IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Webmaster Genel (https://www.ircforumlari.net/webmaster-genel/)
-   -   IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz? (https://www.ircforumlari.net/webmaster-genel/801222-irc-amp-web-hakkinda-guncel-miyiz.html)

AmadeuS 24 Ağustos 2018 21:04

IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz?
 
Merhaba, uzun zamandır takip ettiğim ve hem öneride bulunmak hem de kafamdaki soruları sizlerle paylaşmak istediğim için böyle bir konu açma gereği duydum.

Hepimizin de bildiği gibi, forumda paylaşımda bulunan kişiler olarak yıllarımızı bu işlerle geçirdik. Merak ettik, araştırdık, belirli statülere sahip olduk aynı zamanda bu konuda sıfırdan başlayan bizler, belirli dönemlerde bazı yetkiler alarak egolarımızı da tatmin ettik ve hala bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz.

Yukarıda bahsettiğim kişilerin arasında ben de varım. Çok uzun yıllar önce IRC zirvedeyken güzel vakitler geçirmiş, sonrasında yaşımın ilerlemesi ve sorumluluklarımın artması sonucu senelerce bu işlerden uzak kalmış, sonradan Arkadaşlarım sayesinde (Teşekkürler @W - @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ) tekrar yavaş yavaş uyum sağlamaya başlamış biriyim.

IF' e de 2009 yılında üye olmama rağmen tekrar aktif olarak yeni döndüm diyebilirim. En azından departman haberlerini, yeni açılan sunucuları ve sunucular ile ilgili güncel haberleri takip etmeye çalışıyorum. (Forum oyunlarını yıllardır sevemiyorum. =) )

Yıllar geçti ve haliyle teknoloji, programlama vs. derken her konuda yeni güncellemeler geldi hayatımıza. Sohbet platformları değişti, yeni trend yazılımlar sayesinde ve gelişmeler sebebiyle IRC bayağı bir düşüşe geçti. Hala bizim gibiler sayesinde ayakta kalmayı başarabiliyor bu çok güzel fakat biz bu konuda kendimizi güncelleyebildik mi? sorusu kafamı kurcalamıyor değil.

Her gün yeni sucular açılıyor. Yetkili alım ilanlarını görüyorum, departman kurma çabalarını hayranlıkla izliyorum. eskileri az da olsa anımsayabiliyorum ve heyecanlanıyorum bu doğru. Fakat sanıyorum artık daha akıllıca ve daha güncel işler gerek yapmamız gerektiğini de düşünmüyor değilim.

Nerede yanlış yapıyoruz?

Öncelikle egomuzu tatmin etmek için, /motd 'da ismimizi en başta görmek istediğimiz ve senelerce hep arzu ettiğimiz o duyguya ulaşma isteği ile, eskiden olmayan ve şu anda olan maddi imkanlarımızı değerlendirip bir domain alıp bu işe girişiyoruz. Hemen arkadaşlarımızdan bir ekip kuruyoruz, daha sonra IF' e ilan veriyoruz. beklemeye başlıyoruz.

Bu kadarı yeter başka bir şey isteyen yok zaten! diyenler, konuyu okumayı burada sonlandırabilirler.

Lakin fazlası için bu yapılanlar artık günümüzde başlangıç bile değil.

sistemli ve planlı bir şekilde yürümeyen ve kendi domain isimlerinde bırakın 1. sırada olmayı ilk 3 sayfada bile olmayan sunucular görüyorum. Devamlı yetki ilanları, devamlı hayırlı olsunlar havada uçuşuyor ama bana göre boşa kürek çekiliyor.

Eskiden olsa umut var diyebilirdim ama maalesef artık web girişinin, mobil uygulamalarının ve mobil uyumlu kodların önemi çok büyük.

Hazır ve daha el atılmamış templateler ile, anahtar kelimeleri geçtim daha site açıklaması bile olmadan devam etmeye çalışmakla sonuç her zaman hüsran olacaktır.

Neler yapabiliriz?

Bu konularda yazıyorum ama çok başarılıyım diyemem. Lakin belki haddim değil ama ben yine de kendi çapımda uyarılırımı yapmak isterim.

