IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Aralık 2015, 21:03   #1
Çevrimiçi
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal Medyayı Etkili Kullanmak




İnternet kullanımının artmasıyla birlikte özellikle son yıllarda en önemli uğrak yeri sosyal medya siteleri olarak karşımıza çıkmakta. İnsanlar her an bilgisayara ve internete ulaşabilmekte hatta bunları ceplerinde taşımaktadırlar. Bundan dolayı her an sosyal medya profillerini ve arkadaşlarının etkileşimlerini takip edebilmektedirler. İnsanlar sosyal medya ile bu kadar bu kadar haşır neşir iken bu mecrayı reklam platformu olarak kullanmamak, elinize geçen büyük bir fırsatı tepmek demektir.

Bu yazımda blog yazarları için: “Sosyal medyayı en etkili şekilde nasıl kullanırız?“ sorusunu tecrübelerim ışığında elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sosyal Medya Hesapları Edinin


Bir blog yazarının sosyal medyanın meyvesini yiyebilmesi için öncelikli olarak kendisinin de bir sosyal medya kullanıcısı olması lazım. Bu sosyal medya kullanıcısı olma kişisel bir hesap olabileceği gibi blogunuz adına açılmış hesaplarda olabilir. Siz sosyal medyayı kullanmazsanız, blogunuzun sosyal medyada reklamını yapmazsanız sosyal medyadan yüksek bir getiri bekleyemezsiniz. İnsanları sosyal medya hesaplarınızı takip etmeli ki yeni yazılarınızdan haberdar olsun, onları paylaşsın ve viral yolla reklamınızı yapıp sitenize yeni ziyaretçiler çeksin.


Sosyal Ağınızı Genişletmeye Çalışın


Sosyal medya hesaplarını oluşturduktan sonra bu hesapları takipçilerimiz ile buluşturmak gerekir. Bunun için bu hesapları sitenizde sergileyebilir, sosyal medya üzerinden reklamını yapabilir yada yine sosyal medya üzerinden ağınızdaki kişilere davet göndererek hesaplarınızı takip etmelerini sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki takipçisi olmayan bir sosyal medya hesabı ile reklam yapabilme ihtimali Sayısal Loto’dan 5-6 tutturmak kadar zordur.

Hesaplarınızı Aktif Kullanın


Blogunuzu sosyal medyada temsil edecek hesaplarımız tamam ve belirli bir kitleye hitap ediyorsanız sıradaki adımımız bu hesapların aktif olarak kullanmaktır. Yeteri kadar aktif olarak kullanılmayan hesaplar takipçilerini zamanla kaybeder. Hesabınız twitter hesabıysa içeriğiniz ve blogunuz ile ilgili tweetler atabilir, tweetlerinizde ilgili çekici olacak şekilde sitenize linkler verebilirsiniz. Facebook hesapları için sayfalar genelde tercih edilen reklam yöntemidir. Ancak son yıllarda Facebook’un ücret isteyerek yayınlarınızı daha görünür yapması dolayısıyla sayfalardan eskisi kadar verim alınamamaktadır. Çok büyük bir kullanıcı kitlesine hitap etmiyorsanız içeriğinin yayını için para ödemek sizin için kardan çok zarar demektir. Bundan dolayı özellikle büyük firmalar grup oluşturma yolunu tercih etmektedirler. Gruplar aracılığıyla hem grup üyeleri daha etkin olmaktadır hem de şirketler müşterileri ile bütünleşmeyi amaçlamaktadır. Sizde bu yola başvurarak takipçileriniz ile daha sağlıklı iletişim kurabilirsiniz.


Geri Bildirimlere Önem Verin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başlıklı yazımda açıklamalarda bulunmuştum. Burada kısaca tekrarlamak istiyorum. Sosyal medya dışında olduğu gibi sosyal medya üzerinde de takipçilerinizin geri dönüşlerine önem vermelisiniz. Hatta bu dönüşleri sosyal medya üzerinde daha hızlı ve özenli yapmalısınız.

