PhpBB gibi sistemlerden birini tercih eder buda Jelsoft firma değerini düşürür tabiki kullanıcı kaybetmesiyle. Bu yüzden Jelsoft kullanıcı kaybetmeden ve yazılımını nasıl satması gerektiğini çok iyi biliyor.
<RocKets> Supervisor şimdi özelden uyardı; Geçtiğimiz yaz Jelsoft Enterprises Internet Brands adlı şirket tarafından satın alındı ve artık yeni vbulletin sürümleri vbulletin solutions adı altında çıkarılıyor. Bu konudada bilginiz olsun arkadaşlar.
<RocKets> Peki VBulletin 195$ edermi? Şu anda piyasaya sunulan Cep telefon yazılımlarının geneli aynıdır. Mesela Nokia son modellerinde hep aynı yazılıma birkaç özellik ekleyip sunar ve 800 TL'den fazla para alır. Peki bu adamlar aylarca hatta başladıkları zamana dönersek yıllarca bu yazılımla uğraşmışlar ve karşılığında kullanım bedeli olarak sadece 195$ istiyorlar. Bu tabiki normaldir ve yaptıkları emeğe karşılık bence az bile talep ediyorlar.
<RocKets> Bu ücretin yüksek gelme sebebi ise diğer scriptlerin çoğunun ücretsiz olmasıdır. Ancak VBulletin'de sağladığınız her türlü performans ve güvenliği diğer scriptlerde bulamazsınız. Adamlar aldıkları 195$ bedelinde size birde ömür boyu destek talebinde bulunuyorlar. Aldığınız bir telefon ise size en fazla 2 sene garanti sunar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<RocKets> Umarım bu konuyuda yeterince detaylı açıklamışımdır. Şimdi sizlerin aklında kalan birkaç sorunun cevabını verelim.
<RocKets> -
<RocKets> Soru: VBulletin kurduktan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır, varsa nelerdir?
<RocKets> Cevap: Sürümde açık bulmak çok zordur ancak yüklediğiniz eklentilerde açık bulmak çok kolaydır. Bu nedenle resmi sitesinde yayımlanmayan eklentileri sitenize kurmanızı tavsiye etmem. Unutmayınızki hacklenen forum sitelerin çoğu bu eklentiler kurbanıdır. Bu sadece hacklenmesi için değil, sitenize virüs bulaşmaması, sitenizin yavaşlamaması içinde eklentilerin aşırıya kaçılmaması dikkat edilmesi gereken bir hususdur.
<RocKets> Ayrıca FTP'nize Php gibi uzantılı dosyalar yüklemeyin, bu dosyalar içerisinde bulunacak bir kod sayesinde adam sizin FTP'nize elini kolunu sallıya sallıya girebilir.
<RocKets> Örnek link: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresini incelerseniz konuya mağdur kalmış bir kullanıcıyı kendi gözlerinizle göreceksiniz. Bunun tek sebebi belirttiğim husulardan kaynaklanır.
<RocKets> -
<RocKets> Burada belirtmek istediğim; her eklentiyi kurmayın önce eklenti hakkında bilgi edinin, daha sonra eklentinin resmi sitesine göz atın ve eklentiyi mutlaka virüs taramasından geçirip dosyanın içinde yabancı kod olup olmadığını kontrol edin.
<RocKets> -
<RocKets> VBulletin giriş dersimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız arkadaşlar. Elimden gelenin iyisini değil en iyisini sizlerle paylaşmaya çalıştım. VBulletin Master olmadığım için eksik olduğum noktalar çok ancak kendimi hergün bu konuda geliştiriyorum.


Konu RocKets tarafından (25 Şubat 2010 Saat 18:58 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Şubat 2010, 12:06   #2
Çevrimiçi
~ BLaCK_and_WHiTe ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: VBulletin Giriş Eğitimi




Sitemizde yayınlanan makalelerinizde başka site adlarını belirtmeyiniz.

__________________
BLaCK_and_WHiTe is now known as SNOOPY
 

Alt 25 Şubat 2010, 12:44   #3
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: VBulletin Giriş Eğitimi




vbulten konusunda güzel bilgilerde bu bilgiler mirc üzerinde bir kanaldanmı veriliyor yoksa konu başlığında geçen web sitesindemi veriliyor. ?

teşekkürler.

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 25 Şubat 2010, 18:24   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: VBulletin Giriş Eğitimi




beston Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
vbulten konusunda güzel bilgilerde bu bilgiler mirc üzerinde bir kanaldanmı veriliyor yoksa konu başlığında geçen web sitesindemi veriliyor. ?

teşekkürler.



IRC.Help.Gen.TR üzerinde #Web kanalından eğitimlerimizi veriyoruz. mIRC, Unreal, Help eğitimleride sunucumuz üzerinde verilmektedir. SNOPPY başlıkta Sunucu: IRC.Help.Gen.TR yazısını sildiği için bilgi alamamışsınız, ancak biz konularımızda eğitimin verildiği yer hakkındada bilgi veriyoruz.

Ayrıca rica ederim, eğitimlerimiz hafta içi hergün başka alanlar üzerindende verilmektedir. Hafta içi hergün bir konu eğitimi yani. Diğer günlerde Online destek merkezidir.

 

Alt 30 Nisan 2019, 09:47   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: VBulletin Giriş Eğitimi




Konu eski olduğundan kilitlendi.

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

Konu Kapatılmıştır

Etiketler
eğitimi, egitimi, giris, giriŞ, hgt, vbulletin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2010 YGS Giriş Belgesini Kaybedenler Veya Giriş Belgesi Gelmeyenler İçin Pentagram YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 05 Nisan 2010 13:48