1) Domain'de "Sohbet" , "Chat" kelimelerinin geçmesi demek, başarılı olacağınız anlamına gelmez. alakasız bir isimle bile Google'da ilk sıralara yerleşebilirsiniz. Bu sebeple içinde sırf SOHBET kelimesi geçiyor diye saçma domainler ile işe başlamamalıyız. Domain akılda kalıcı, olabildiği kadar kısa ve anlaşılır, sempatik olmalı. Misafirler hizmetinizden önce isminizi görürler.

2) SEO konusunda biraz araştırma yapmalısınız, anahtar kelimeleri özenle, araştırarak seçmeli ve rekabet edeceğiniz siteleri iyi incelemelisiniz. Rakipleriniz ile alakalı detaylı araştırma yapmanız gerekiyor.

3) Analiz ve SEO araçlarını kullanmalı, detaylı bir şekilde yönetmelisiniz.

4) Bana göre en önemlisi

Herkesin yaptığını yaparsanız, bir adım ileri gidemezsiniz.

Neden beni tercih etmeliler?
Sayılı olan büyük sunucular yerine neden benim platformumda sohbet etmeliler?
Kullanıcılara diğerlerinden farklı olarak ne verebiliyorum?
Diğerlerinin dışında nasıl kolaylıklar sağlıyorum?


Bu soruları kendinize soruyorsanız, başarıya biraz daha yaklaşmışsınız demektir.

Unutmayın, sunucu, domain, reklam vs. parayla alınabilen şeylerdir.
Lakin fikir, bilgi, tecrübe ve özen olmadığında yukarıda saydıklarım bir işe yaramıyor.


Yukarıdaki yazıyı tamamen yardım etmek ve bazı şeyleri farkına varmamız gerektiğini hissettiğim için yazdığımı unutmamanızı istiyorum. Herkes ne istiyorsa yapmak da özgürdür, ben sadece tavsiye niteliğinde sizlere içimi dökmek istedim.

Hepinize bu yolda başarılar diliyorum.
Hakettiğiniz ve istediğiniz yerlere gelmeniz dileğiyle =)

Kalemzede 24 Ağustos 2018 21:34

Cevap: IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz?
 
İnsanların Facebook, Twitter ve Instagram gibi Sosyal Medyaya olan ilgilerinden dolayı Forumlara olan ilgilerinin de azaldığını açık şekilde ifade etmeliyiz Amadeus; Hocam...

AmadeuS 24 Ağustos 2018 21:45

Cevap: IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz?
 
Alıntı:

Kalemzede Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041976045)
İnsanların Facebook, Twitter ve Instagram gibi Sosyal Medyaya olan ilgilerinden dolayı Forumlara olan ilgilerinin de azaldığını açık şekilde ifade etmeliyiz Amadeus; Hocam...

O da ayrı bir başlık konusu tabii ki :)

İletişim pratikleşiyor, bilgiye ulaşım daha da hızlanıyor.
Forum kültürünü bilen, seven insanlar da haliyle azalmakta.

ZaLim 05 Eylül 2018 23:10

Cevap: IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz?
 
birde şöyle bir durumda var mesela adam veriyor 20-30 tl neyse açıyor sunucuyu sonra ilk iş makale yazdıracak birini bulmak, sonra alakasız şekilde sohbet nasıl yapılır, chat nedir vs vs benzeri tarzda makale adı altında saçma sapan anlamsız şeyler yazıp googleden bir şeyler elde etmeye çalışmak.
Yaw arkadaşım artık aşın bu olayları mobil uygulama yaptırın, facebookta tanıtım yapın, kitleler belirleyip ulaşmak için çaba gösterin.

Yazık yani shelcilere bedava para kazandırıyorsunuz 2 - 3 ay ödeyip sonra kapatıyorsunuz sunucuyu
Sonra siz çağırdığınızda yanınıza gelen adam aynı olayı ikinci kere tekrarlayıp yeni sunucu açtığınızda yine çağırdınızda bu sefer sadece sallayıp geçiyor. Sonra o adam irc'den soğuyup tamamen bırakıyor.

IRCd alemi basiretsizlikten, basitlikten kaybediyor. Başka bir şeyden değil.

pRoDiGy 08 Eylül 2018 21:24

Cevap: IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz?
 
