IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2015, 14:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolatanın Faydaları Nelerdir?




Çikolatanın Faydaları Nelerdir?


Çikolata içerisinde bulunan flavonoid ismi verilen antioksidanları içeriğinde barındırmasıyla fayda verir. Antioksidan vücutta kimyasal durumlar sonucunda oluşan ve hücrelere yıkım veren serbest radikallerin zararlarını en az düzeye indiren enzimlerdir. Birçok antioksidan bulunur. Bazı antioksidanları vücut kendisi yapar. Flavonoidler antioksidanı meyvelerde, çikolatada, sebzelerde ve çayda oldukça fazla bulabilirsiniz.

Çikolatanın birçok çeşiti vardır. Sütlü çikolata, bitter çikolata ve beyaz çikolata gibi türleri vardır. Kakosu fazla, sütü az olmasından daha çok koyu kahverengi olan ve bitter ismiyle anılan siyah çikolatanın faydalarından daha çok bahsedeceğiz.

Günde bir tane tüketilecek olan çikolata kalp ve damar sistemine oldukça fazla fayda sağlar. Bitter çikolata diğer çikolata türlerine göre kalp ve damar sistemine 2 kat daha fazla yarar sağlar. Yapılan bazı araştırmalara göre hergün küçük bir siyah çikolata yendiği zaman yüksek tansiyon sorunu bulunan kişilerin tansiyonun düştüğü görülmüştür. LDL ismi verilen kötü kolesterol yüzde 20 miktarında bitter çikolata ile azaldığı kanıtlanmıştır.
Çikolatanın tadi mükemmeldir. Çikolata yerseniz vücut endorfin ismi verilen hormon salgılar. Endorfin hormonu mutluluk veren bir hormondur. Salgınlandığı zaman insanda mutluluk hissi oluşur. Çikolata yemek vücutta yer alan seratonin düzeyini yükseltir. Bu şekilde bir anti depresan ilacı gibi etki gösterir ve insanı oldukça fazla yatıştırır. İçerisindeki kafein ve teonramin tarzındaki uyarıcı maddeler size dinçlik sağlar.
Ancak çikolatanın faydalarını gördük yiyebildiğimiz kadar yiyelim çok yanlış bir düşüncedir. Oldukça fazla faydalı ve lezzetli bir yiyecek olsada oldukça fazla kalorisi vardır. 1 Bar bitter çikolatada 400 kalori bulunur. Diyette olan kişiler çikolata yediklerinde almış oldukları kalorileri diğer yiyeceklerden uzak durarak dengeleyebilirler. Bitter çikolatanın içerisinde diğer çikolatalara oranlar daha fazla antioksidan bulunur. Diğer çikolata türlerinin bitter çikolata kadar sağlığa fazla bir faydası yoktur.
Bir diğer soru ise çikolatanın sivilce yapıp yapmadığıdır. Sadece çikolata değil diğer gıda maddelerinin içerisindede akne ismi verilen sivilcelerin artmasına neden olduğu yapılan bilimsel araştırmalarda herhangi bir kanıt yoktur.



__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çikolatanın, faydaları, nelerdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?.. PySSyCaT Alternatif Tıp 0 10 Kasım 2014 16:28
Ardıçın Faydaları Nelerdir Ecrin Alternatif Tıp 0 22 Ekim 2014 01:39
Çikolatanın Faydaları Ecrin Sağlık Köşesi 4 16 Ekim 2014 23:23
Çitlembik Faydaları Nelerdir Liaaa Sağlık Köşesi 0 06 Nisan 2012 10:47
Fasulyenin Faydaları Nelerdir ? AngeLus Sağlık Köşesi 0 13 Kasım 2009 11:25