IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Voleybol (https://www.ircforumlari.net/voleybol/)
-   -   Sarıyer Belediyespor Gökhan Edman'a imzayı attırdı (https://www.ircforumlari.net/voleybol/723395-sariyer-belediyespor-gokhan-edmana-imzayi-attirdi.html)

Ecrin 18 Ocak 2016 23:17

Sarıyer Belediyespor Gökhan Edman'a imzayı attırdı
 
Voleybol Bayanlar 1. Ligi’nin renkli ekiplerinden Sarıyer Belediyespor, antrenör Gökhan Edman ile çalışmalarını devam ettirme kararı aldı.

Sarıyer Belediyespor Kulüp Başkanı Semra Kartal, 2012-2013 sezonu ortasında Sarıyer Belediyespor’un başına geçen ve genç bir ekiple istikrarlı bir şekilde birinci ligde mücadele eden Gökhan Edman ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Gökhan Edman Kimdir?
Gökhan Edman 1964 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Emirgan’da tamamladı. Lise eğitimini Maçka Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde ve yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Elektrik ve Elektronik İşleri Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı.

Spora 1979 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nde atletizm yaparak başladı. Kısa bir süre sonra Fenerbahçe Spor Kulübü ve daha sonra İTÜ Spor Kulübü’nde voleybol oynamaya başladı. 1981 yılında önce İTÜ ve ardından Eczacıbaşı Spor Kulübü’nde voleybol antrenörlüğüne başladı. 30 yılı aşan antrenörlük kariyerinin 16 yılı Eczacıbaşı, 3 yılı ENKA Spor Kulübü ve diğer yılları Galatasaray, SSK, Güneş Sigorta kulüplerinde her kademede antrenörlük yaparak geçti. 2003 yılında ES Spor Kulübü’nün “ES Voleybol” markası ile kurulmasında kurucu olarak yer aldı. 2003-2008 yılları arasında ES Spor Kulübü’nde sporcu yetiştirmenin yanında antrenör ve spor yöneticisi yetiştirmek üzerine de çalıştı. 1993 yılında Yıldız Milli Takımı ile başlayan Milli Takımlar kariyerinde A, Genç, Yıldız ve Üniversite Milli Takımları ile çalıştı.

Voleybol Antrenörleri Derneği’nin kurucu üyesi olan Edman’ın aynı zamanda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Voleybol Vakfı’nda da üyelikleri bulunmaktadır.

Antrenörlük kariyerinde altyapı çalışmalarında küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde birçok kez Türkiye Şampiyonlukları kazandı. Okullar arası voleybol liglerinde Türkiye Şampiyonlukları ve 1989-90 öğretim yılında Üsküdar Kız Lisesi ile Liseler arası Dünya Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonluğu kazandı. Eczacıbaşı A Bayan Takımı ile bir sezonu yenilgisiz tamamlama başarısı gösterdi. Aynı takım ile iki kez Türkiye Lig Şampiyonluğu ve iki kez Türkiye Kupası kazandı. 1998-99 sezonunda Eczacıbaşı Spor Kulübü A Bayan Takımı antrenörü olarak voleybol branşında ilk kez Avrupa Şampiyonu (CEV Cup) olma başarısını kazandı. Bu şampiyonluk Türkiye’de takım sporlarındaki ilk Avrupa şampiyonluğu olarak tarihe geçti. 1999-2000 sezonunda yine Eczacıbaşı Bayan Takımı ile Şampiyonlar Ligi Final Four’una kalarak 3. lük kazandı. 2009-2010 sezonunda Galatasaray A Bayan Takımı ile CEV kupasında Avrupa 3.lüğü yaşadı.

A Bayan Milli Takımının 98, 2002 ve 2003 yıllarında Spring Cup şampiyonu olan teknik kadrosunda yer aldı. Alt yapılarda çalıştığı süre boyunca birçok oyuncu yetiştirdi ve milli takımlara kazandırdı. Son olarak 2012 yılında Genç Bayan Milli Takımı ile Gençler Avrupa Şampiyonu olma başarısını yakaladı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net