çok iyi hatırlıyorum; Nokia Ceo'su ağlayarak teknolojinin gerisinde kaldıklarını beyan etmişti ki piyasanın tek lideri iken, teknolojide ki değişimi fark edemeyen at gözlüklerini bi türlü çıkarmayan "bizi kimse yıkamaz" anlayışın da olduğumuz için yenildik. sözleri daha dün gibi aklımda..

bu alem de tutunmak istiyorsan "1. web sitenin kolay ve anlaşılır bir şekilde olması, güncel olması ve sürekli arama motorlarının yapılmasını istediklerini gözden geçirmek (sürekli google'nin isteği bitmiyor) , 2. Seo, 3. uzman kadro ile yılmadan sıkılmadan güncel sosyal medyalarda hesap açıp kendi web sitelerinin özenle tanıtımını yapmak ve üye çekmek (oyun tanıtım veya yemek ile alakalı uğraş veren kullanıcıların takip sayısı fazla mesela v.b.)

Mirc scriptler öldü at çöpe, ve istatistik yüzdeleri;

81 milyon nüfusa sahip ülkemizde;

Nüfusun %67’sini oluşturan 54.3 milyon internet kullanıcısı
Nüfusun %51’ini oluşturan 51 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı
Nüfusun %54’ünü oluşturan 44 milyon aktif mobil sosyal medya kullanıcısı var.

44 milyon mobil kullanıcısının 500 binini çeksen sunucu na yeter :) bunun için ne yapmak lazım; web sitesine ilgi gösterip değişik makalelerle illa sohbet chat chüt mhüt yazmana gerek yok; piyasada çok okunan konuları makaleye yazman yeter, insanlar artık ilgi çekici yazıları merak ediyor, ben bir web sitesinde makalemde mahallemde ki bir teyzemin başından geçen konuyu 3 bölümlük yazımla okuyucularla buluşturdum; ilk bölüm 6 bin kez okundu; 2. bölüm 19 bin kişi tarafından okunmuşken; 3. bölüm 174 bin okuma aldı. ve dahasında çok pişman oldum devam etmediğim için sonra bir hayvanın başından geçen konuyu makeleye döktüm ama ilk yazdığım makalenin okuyucu sayısı yanından bile geçmedi. o yüzden temkinli ve konuya hakim olmakta çok büyük kullanıcı kazancı sağlar. web site sade ve anlaşılır olması çok önemli, günümüz teknolojiyi ve bir çok güncel konuları takip eden kullanıcıların geri dönüş almamaları kaçınılmaz. Bu konuda ki en büyük etken şüphesiz Emek, çaba ve konuya hakim olma güdülerini yitirilmediği sürece zafer kaçınılmaz. saygılar.

LiDER77 06 Haziran 2019 16:31

Cevap: IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz?
 
selam bana yardimci olun webde sohbet basqa irc sunucuya bagldir onu nasil ben basqa sunucuya baglaya bilirim hangi dosyani editlemeliyim

MR_WaR 07 Haziran 2019 02:40

Cevap: IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz?
 
Alıntı:

LiDER77 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042091734)
selam bana yardimci olun webde sohbet basqa irc sunucuya bagldir onu nasil ben basqa sunucuya baglaya bilirim hangi dosyani editlemeliyim


Kendi sunucuz varsa kendi sunucuzu nereye bağlamak istiyorsanız oraya yönlendireceksiniz ;

Sunucunuz yoksa, bağlamak istediğiniz sunucunun sohbet applet'inin kodlarını alıp sitenize koymanız lazım.

IRC.SohbetMira.ORG eviL nickine ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

RedmOve 08 Haziran 2019 22:03

Cevap: IRC & WEB Hakkında Güncel miyiz?
 
Eski'den sosyal medyayı insanlar ircd dünyası ve diğer yazışmalı araçlar olarak bilirdi. Dünyanı bir suriyeli bir cihaz bularak değiştirdi. Bir sonraki yıllarda ise sosyal medya siteleri fenomen olmaya başladı aslında vardı sosyal medya siteleri örnek hi5,netlog vb. Ama artık 2017 2018 yılından beri facebok ve diğer sosyal medya siteleri 'sohbet ağı''na destek vermek istediklerini açıkladı ve halen daha beklemekteyiz.

2. olarak ise domain seçimlerinde herkes çok yanılıyor direk ben sohbet keyword domaini alarak ilk sayfalara çıkamam arama motorlarının zekasına yetişemeyiz buna inanıyorum artık :)


3. olarak ise benden sizlere tavsiyem yenilikçi olmak. Seo'da yenilik Web'de yenilik herşey gönlünüzce olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net