Sosyal medya üzerinde mutlu edemediğiniz müşteriler anında hakkınızda karalama kampanyası düzenleyebilir ve sizi potansiyel ziyaretçilerinizden edebilir. Aynı şekilde mutlu bir ziyaretçi ise size olumlu bir referanstır ve kendisinin yapacağı reklamdan daha etkili reklam yoktur.


Çeşitli Etkinlikler İle Takipçilerinizi Mutlu Edin

Düzenleyeceğiniz küçük etkinlikler ile oldukça iyi geri dönüşler alabilir hem sitenize ziyaretçi kazandırır hem de soysal medya hesaplarınızın takipçi sayısını artırabilirsiniz. Bu yöntemi daha önce flash bellek çekilişi olarak 3 yıl önce kullanmıştım. Facebook sayfamızı beğenen 3000. üyeye ve yine çekilişte belirtilen tarihler arasında gelen takipçiler arasından yapılacak çekiliş ile 2 şanslı üyeye flash bellek hediye ettim. İnanın o kadar zaman harcadığım emeğin karşılığını kat ve kat fazlasıyla bir çekiliş ile aldım. 20 liralık 2 tane flash bellek ve kargo bedelleri ile çok uzun sürede edinemeyeceğim takipçiyi edindim. Sizlerde bu tarz ufak etkinlikler ile takipçilerinizi, sosyal medya hesaplarınızı, blogunuzu ve kendinizi mutlu edebilirsiniz. (Örnek eski olduğu için güncel etkinliklerde daha farklı hediyeler kullanmanızı tavsiye ederim. Şu dönemde bir flash bellek eskisi kadar ilgi çekmeyebilir. )

Analytics Verilerine Önem Verin

Google Analytics bildiğiniz üzere çok gelişmiş bir ziyaretçi sayacıdır. Bir çok kişi bu sayacı sadece günlük ziyaretçi sayılarını öğrenmek için kullanarak büyük hata yapmaktadırlar. Çünkü Google Analytcs bir ziyaretçi sayacından çok daha fazlasıdır. Bu sayaç sayesinde sitenize giren ziyaretçilerin hemen her hareketini öğrenebilirsiz. Google Analytics’in sosyal medya ile alakalı kısmından bahsedecek olursak en basitinden hangi sosyal medya platformundan hangi içeriğinize ziyaretçi geldiğini görebilir, içeriklerinizin okunma sürelerini öğrenerek niteliği hakkında bilgi edinebilir, hem içerik üretirken kendinizi geliştirme adına fikir edinmiş hem de hangi sosyal medya platformundan daha fazla faydalandığınızı öğrenerek ona göre çalışmalarınıza yön verebilirsiniz. Analytics verileri üzerinden yapılmış doğru bir analiz blogunuzun geleceği açısından oldukça önemlidir. Çünkü Google Analytics bir noktada ziyaretçinin sizi nasıl değerlendirdiğini ortaya koyar.

Unutmayınız ki sosyal medya ile bu kadar içli dışlı olduğumuz bir dönemde onu kullanmayarak büyümek özellikle para harcamadan büyümeye çalışan blog yazarları için neredeyse bir hayaldir. Bu yüzden büyümek isteyen her blog yazarı bu mecraları aktif şekilde kullanmalıdır.

__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Ocak 2016, 19:56   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sosyal Medyayı Etkili Kullanmak




Ozellikle son donemde en buyuk hit cekme yontemlerinden biri.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
etkili, kullanmak, medyayı, sosyal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal medyayı sallayan görüntü Seth Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2015 19:09
Beş Kardeş sosyal medyayı salladı AngeL Yerli Diziler 0 18 Şubat 2015 00:09
Sosyal medyayı sallayan cevap! Zen TV Programları 0 19 Haziran 2013 11:37
Bu kare sosyal medyayı salladı Flevour Haber Arşivi 2 02 Ekim 2012 15:21