IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2018, 22:44   #1
Çevrimdışı
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arama Motorları Nasıl Çalışır?




Arama motorlarının çalışma mantığı sayesinde, internetin engin bilgi içeriğinde aradığımız bir içeriğe alakalı ya da alakasız tüm konulardan sıyrılmış bir şekilde ulaşmamız mümkün olabilmektedir. Arama motorlarının indexleri yani hafızaları sayesinde, arama çubuğunda arattığımız herhangi bir konu daha kelime öbeği tamamlanmadan bize gösterilir. Bu hatırlama işleminin sağlanması ile aradığımız bilgilere çok daha net bir şekilde ve daha hızlı ulaşmamız sağlanmaktadır.

Arama Motoru Tarafından Hatırlanmak Ne İşe Yarar?

Dolayısıyla bir internet kullanıcısının sitenizi ziyaret etmesi için listelenen bir aramada ilk 10da yer almanız gerekmektedir. Çünkü birçok kişi çok zorunda olmadığı sürece arama listesinin 2. Sayfasına geçmek istememektedir. Bu yüzden içerikleriniz, arama motorunuz tarafından hatırlanabilir olmalıdır. Arama motorunun sizi hatırlaması, ne kadar sayfaya bağlantı verdiğiniz, içerik kaliteniz ve içeriklerinizde bulunan kelime dizini ile yakından alakalı bir durumdur.

Arama Motoru Örümcekleri

Arama motorları örümcek ağı prensibine göre çalışırlar. Web siteleri, kendi bağlantılarını içerikler yoluyla çok sayıda ilgili içerik üreten web sitelerine dağıtırlar. Arama motoru sizin bağlantınızın bulunmuş olduğu bir siteyi incelediğinde bağlantınız onun aklında kalır. Böylece birçok farklı siteden sizin bağlantılarınıza ulaşılır ve tüm bunlar hafızaya alınır. Bu şekilde arama motorları tarafından etkin bir şekilde hatırlanmanız söz konusu olur.

Anahtarlar Ve Farklı Yazımlar

Arama motorlarında yükselmek yani onlar tarafından hatırlanmanın bir diğer yolu ise, içeriklerinizdeki anahtar kelimelerin kullanımıdır. Aslında tüm bir içeriğin görsel yapısı sizin hatırlanmanız üzerinde önemlidir. Başlığın kullanımı, içerik içerisindeki farklı renkler, koyu yazılan kelimeler, harflerin büyük ve küçük kullanımları ve içeriğin kalitesi, bağlantı vermiş olduğunuz sitelerin içerikleri ve ele aldıkları konular sizin arama motoru tarafından hatırlanmanız üzerinde etkili olmaktadır. Arama motoru tüm bunlar ile ilgili bir arama motoru indexi oluşturmakta ve gerek bağlantı verdiğiniz diğer sayfalar gerekse içeriklerinizdeki farklı yazıma sahip kelime ya da kelime grupları ile bir dizin oluşturulmaktadır.

İçerik Kalitesi Ve Özgünlüğü Neden Önemli?


Arama motorları web sitelerinizin incelenmesi tıpkı bir insan gözü ile inceleme şeklinde gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla bu noktada öne çıkan sadece anahtar kelimeler değil içeriğinizin özgünlüğü, kalitesi ve zenginliğindir. Özgün içerik üretmeyen web siteleri arama motorlarının hafızasında yer edemez çünkü söz konusu içerik başka bir site tarafından kullanılmış ve arama motorunun hafızasında yer etmiştir.



__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arama, motorları, nasıl çalışır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arama motorları kapışıyor! CeSaRCripS Arama Motorları Haberleri 0 23 Nisan 2013 09:32
90'lardan Bu Yana Arama Motorları Tarihi Liaaa Bilim Dünyasından Son Haberler 0 03 Şubat 2012 15:28
Popüler Arama Motorları 2011 / 2012 PauL Alternatif Arama Motorları 1 14 Aralık 2011 02:55
Arama motorları ne işe yarar ~ Bilgileri YaRGuCi Alternatif Arama Motorları 0 28 Kasım 2011 20:19